Téma: Budování

Od: Anonym: Marek Ryšánek <> ( ---.ostrava.tiscali.cz )
Kdy: 24. 10. 2005 21:26
Předmět: Budování

Navigace: link | přehled | fórum
Co se vám ve vašich sborech osvědčuje při budování společenství, vztahů? Jak a čím se vám daří motivovat zaměstnané lidi střední a mladší generace k tomu, aby si do sboru našli cestu?
Od: Anonym: Jan Hrudka <> ( ---.uhk.cz )
Kdy: 28. 11. 2006 08:49
Předmět: Re: Budování

Milý bratře Ryšánku, to jsou velmi případné otázky! Myslím, že při budování společenství je nejdůležitější hlavně vzájemná otevřenost a co nejzajímavější společné programy, rovněž se velmi osvědčuje naslouchání jeden druhého… Což platí i pro motivaci k hledání cesty do sboru, klíčové je hlavně respektování kultury střední a mladší generace. Velký problém ovšem vidím v tom, když sami členové sboru nejsou spokojeni např. s úrovní nedělního bohoslužebného shromáždění, potažmo se „svým“ farářem.
Od: Anonym: Marek Ryšánek---.brno.tiscali.cz )
Kdy: 14. 01. 2007 19:55
Předmět: Re: Budování

Taky to tak vidím. Naslouchání, navazování vztzahů. Měl by jste náměty na program.
Od: Anonym: Vlasta Koutný <> ( ---.159.freebone.cz )
Kdy: 24. 01. 2007 19:25
Předmět: Střední generace-program

Vážený bratře Ryšánku, nemám mnoho zkušeností s mladší generací, ale podělím se s Vámi o mé zážitky se střední generací. U nás ve sboru navštěvují tuto skupinku lidé, kteří vědí, co by chtěli na tomto setkání slyšet. Proto si program chystají sami a bratr farář dělá jen takové "křoví"- vpravou chvíli se do diskuze vloží. Domnívám se, že jsou všichni s touto formou spokojeni. A má rada pro Vás - zeptejte se "své" střední generace, zda ji dosavadní program vyhovuje. Pokud ne, tak až pak společně hledejte nové řešení. Ale určitě bych netrval na nějakém "rádoby programu" z Vaší strany, který by nevycházel z požadavků střední generace. Přeji Vám Boží vedení a pokoru při jednání s druhými.
Od: Anonym: Marek Ryšánek---.praha.tiscali.cz )
Kdy: 29. 01. 2007 20:52
Předmět: Re: Střední generace-program

Díky za námět. Taky na střední generaci dělám takové křoví a pokud cítím, že je to vhodné, vstupuji do diskuse. Ona ta diskuze a možnost rozhovoru asi bývá to nejlepší.Máte nějaká témata, která by střední generaci zajímala, o kterých by se vedla zajímavá diskuze?