Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Faráři se nenudí o koronaviru

Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 27. 04. 2020 09:57
Předmět: Re: Faráři se nenudí o koronaviru

Martin Janča napsal(a):
 Já jsem si prvně myslel, že to nejsou faráři, že to je nějaká jůtuberská  parodie. Pak jsem si je našel podle těch jmen a fakt to jsou faráři ČCE. Byl  jsem nemile překvapen, když jsem si přečetl jejich životopisy, moje  představa evangelického faráře je rozhodně jiná (to fakt v ČCE dnes stačí k  ordinaci pouze diplom z fakulty?) Nehodnotím kvalitu videa, já jí nerozumím,  hodnotím to, že podle mého vkusu ta videa zesměšňují Bibli, Ducha Svatého a  Boží Trojici. Taky jsou tam dogmatické bludy (k čemu jim bylo pět let na  fakultě?) Podle mne je to za hranou, ale taky musím přiznat, že nemám patent  na všechno a že třeba dnešní mládež tohle osloví. Je to něco nového a Bůh si  to může použít k dobrému.
Řekněme si rovnou, Jančo: To není o tom, že se nějací faráři nudí o koronaviru. To je o tom, že vy sám se nudíte o koronaviru, stejně jako jste se nudil předtím a budete se nudit vždycky až na věky věkův amen.
Přestože vůbec nejsem cílovou skupinou Pastoral Brothers a youtuberingu se vyhýbám obloukem, oceňuji, že bratři Malý a Müller dělají, pravděpodobně s jistým ohlasem, co dovedou a co mohou - i ve ztížených podmínkách epidemie covid-19. Chci jim tímto za jejich práci poděkovat. Nemusím jim rozumět, nemusím se s tím ztotožňovat, ale pociťuji velký respekt vůči nim, v duchu 1K 12,12nn.
Administrátorovi Evangnetu doporučuju, ať rovnou smaže celé toto diskusní vlákno, celé toto téma. Takhle děravě to stejně nedává smysl. Vlákno bylo už od začátku "počato ve zlém". Založil si ho Janča, z dobrých důvodů zde a nikoliv přímo pod streamy na YouTube, aby tu mohl plivat jed, ostouzet, pomlouvat a očerňovat práci farářů ČCE. Jak o tom ostatně svědčí už celý název vlákna.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód