Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Kdo chce zavřít kavárnu Marathon?

Od: Anonym: Xebece---.skrivanek.cz )
Kdy: 23. 08. 2006 16:11
Předmět: Kdo chce zavřít kavárnu Marathon?

Zdravím všechny diskutující, možná se k vám něco doneslo, možná ne. Já se dozvěděl spoustu neověřených informací, že tam má být nějaká nealkoholická a nekuřácká čajovna atd. Musím říct, že jsem zaujatý, protože to tam mám rád tak jak to tam funguje teď.
Ověřené informace jsou tyto: (jména a adresy nauvádím, oba dokumenty jsou v kopii k volnému nahlédnutí u obsluhy kavárny) UK ETF (hlavičkový papír)
Alpin Studio (jméno a adresa pronájemce)
Praha 14. 7. 2005
Věc: Výpověď smlouvy
Vážený pane, oznamujem Vám tímto, že dnem doručení a následným uplynutím jednoho měsíce, nejpozději však k 30.8.2006, odstupujeme od smlouvy o pronájmu kavárny "Marathon", podepsané dne 30.12.1996
Problematikou kavárny se v posledních měsících opakovaně zabývalo kolegium děkana a konstatovalo, nespokojenost s fungováním kavárny, vysoký počet stížností na chování jejích hostů. Celkové fungování kavárny nesplnilo účel jejícho zřízení a styl jejího provozu narušuje dobré jméno naší fakulty.
S pozdravem
Doc. ThDr. děkan pronajímatel
(čtverečkovaný papír) UK ETF (adresa)
Věc: Odmítnutí výpovědi ze dne 14.7.2006
Vážený pane děkane, dne 2.8.2006 jsem obdržel váš dopis, ze dne 14.7.2006, ve kterém oznamujete odstoupení od smlouvy o pronájmu kavárny Marathon.
S výpovědí zásadně nesouhlasím. Nemáte k ní žádné právní důvody. Smlouva je na dobu určitou do 31.12.2007. Do té doby bych chtěl kavárnu provozovat.
Po ústním jednání koncem června mě vaše trvání na odstoupení od smlouvy překvapuje. Odstavec III. podnájemní smlouvy hovoří o jednoměsíční výpovědní lhůtě, v případě závažného porušení smlouvy. Nevím, o žádném závažném porušení smlouvy, ani mi nebylo ze strany fakulty oznámeno.
Udávaný vysoký počet stížností na chování hostů kavárny mi rovněž nebyl oznámen. Pouze v jednom případě, dopisem ze dne 9.5.2006 jsem byl informován o problému "kouření omamných drog v kavárně". K této záležitosti jsem se vyjádřil dopisem ze dne 15.5.2006 adresovaném tajemnici.
Nespokojenost s fungováním kavárny, účelem jejího zřízení a stylem provozu, pokládám spíše za podnět k diskuzi než důvod k odstoupení od podnájemní smlouvy. Tvrzení, že provoz kavárny narušuje dobré jméno fakulty pokládám stejně jako většina hostů hlavně z řad studentů za nepřiměřené a překvapující.
To je vše, co jsem vám chtěl k vašemu dopisu ze dne 14.7.2006, sdělit. Nadále věřím, že budete respektovat smlouvu pod kterou jste podepsán a umožníte provoz kavárny až do konce její platnosti. Zároveň předpokládám, že připomínky a podněty k provozu kavárny neskončí u vašeho kolegia, ale dostanou se také k mé osobě.
S pozdravem pronajímatel (adresa)

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód