Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Homosexualita

Od: Anonym: David Šorm80.79.28.--- )
Kdy: 01. 11. 2007 00:37
Předmět: Re: Homosexualita

Než se rozjede zase nová diskusní řežba o homosexualitě, rád bych shrnul již předchozí, aby nedošlo ke zbytečnému vzájemnému slovnímu krvesmilsvu. Myslím, že postoje křesťanů by se daly shrnout do tří základních postojů.
1. homosexualita nejen praktikující, ale i jako dispozice (jedno jestli jí vnímáme jako vrozenou či získanou) je hřích, je odporná Bohu (tento názor jsem v ĆCE naštěstí nezaznamenal) a je nutné proti ní všemi duchovními prostředky bojovat.
2. homosexuální dispozice není hřích (špatná), ale jakákoliv praktikující homosexualita ano a je odporná Bohu.
3. homosexuální dispozice ani homosexualita praktikovaná není hřích za předpokladu, že: nejde o prosazování vlastního uspokojení na úkor druhého, že nejde o násilí, kultické praktiky, a zejména, že nejde o ty, kteří jsou jinak schopni vztahu heterosexuálního (založní rodiny, výchovy dětí).
V ČCE zatím probíhá debata mezi postojem č.2 a 3, přičemž základem tohoto rozhovoru je otázka, zda Bible, která se na několika málo místech k tomu ostře vyjadřuje, myslí homosexualitu praktikovanou vždy, či za těch podmínek, které jsem uvedl výše. Já osobně jsem zatím poznal homosexuální křesťany, kteří se řídí postojem č. 2 a jiné řídící se postojem č. 3. Jedni tak i druzí jsou spokojení a žijí svůj život s vědomím dobře žitého křesťanství.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód