Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: PP

Od: Anonym: A.R. <> ( 213.208.157.--- )
Kdy: 27. 08. 2018 10:49
Předmět: Re: PP

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Pane R., píšete: "Jde hlavně o hrdost, tedy že se není za co  stydět". Ale tak to přece není. Když se za něco nestydím ještě  neznamená, že jsem na to hrdý. - Často je to právě naopak: potřeba hrdosti a  okázalého stavění něčeho na odiv ukazuje na vnitřní nejistotu v té věci. -  Abych byl pokud možno správně pochopen: já vám přeji, abyste se mohli spolu  scházet, abyste spolu slavili - ale opravdu je "hrdost na odlišnou  sexuální orientaci" tím pocitem, který u vás převažuje?
To máte pravdu, ale jako osoba celkově mám svoji hrdost. A na tu poukazuje právě i název té akce. Za okázalé stavění na odiv můžu označit i tříkrálový průvod nebo setkání muslimů v Mekce. Jelikož nikde není tolik prostoru a procházka nikomu neuškodí, zvolili si pořadatelé Prahu. Po celý rok se koná spousta akcí, demonstrací a shromáždění. Prague Pride není výjimkou. Každý má dle zákona právo shromažďovací. A když tedy existuje, proč ho nevyužít?
Nepochopil jste to správně. Nejsem hrdý na svou sexuální orientaci. I přes svoje nedostatky mám svoji hrdost. A nestrpím, aby mě někdo kvůli homosexualitě ponižoval nebo ji považoval za přechodné chování nebo dokonce za nemoc.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód