Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: čeština

Od: Anonym: Hodan Daniel jr.--- )
Kdy: 06. 12. 2017 11:23
Předmět: Re: čeština

Řešit politiku ČR nejsem kompetentní. V obou mých domovinách je politických problémů dost, a ještě po nás lidi chtějí, abychom věštili výsledky voleb nesmyslnými průzkumy.
Předně ale musím říct, že z Vás osobně čiší to, co jsem kritizoval už jinde: vy se té diskuse štítíte, proto nemáte vůbec potenciál ji přetvořit v něco smysluplnějšího. Nepohrdám voliči, i když podle mě volí špatně. Snažím se jejich decize i jako sociolog pochopit, ne jen vysvětlovat. Správně destilujete, že vedle nesmyslné, ale konkrétní otázky, na níž tazatele odpovědi vlastně ani nezajímají, je tu podstatnější otázka - aplikace textu. Ta by zajímala alespoň mě, domnívám se však, že takových je tu víc, i když se třeba neprojevují.
V médiu diskuse chybu nehledejte. Zejména mezi křesťany, ale i Židy diskuse váznou, buď si to naživo: lidi na sebe řvou, skáčí si do řeči, svá tvrzení překrucují a karikují, to se tu nedá. Je to dáno asi tím, že si každý myslí, že je mluvčím toho správného pojetí, proto druhou stranu vážně ani neposlouchá. Text ale neokecáte. A navíc, já mám alespoň pro svoji práci písemně zachycený podklad. Mně to vyhovuje. Pamatujte, co řekl Ježíš v Mk 7,15 (http://www.nestle-aland.com/en/read-na28-online/text/bibeltext/lesen/stelle/51/70015/), je to ve Vás, Vás všech. Diskusní prostředí děláte i Vy, a kdybyste se přestal štítit, můžete i z té homosexuality něco vytěžit. Štítí se Váš Bůh lidí?
Slušně se odpovídat snažíte, ale jen, pokud na to stačíte. Svého kolegu Tomáška jste například dost nehezky smáznul. Mluvíte stále o "odvysvětlování". Ale jeví se mi to tak, že jsou věci, kterým nerozumíte, nebo snad ani nechcete rozumět, a proto je označíte nálepkou "odvysvětlení". Já bych to bral jako fundovaný, kompetentní výklad, prostý jakékoliv pýchy.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód