Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: (ne)diskuse

Od: Anonym: René Habich <> ( ---.ipv4.broadband.iol.cz )
Kdy: 30. 01. 2018 09:43
Předmět: Re: (ne)diskuse

Povědomí mám rozhodně, psal jsem o motivu stařenky, který byl jaký byl, šlo o volbu pana Zemana a proruské politiky…Mluvil jsem také o změně systémů a vztahu církev a stát, také byl zmíněn odboj proti komunismu a současně i dokument, kde se poukazuje i na mnoho spolupracovníků STB … psáno v návaznosti na pol. situaci po volbách…
Zjišťuji, že asi nemá cenu přispívat, protože člověk by se dočkal pouze kritiky a cenzury, možná agrese… Nemám potřebu krmit troly, ale ani se nechat kárat za řádky, které opravdu neměli účel jaký píšete. Chtěl jsem poukázat na to, že stařenka v dobré víře neviděla větší zlo.
Mě třeba spíše zajímá, zda by církve nemohly fungovat nezávisle na státu a režimu, protože sytém se mění a učení našeho pána zůstává. Ona spolupráce se zkorumpovaným systémem není přínosem, ba naopak. Přejímání morálních hodnot společnosti, popřípadě finančních prostředků z pochybných zdrojů státu nemusí být zrovna ta pravá cest. Otázkou je nakolik se mění církve a smýšlení jejich členů se změnou systémů.
Přeji hezký den.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód