Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Hlas pro podporování LGBT v ČCE

Od: Anonym: Hodan Daniel jr.--- )
Kdy: 10. 12. 2017 19:29
Předmět: Re: Hlas pro podporování LGBT v ČCE

Bohužel nemám teď čas ani prostředky tu Vaši diskusi vyhledávat, ale tak jste Pavlova slova interpretoval, ačkoliv to teď popíráte. Zmiňoval jste se tam (pro připamatování), že Vám kolegové Vaše názory na masturbaci vyčítají poukazem na to, že není Vaší zásluhou, že máte spokojené manželství. Ale opravdu, bylo by to seriózní, ale nemám čas Vám to teď vyhledávat. Snad si vzpomenete sám.
Vše definice hříchu, rovněž spojení masturbace a sebelásky, ovšem v Bibli najdete asi tak málo, jako vůbec nějakou úvahu o legitimitě a smyslu sexu. To už si tam lidé z různých tradičních a jiných tomu podobných důvodů dosazují. Pokud bych však nečetl ony pasáže s tím, abych našel něco o hříšnosti masturbace, ani by mě to nenapadlo to tam hledat.
Spíš to vidím, jak říká Ježíš, jako svazování zbytečných břemen a nakládání je na bedra lidí. Anebo Pavel, který mluví o "bratřích, slídících po naší svobodě."
Že je nějaký "cíl sexuality" a že je to výhradně "tělesná láska k jinému partnerovi", to v Bibli není, protože biblickému myšlení je takovéhle definování čehokoliv zcela cizí.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód