Oznámení

Zde směřujte svá oznámení, či inzeráty.

Téma: Odvrácená tvář misijní práce, Týden 3/2009

Od: Uživatel Evangnetu Jakub Dvořák <>
Kdy: 21. 01. 2009 10:21
Předmět: Odvrácená tvář misijní práce, Týden 3/2009

Navigace: link | přehled | fórum
Dovoluji si upozornit na článek o stinných stránkách misijní práce mezi lidem Akha (Thajsko-Laos), o kterých by měl upřímný křesťan také vědět. Jde o rozhovor s antropologem Tomášem Ryškou nazvaný Z misionářů šel strach z časposu TÝDEN 3/2009.
"Ačkoliv" je autor antropolog, sám se brání i určitým antropologickým klišé, především pouhému pozorovatelskému přístupu antropologie, která by chtěla kultury udržovat v nezměněném skansenním stavu. Co na misiích kritizuje, je z jedné strany nepromyšlenost, z druhé zneužívání misií k sebeobohacení či uspokojení sexuálních úchylek "misionářů". Jejich vyšetření brání napojení misií na vládní či jinak vlivné kruhy evropských států, USA a Austrálie, které vyšetřením těchto kauz nechtějí být kompromitováni. Nevadí mu tedy misije jako taková.
Od: Uživatel Evangnetu Jakub Dvořák <>
Kdy: 17. 02. 2009 18:25
Předmět: Re: Odvrácená tvář misijní práce, Týden 3/2009

Aktuální číslo čsopisu Týden 7/2009 uveřejnilo mezi dopisy čtenářů reakci faráře Davida Šorma. V ní volá m.j. po zveřejňování těchto informací, aby místní přispěvatelé věděli, na co doopravdy v dobrá víře přispívají a co tím podporují.