Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Prague Pride 2020 s/bez ČCE

Od: Anonym: Jiří Polák <> ( ---.108.broadband7.iol.cz )
Kdy: 17. 08. 2021 15:36
Předmět: Re: Prague Pride 2020 s/bez ČCE

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 1. Z toho, co jsem prozatím psal, snad vyplývá, že otázku, zda se tohoto  průvodu účastní naši faráři, nechávám na jejich vlastním rozhodnutí chápu ty  kdo by se neúčastnili (sám k nim patřím), i ty, kdo to pro sebe vyhodnotí  jinak.    2: Že se někdo účastní průvodu, kde budou i pedofilové, neznamená, že s nimi  souhlasím nebo že jejich orientaci schvaluji. To bych se jinak nemohl  účastnit žádné akce, kde se např. lidé poperou, abych nebyl považován za  násilníka apod.    3. Taky to je vaše téma každoroční, Jančo, že?
Aleši, byl jsem offline na dovolené, takže jsem nijak nereagoval. Takže Vy půjdete klidně do "pochodu" s pedofily, přestože s nimi nijak nesouzníte a budete mít čisté svědomí, protože budete jen propagovat "jinakost". Když si to někdo vysvětlí jinak, jeho problém, že? Přesně tohle bylo myšlení jednoho z mých potomků (neuvádím kterého) v pubertě. naštěstí už jej opouští, uvědomuje si, že přítomností někde s někým může už dávat leccos najevo. Jsem za to rád a bylo by skvělé kdybyste toho byl schopen i Vy ve zralém věku. Apoštol píše, že je svobodný dělat ledacos, ale dělat to nebude, aby někoho (byť slabšího ve víře) nepohoršil. Pokud tedy vím, že přítomností nebo souzněním s někým kontroverzním mě s ním mohou lidé začít i názorově spojovat, měl bych se nad tím zamyslet a názorově i místně se dostatečně distancovat.
Připadají nám (ČCE) lidé propagující LGBTQI+ fajn? A jak? Měli bychom to jasně vyjádřit. Rozhodně není fajn to, co dělají, i když je možná fajn to, že v životě hledají Boha a pokání. V tom bychom jim měli pomáhat, ne v jejich cestě do zahynutí.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód