Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Prague Pride 2020 s/bez ČCE

Od: Anonym: Jiří Polák <> ( ---.108.broadband7.iol.cz )
Kdy: 18. 08. 2021 22:03
Předmět: Re: Prague Pride 2020 s/bez ČCE

Jiří Polák napsal(a):
   Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):  > Tak to vidíte, Jirko, před dvěma týdny jste se tady povýšeně stavěl nad  > diskusi, jak je špatná. Teď jste v ní a vaše argumenty jsou křivé.  >   > Mezi dvěma věcmi ve světě je vždy nějaká podobnost a nějaká  nepodobnost.  > Když se vám to hodí, tvrdíte, že jedno a druhé jedno jest - když  řeknete že  > biblické "spáti s mužem jako se ženou" je totéž co dnešní  > homosexualita, nebo že důrazy Bible jsou totéž co dnešní prorodinná  > politika. - Když se vám to nehodí, řeknete, že ty věci jsou něco úplně  > jiného. Jako tady, když řeknete, že srovnávat účast na fandění fotbalu  s  > účastí na PP nejde. Přičemž mi šlo i ilustraci věty, že "být někde  má  > nějaký význam", přičemž jsem podobnost obou prvků vaší věty  dodržel,  > ale vy řeknete, že nepodobnost je způsobena prvkem dalším, totiž tím,  zda má  > událost jasný oficiální smysl. Takto se diskutovat nedá. Takto si fakt  > dokážete či odmítnete cokoliv.    Aleši , celé generace před námi vstoupili do řádného rodinného svazku (možná  i díky nim jste tu teď Vy),protože věřili, že je to tak správné, biblické a  Pán Bůh z toho má radost. Přesně tak to totiž je.  Vy ale nově tuto "už bývalou" svátost rozšťouráte a podáte nám  nějakou neurčitou zprávu o tom, že to vlastně může být i jinak. Jaký má  tohle smysl? Jak je to konstruktivní?    
Opět mi začíná totiž připadat že už moc akademizujeme, jsme vzdálení tomu tématu osobně. Občas je namístě přiznat co propaguji bez rozmělňování (Aleši) či urážek druhých (Cajthamle) například: propaguji rodinu, protože… nebo naopak- ať si každý dělá co chce, protože… tím se jasně vymezíme. Prostě mám takový a takový názor a tečka.
Začnu já: jsem přesvědčený, že žádné jiné soužití, než svazek jednoho muže a jedné ženy (pokud možno celoživotní, ale chápu že se to ne vždy podaří z různých důvodů) je jediný konstruktivní, perspektivní a hodný podpory státu i církve. Je dobré a požehnané dát manželský slib, protože smlouvu ustanovil sám Bůh. Výchova dětí potřebuje zázemí a rodinné zázemí poažuji za správné a nenahraditelné. Možná jsem to nedefinoval přesně, ale tohle je prostě můj názor a mám právo ho mít aniž by mě někdo urážel. Jsem snad tímhle pohledem tak exotický??

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód