Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Slova bez osobní garance

Od: Anonym: Hodan Daniel jr.--- )
Kdy: 20. 02. 2018 18:58
Předmět: Re: Slova bez osobní garance

Nádhera! Konečně se tu mluví o něčem zajímavém. Mám jen pocit, že všechno je tu tak trochu off topic. Možná by k tomuto tématu bylo vhodné založit nové vlákno a nenechat ho nikým zaneřádit vedlejšími tématy.
Ptám se Vás, pane faráři (já tu literaturu a ještě mnohou další nastudovanou mám, takže vím, co se na fakultách učí. Ale lidé v terénu, včetně farářů, jsou tím nakonec zdá se zcela nepolíbeni), kde teda bible svoji autoritu získala podle Vás? A prosím o autentickou výpověď víry?
G. E. Lessing položil otázku: "Je něco pravda, protože je to v bibli, nebo je něco pravda, a proto je to v bibli?" Já se ptám, "co z toho, co je v bibli, je pravda? Proč by odborné vyjádření, jakým, jak to alespoň na mě působí, Vašeho synodu k 'homosexualitě', mělo být odvysvětlením, když stejně byste mohl smáznout to, že je Země kulatá a nevznikla v sedmi dnech atd., když tyto ne už tak moderní poznatky jsou proti biblickému vnímání světa rovněž?"
Mimochodem, měli vy odborníci držet ústa, aby nebrali laikům při čtení bible "sebedůvěru", když vědí, že jsou věci poněkud jinak, než se může na první pohled zdát?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód