Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: h.

Od: Anonym: A.R. <> ( ---.25.broadband12.iol.cz )
Kdy: 28. 12. 2018 21:13
Předmět: Re: h.

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Sorry, zadání nerozumím. Vše už tu řečeno bylo. Ptáte se, jak bych jako  věřící člověk mluvil o této věci s nevěřícím homosexuálem? Tak zaprvé:  netématizoval bych to, pokud by se sám nezeptal. Pokud by se zeptal na můj  názor, ujistil bych ho především o svém respektu k němu jako k člověku.  Pokud by se ptal na postoj Bible, řekl bych, že Bible je proti  homosexualitě. - Kdyby se ptal dále, co mám proti h. já, mohla by odpověď  dále být buď z hlediska víry (argumentace Biblí nebo přirozenou teologií)  nebo z hlediska "přirozeného selského rozumu" - je to nepřirozené,  "nikdo to nechce".
Nemyslel jsem homosexuála, ale jakéhokoliv nevěřícího člověka. Postoj Bible je mi jasný, ale i tam jsou možné různé výklady. Velmi dobře je to ztvárněno ve filmu "Modlitby za Bobbyho", který pojednává o velice bigótní matce, která nepřímo způsobí smrt svého homosexuálního syna. Bylo to natočeno podle skutečné události.
Za odpověď díky, ale pořád je tam ten vliv toho náboženství. Kdyby ses skutečně zamyslel, čemu homosexualita škodí, tak nepřijdeš na nic. Nikdo to sice nechce, nikdo si to nevybral, ale je nutné těm osobám říct, že se nemusí kvůli tomu věšet. Musíme je naučit smířit se situací, protože jiná už nebude.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód