Téma: Nové logo ČCE - vaše návrhy

Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 03. 05. 2017 18:01
Předmět: Nové logo ČCE - vaše návrhy

Navigace: link | přehled | fórum
Přátelé, napadlo mě, myslím si, zajímavé téma diskuse.
CČE hledá nové logo církve. S ním následně také jednotnou grafiku propagačních materiálů. Já si myslím, že současné logo je opravdu poněkud zastaralé, je to grafika spíše do devadesátých let.
Jak ale nové logo zpracovat, mě nenapadá. Mám ale představu, co by v něm mohlo být znázorněno - a se zpracováním by si mohli pohrát graficky nadaní bratři. Podle mě by určitě neměl chybět kalich jako symbol dědictví reformace, na které chce ČCE navazovat. Co bych z loga já odstranil, tak tu Bibli. ČCE je dnes přece jen spíše církev svobodného rozumu, sekularity, něž-li biblické ortodoxie. Co by v logu asi mělo být, tak kříž jako symbol křesťanství. Aby bylo patrné, že jde o křesťanskou církev. Myslím, že to je podstatné. Odbourat tím takové to, že protestanté nejsou křesťané, že křesťané, to jsou ti katolíci. (S tímto názorem už jsem se, žel, setkal i mezi evangelíky.) Nakonec bych v logu nějak zdůraznil ten rozum, svobodu myšlení, onu sekularitu. Tím bych to celé nějak zarámoval. Ale jak? …
Co si o tom myslíte? A jaké logo byste navrhli vy?
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 03. 05. 2017 20:21
Předmět: Re: Nové logo ČCE -můj návrh

Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 04. 05. 2017 16:03
Předmět: Re: Nové logo ČCE -můj návrh

No teda. To jsi to vyřešil šmahem. Ne že bych se po otevření toho odkazu nezasmál, a je na tom kus pravdy, ale přece jenom docela drsné. Zkus se nad tím zamyslet víc, vážně, a něco sám navrhni.