Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: jaká zbožnost?

Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 25. 01. 2020 14:16
Předmět: Re: jaká zbožnost?

Opět jste mně nepřekvapil-nenapsal jste vůbec nic. Nic o své víře, nic o vašem prožívání a životě s Bohem, o tom jak sloužíte ve Vašem sboru?- nic. Pro Vaši informaci- ČCE zastřešuje různá pojetí zbožnosti, jak tradiční, tak evangelikální a žel i liberální. Je to zde jako popis ČCE brněnského sboru: https://brno1.evangnet.cz/alfa/sbor.html "Mnoho prvků jsme přejali také z pietismu (důraz na osobní, niternou zbožnost). Setkáme se tu však i s prvky liberalismu (svobodný, na církevních dogmatech nezávislý způsob víry). Své místo tu však může mít i směr evangelikální, který klade důraz především na misii a osobní obrácení. Někde nechybějí projevy letniční zbožnosti (důraz na dary Ducha svatého)."
Jako hlavní rys zde uvádí autor "zastřešení" těchto různých pojetí. Tak už mně vy chudáku z ČCE přestaňte vyhazovat, patřím sem a budu dále propagovat evangelikální, pietistické i letniční důrazy, protože jsem přesvědčen o tom, že jsou biblické a správné. Toto vše v protikladu k liberalismu.
Proč ČEA změnila název z "evangelická" na "evangelikální" http://notabene.granosalis.cz/modules.php?name=News&;file=print&sid=77

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód