Téma: Odkazy - proč nepřijímají odkazy?

Od: Uživatel Evangnetu Jakub Dvořák <>
Kdy: 16. 06. 2008 17:31
Předmět: Odkazy - proč nepřijímají odkazy?

Navigace: link | přehled | fórum
Na internetu fungují zajímavé odkazy na otevřené encyklopedii Wikipedia. Pokoušel jsem se jimi obohatit oddíl ODKAZY, ale server je nepřijímal, označoval je za chybné, ačkoliv jsem je pro jistou stáhnul přímo z okénka ADRESA ve svém prohlížeči. Konkrétně jde o odkazy: http://cs.wikipedia.org/wiki/Port%C3%A1l:Bible a http://cs.wikipedia.org/wiki/Port%C3%A1l:K%C5%99es%C5%A5anstv%C3%AD. Proč to nejde, a co by se s tím dalo dělat?
Od: Uživatel Evangnetu Tomáš Volf <>
Kdy: 17. 06. 2008 22:36
Předmět: Re: Odkazy - proč nepřijímají odkazy?

Je to tou dvojtečkou v odkazu. Teoreticky by to mohlo být i znakem procenta, ale je-li to přidáno bez dvojtečky pouze s procenty následované dvěma znaky (hexa kód znaku), tak to tak jde. Můžete to však ale oklamat tak, že znak dvojtečku nahradíte jeho hexa kódem (uvozený znakem procento) tedy místo ":" v adrese bude "%3A". Pak tedy Vaše výše/níže uvedené odkazy budou vypadat takto: Konkrétně jde o odkazy: ↗ http://cs.wikipedia.org/wiki/Port%C3%A1l%3ABible a ↗ http://cs.wikipedia.org/wiki/Port%C3%A1l%3AK%C5%99es%C5%A5anstv%C3%AD . S pozdravem Tomáš V. alias Vlczech:)
Od: Uživatel Evangnetu Jakub Dvořák <>
Kdy: 18. 06. 2008 10:34
Předmět: Re: Odkazy - proč nepřijímají odkazy?

Děkuji, zkusím to. Obávám se, že Evangnet má spousty zbytečných ochran (např. proti 'nadměrnému užívání velkých písmen' atd.). Dvojtečka bývá dnes velmi běžnou součástí URL. Ony znaky uvozené % jsou zase pro česk znaky, které se v URL adresách Wikipedie běžně vyskytují, různ formuláře je ale nepřijímají. Bez nich se ovšem na příslušnou stránku české Wikipedie nedostanete! Tak co s tím?
Od: Uživatel Evangnetu Jakub Dvořák <>
Kdy: 18. 06. 2008 10:49
Předmět: Re: Odkazy - proč nepřijímají odkazy?

Ještě jednou děkuji - vyšloto a v podobě Vámi navržen odkazy byly nejen přijaty, ale dokonce i fungují!