Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Mariánský sloup

Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 12. 02. 2020 23:45
Předmět: Re: Mariánský sloup

Nedávno jsem si toho také všiml, jak jsem jednou zas zašel do katolického kostela u nás na vsi, před dveřmi jedna nástěnka obvyklá hlášení, a z druhé strany politická reklama na stranu vlastizrádců z KDU. A kněz věnoval zrovna celé své hloupé kázání tomu Mariánskému sloupu… (je tu zrovna tady na venkově takový asi dost vyjímečný případ…)
Máme tu na vesnici i sochu Panny Marie s malým Ježíšem v náručí, a nijak mi to nevadí a naopak se tam občas rád zastavím… V blízkém městě je na náměstí socha Jana Husa, a na druhém konci náměstí je Mariánský Sloup, nevím jestli je to náhoda, ale jsou otočené každý na druhou stranu, ale to leda by bylo nedorozumění nebo naschvál od těch stavitelů, nebo to tak prostě z dispozice toho náměstí vyplývá, ani jedna z těch soch není otočená směrem do aleje uprostřed mezi nimi, ale směrem k lidem.
Ale tenhle případ v Praze je něco zcela jiného. Stál na místě hned vedle Popraviště Českých Pánů, když nám cizí Totalita, horší než fašisti a komunisti dohromady (i protože byla mnohem delší), vyvraždila naši Elitu a zbytek vyhnala do Exilu a snažila se nám zničit Jazyk a Národnost celkově. A bohužel nás ani Švédové tehdy nevysvobodili, a na oslavu triumfu vítězství tohoto cizáckého (Habsburského) Temna nad našimi zeměmi tam postavili tenhle sloup. Nebyl tam pro naše Lidi, ale Proti našim Lidem. Byl tam symbolem Dominance pan-Evropského rodu Habsburků nad Českými zeměmi a byl zneužitím náboženského symbolu k politickým účelům. Pak po Osvobození ho občané zbourali, dnes někdo zkouší tvrdit, že to byla jenom nějaká parta rošťáků ze Žižkova, což není pravda, on ten Lid byl tehdy naštvaný celý… (Kdyby to tehdy lidem vadilo, že ho někdo zboural, tak by ho tam bývali postavili znova rovnou…)
A dnes ho chtějí obnovovat a je opět zneužitím náboženského symbolu k politickým účelům, obzvlášť když z něho EU ukradla ty hvězdy na svoji vlajku. Jaké že to vítězství tam chcete (chtějí) oslavovat, zatímco v Evropském Parlamentu otevřeně nenávidí naše národy a zakazují poslancům mít národní vlajku a umlčují je, pokud se nepodvolí?!
Dnes je ten Sloup už opět symbolem Pan-Evropské nadvlády nad našimi Národy, jen jedna Šlechta se vyměnila za jinou, tentokrát Byrokratickou a Skrytou…
Takže ač jsem sice ekumenický ale především asi katolík, tak ale zneužití symbolu Panny Marie k politickým účelům, a ještě k tomu na místě středověkého popraviště České Elity, mi vadí.
To jestli ho tam Proti našemu Lidu zase postavíte, tak to pak aby ho místo čtyř světců v rozích hlídali spíš čtyři ozbrojení policajti, aby tam nějaký Partyzán nepřišel nasprayovat třeba kosočtverec, ale doba již pokročila a lze na to použít i nějaký necudný videomapping z protějších oken… My se budeme Bránit… (Čímž neříkám, že máte takhle znesvěcovat tyhle pěkné sochy někde jinde, ale zde to je jejich Provokace a na tu se dobře odpoví jinou Provokací…)

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód