Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: trolí křesťanství

Od: Anonym: Martin Fér---.2.broadband6.iol.cz )
Kdy: 13. 01. 2018 10:06
Předmět: Re: trolí křesťanství

a) ano, už je to deset let. Došlo ke změnám tak, aby se něco podobného pokud možno nemohlo opakovat. Od té doby už je dávno jiný vedoucí tajemník, jiná synodní rada (a většina zpronevěřené částky je zpět).
b) personální fond funguje jako mzdový fond. V době příjmů z majetkového narovnání se jeho jmění navyšuje a ukládá pro budoucnosí financování církve. Nebyl vytunelován. Informace o hospodaření s ním (a vůbec o hospodaření celé církve) jsou veřejné a dohledatelné v rámci usnesení synodu. Lžete
c) o kterých majetcích mluvíte? Nevím o tom, že by církev kromě budovy fakulty něco prodávala (a tu celkem výhodně s konkrétním cílem využít finance pouze na účely spojené se vzděláváním). Nájmy zejména z pražských nemovitostí jsou celkem slušné. Sbory své nemovitosti pronajímají podle svých možností a schopností, některé lépe, některé hůře. Lžete.
d) bohoslužeb v ČCE se v roce 2016 účastnilo průměrně 9742 lidí (týdně). Na 250 sborů to znamená průměrnou účast 39 lidí. To nejsou prázdné kostely. Lžete.
e) kde "někde u Prahy"? Na takový drb se těžko reaguje. Ale o to lhářům jde, nadhodit něco, na co nelze zareagovat.
Samé lži a pomluvy.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód