Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: církev?

Od: Anonym: Hodan Daniel jr.--- )
Kdy: 29. 08. 2018 17:39
Předmět: Re: církev?

Katechetické texty máte, ne že ne. Dokonce i z nedávné doby, tj. po roce 2000. Co mi na nich přišlo vždy zajímavé je, že se nesnaží vševědně šťourat do všeho. Katolické ano, ale mnohé z nich jsou krotší, než ten, který citujete. Například holandských biskupů. Není něco "použitelné pro evangelíka," jen proto, že Vám osobně se to líbí, ačkoliv jiným evangelíkům by se to líbit nemuselo?
Jinak mi přijdou Vaše úvahy příliš spekulativní. Víte, mám pocit, že kdybyste se rozpomněl na dobré vzdělání, jehož se Vám na ETF UK dostalo, nemusel byste se v tom tady tak zoufale plácat, jako se plácáte, i jak zápasíte nešikovně o výklad podobenství O hřivnách v jiném vlákně. Zavzpomínejte.
K těm spekulacím - podle Vás se nic neříká o tom a o onom, ale ti lidé byli podle Vašeho přesvědčení přesvědčeni … odkážu trochu na jedno klišé, ale stejně přesné: nebyli snad titíž přesvědčeni o tom, že Země je středem vesmíru a každý, kdo to zpochybní, je hoden té nejlaskavější křesťanské smrti v plamenech? Netýkala se podobná přesvědčení zbožných srdcí Židů, jiných jino i bezvěrců, nebo každého, kdo budil podezření z čarodějnictví (například proto, že na loutnu vyloudil tritonus)?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód