Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Homosexualita je-není léčitelná nemoc?

Od: Anonym: A.R. <> ( ---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 06. 03. 2019 22:56
Předmět: Re: Homosexualita je-není léčitelná nemoc?

Jiří Polák napsal(a):
 Aha,  takže vychovávat normálně děti a snažit se být jim dobrým příkladem už je  podle vás fanatismus? Říkat evangelium a označit co je podle Bible hřích je  manipulace?  Vaše názory vychází z filozofie moderní doby- "ať si každý dělá co  chce", nikoliv z křesťanství.  Lidi se propagováním tohoto názoru cítí strašně tolerantní a humánní.  Toto vede k:  - ignoraci k utrpení  - posunu a relativizaci jakýchkoliv morálních hodnot  - zájmu jen o sebe  - odmítnutí Boha jako autoritu a na jeho místo dosazení svého rozumu a ega    Dnes však už část i nevěřících lidí, co o tom trochu přemýšlí chápe, že toto  nelze aplikovat neomezeně. Prostě člověk se má učit se odmalička ovládat i v  různých oblastech tužeb a přání.    
I přesto, že děti mají dobrý příklad, své rodiče nemusí nutně následovat. Své rodiče jsem měl rád, svého o rok mladšího bratra rovněž. Ale přišel jsem prostě na konci základní školy, kterou jsme oba navštěvovali, na to, že se mi líbí osoby stejného pohlaví. Můj bratr už randil s holkama. Ale já jsem měl jiné touhy. Přitom jsme vyrůstali ve stejném prostředí, měli jsme okolo stejné lidi a sousedy, vyrůstali jsme na vesnici, kde homosexuálové prakticky neexistovali a vychovali nás stejní lidé.
A vůbec nepochybuju o tom, že mi rodiče dávali dobrý příklad. Z nich jsem si vzal ten příklad, že se v lásce občas musí udělat nějaký kompromis, aby vztah dlouho vydržel, že je nutné poděkovat, poprosit a umět se omluvit. Tohle jsem si od svých rodičů vzal já. Ale kdo bude mou druhou polovičkou, to už je jiná věc. A nebudu se přetvařovat a hrát si na něco, co nejsem, jen proto, abys ty byl spokojený.
Takže bych byl rád, kdybys přestal šířit ty svoje negativní emoce a lži a začal se chovat k lidem s jakoukoliv odlišností slušně. Místo toho, abychom spolu vycházeli a nedělali si nepřátele, tak si tady nadáváme. Je to zbytečné a navíc trapné.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód