Téma: ČCE na Prague Pride 2019

Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 30. 07. 2019 16:18
Předmět: ČCE na Prague Pride 2019

Navigace: link | přehled | fórum
Tak máme příští týden festival Pride a ani letos na něm nebude chybět ČCE. Speciální bohoslužby na začátek i konec u Martina ve zdi, kázání zřejmě o5 o "homosexuálovi" Josefovi v Egyptě, faráři v průvodu a tak dále 😒
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 03. 08. 2019 22:29
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

ani nebudu kopírovat, jaká "lákadla" uvádí stánek Logosu. Je to ostudné znevažování. Svině se bude pořád rochnit v blátě, s tím nic nenaděláme. Jen již poněkolikáté prosím SR ČCE aby se od těchto akcí oficiálně distancovala.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 03. 08. 2019 22:37
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Logos mne zklamal. I když se mi na něm leccos nelíbilo, vnímal jsem ho jako pokus o dialog LGBT komunity s církví, jako jakýsi domov pro homosexuály křesťany, ba snad jako misii mezi homosexuály. Jak jsem byl naivní! Četl jsem nedávno rozhovor s jednou jeho vedoucí - zášť vůči církvi, gender horem spodem, demagogie jako za Géblse. Budu raději homosexuálům dál dávat tip na Selenu Gomez. 😢
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 04. 08. 2019 15:36
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Jiří Polák napsal(a):
 ani nebudu kopírovat, jaká "lákadla" uvádí stánek Logosu. Je to  ostudné znevažování.  Svině se bude pořád rochnit v blátě, s tím nic nenaděláme. Jen již  poněkolikáté  prosím SR ČCE aby se od těchto akcí oficiálně distancovala.
Vážený bratře Poláku, vidím, že jste slušnosti narozdíl od neustálého poučování moc nepobral. Važte prosím lépe svá slova a nepoužívejte zde vulgární přirovnání. Je smutné, když se takto vyjadřuje starší sboru. Jak asi ten sbor má potom vypadat?
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 04. 08. 2019 21:45
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019- ŽÁDÁM SYNODNÍ RADU O OFICIÁLNÍ DISTANC!!

Vážený bratře Skálo, pokud byste znal trochu Bibli, věděl byste, že zde nejde o vulgární napadání, ale o obraz setrvávání v nečistotě, je to parafráze biblického textu. Kdo z bratří či sester má problémy v této rovině a má trochu soudnosti tak se nebude producírovat v průvodu polonahých exhibicionistů. Proč by s tím měla mít církev cokoliv společného? Já jsem vámi napomínán abych byl slušný, nechoval se jako farizeus a měl lásku a pochopení. No, tak jsem tedy zahanben a Vy dále vesele propagujete takové ohavné akce? ČEKÁM A OPĚT DŮRAZNĚ ŽÁDÁM OFICIÁLNÍ DISTANC SYNODNÍ RADY OD GAYPRIDE. Tím, že se konají "LGBTQ služby" v našich prostorách jsme s touto akcí v očích veřejnosti právem spojováni, čímž jsme velmi znepokojeni! Nechápu že Vy tím znepokojen nejste? Víte o co se vůbec jedná?
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 05. 08. 2019 13:18
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... distanc od zkažených plodů ze špatných kořenů

S každou větou vašeho textu souhlasím. Jsem rád, že i tady máte ty, kteří neposkvrnili svůj šat tímhle kvasem farizeů, kterým je mimo jiné i Marxismus, idea Rovnosti - rovnosti špatného s dobrým, rovnosti zvrhlého s přímým, rovnosti mužů a žen, nebo rovnosti všech národů. Rovnost je nulový rozdíl, žádný obsah ani smysl, ale my i oni jsme Jedineční, a křesťanství nabádá k Morálce, ne ke Zvrhlosti. Je lepší být Čistý a Přímý, než Poskvrněný a Zvrácený, a tvrdit opak je Lež. (opak "je", i opak "lepší" - opakem +1 je v určitém smyslu 0, v jiném smyslu -1, a obě ty varianty jsou špatné, ale tahle "Pride" je -1, ta horší varianta) Ti, co v rouše beránčím nabádají ke Zvrhlosti, jsou jen podvodníci, sluhové A-C J. (jak tu dnes opět dokázali smazáním textu, jenž jej odhaluje. Ne, spíš se i tady bojíte a já to celkem chápu… Ani tady nemůžete prodávat ani kupovat ideje, a to ani zadarmo, pokud se neskláníte před Číslem Šelmy a A-C. k.m.u.s., q.e.d.)…) Tento Neomarxismus, významná součást anti-křesťanství, je třeba zmíněn 2Tes2:7 jako ανομιας Anomias, bez-zákonnost. O to se jedná, jak se na konci ptáte "víte, o co se jedná?"… ([Jako upřesnění, neříkám, že jsou muži nebo ženy lepší. Podívejte se na jin-jang 69, jak ty poloviny do sebe dobře zapadají a vytváří pěknou kulatou rodinu, protože jsou komplementární, doplňující se. Ale 66 ani 99 do sebe nezapadá, žádná pěkná rodina, a je vidět, jak se to společensky projevuje, postupným rozpadem rodin a vymíráním, rozpadem Morálky a Řádu. I rovnost mužů a žen je homosexuální a špatná… Komu vadí Obrazec jin-jang, ať si to přečte Slovem v Gn1:27 a 1Kor11:10 (v ČEP i tištěné verzi KB to je 11:11, "ani muž bez ženy, ani žena bez muže") … tolik bylo potřeba říct na upřesnění, aby někdo ne-desinterpretoval výše tu moji větu s rovností a nezkoušel tvrdit, že tvrdím, že jsou muži nebo ženy lepší… ale stejní nejsme, jsme komplementární…])
Podle toho, že nabádají ke Zvrhlosti, snadno poznáte, že to nejsou praví Křesťané (Ef5:3), ale jen se za ně vydávají, aby svedli tápající… Pokud Vás obviňují z farizejství, je to jen jejich volání: "Tříska!", a není pravdivé. Protože jedním z kvasů farizeů (Mk8:15) je i toto lgbtqp, a dost tím (pohrobci farizeů) zkvasili až do zkysnutí původně přímou civilizaci… (Jenže také posunuli význam slova "farizej", abyste nechápali… Ale ten "kvas" a "zkysnutí" a "zkažení" lze poznat, i když se zrovna jmenuje jinak…) A jak vás nabádají "lásku a pochopení" - mít lásku ke zlu a zkaženosti je ďábelské (Mt6:24). A Zvrhlí (perverzní) a je podporující vás napomínají, že nemáte dost Slušnosti? Může být ta Tříska a Trám ještě evidentnější?
Je to svým způsobem vaše (ČCE) misijní činnost? Na té šikmé ploše do pekla, varujete je, aby se napřímili a vrátili zpět, nebo s nimi cestou do pekla a rozkladu tancujete a zpíváte?
Kdyby vás zajímalo, odkud právě tenhle kvas farizeů pochází, tak viz https://duckduckgo.com/html?q=Sabbatai%20Zvi%20Jakob%20Frank%20sin a ve zkratce třeba https://en.wikipedia.org/wiki/Frankism "his followers were obligated to transgress as many moral boundaries as possible"… Pak se to samozřejmě vyvíjelo dál různými cestami… To jen abyste lépe pochopili, do kterého společenství se tímhle snažíte (někteří z vás) vřadit… Z jakých kořenů tenhle strom vyrostl. Samozřejmě dnešní větve lgbtqp už tenhle kořen neznají, ale to neznamená, že k němu nepatří… Možná ale ve veřejné argumentaci je lépe vysvětlovat ten Marxismus a Rovnost špatného s dobrým… Poznejte pravdu a pravda vás osvobodí.

Jak píšete "LGBTQ služby", zkuste tam přidávat ještě P na konci, ať je těch zkratek ještě víc… To P je jako "pedofil", protože zejména z tohoto "G" brlohu se nejvíc rekrutují, jak dokazují statistiky i jejich propagace a požadavky na legalizaci pedofilie, které se již také začaly objevovat, šikmá plocha - když je někdo zvrhlý, je zvrhlý čím dál víc a žádná další zvrhlost mu není dost špatná… Brzy se tam bude doplňovat i Z (jako zoo), to už také začali někteří požadovat normalizovat, a pak tam možná přibude i S (jako sado), přesně tam tahle šikmá plocha také vede… A malým písmem to píšu, protože si jich nijak nevážím, ale také to qp vypadá jako zadnice, což ve velkých písmenech tak nevynikne… Pro leckteré z nich je to lgbtqp jako urážka, ale ve skutečnosti to je varování… ([tento odstavec jako vtip nebo satyra pro zlehčení])
A ovšem, text je dlouhý, ledabylí to tu přeskočí, tohle je pro uvažující, kolekce argumentů do vaší diskuse, těm ostatním to pak někdo vysvětlí ve zkratce… (třeba « Není rovnost mezi zkaženým a zdravým, to byla jen teze Marxismu, jednoho z těch kvasů farizeů, ale ve skutečnosti to je šikmá plocha do pekla a rozkladu, když zapomenete, kam to je nahoru a kam dolu. » ) ([k tomu upřesnění - "peklo" tu možno uvažovat buď v klasickém smyslu, nebo prostě "peklo na zemi", podle toho, čemu věříte a chápete lépe, a komu ten termín vadí, tak "rozklad" chápou i ostatní…])
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 05. 08. 2019 13:36
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

Tohle jsem výjimečně nepřeskočil. Namítám, že obyčejný homosexuál za své postižení nemůže a je lidsky pochopitelné, že touží po vztahu, tak jako jiní. Tohle Pride je ale propagace sexu, LGBT+ a genderu, za homosexuály se jenom zlovolně schovává. ČCE je dávno odpadlá církev, která už nerozlišuje pravou od levé, tak do toho leze jak vosa na bonbón. Je čas tuhle církev reformovat nebo hromadně opustit!
Je čas pro revoluci v ČCE!
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 05. 08. 2019 15:23
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

Pan Janča má rád silná slova a za diskusi považuje vykřikování hesel. Tak dobře, revoluce. Už probíhá. Ve prospěch homosexuálů. V tom, jak jsou v mnoha církvích přijímáni. Protože jedna věc je biblické posouzení homosexuality. V tom se možná i my dva shodneme. Ale jinou věcí je, že velká část posuzování ze strany heterosexuálů je založena na nepochopení, povyšování a averzi pocitové. A tohle brzy odpadá, kdy se potkáváte bez předsudků s realnými lidmi.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 05. 08. 2019 15:59
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

Moc dobrý příspěvek. Děkuji za něj. Pan Janča dlouhodobě bojuje s větrnými mlýny. I kdyby se postavil na hlavu, nic nezmění na tom, že církove se budou homosexuálům stále více otevírat. Jak říká prof. Halík: těmi nejradikálnějšími odpůrci homosexuálů jsou především ti, kteří sami bojuji se stínem vlastní homosexuality. To je také přesně případ pana Janči.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 05. 08. 2019 16:46
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

Halík je starej mimoň, kterej rád mluví jménem církve.
Taky si myslím, že klasické církve homosexualitu jednou přijmou.
Ale nikdy nepřijmou gender nebo sex bez pravidel. A to prosazuje Pride. A do tohoto se cpe ČCE.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 05. 08. 2019 18:17
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

A heterosexuálové žijící v církvi provozují vždy sex dle pravidel? A vyhazuje je někdo za to z církve? Žijete ve svém malém, omezeném a uzavřeném mikrokosmu a z něj pořád někoho poučujete. Nejste Vy náhodou příbuzný br. Poláka? Ten je taky dobrý.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 05. 08. 2019 18:38
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

Jsem příbuzný br. Poláka. Je to můj brácha v Kristu. Možná i vy jste můj bratr, jste-li křesťan, nevím to o vás.
Heterosexuálové právě že neprorozují sex vždy podle pravidel. A od toho by tady měla být (třeba) církev, aby je vedla. Samozřejmě mnohé církve za sex mimo pravidla, je-li hříšník zatvrzelý, vylučují. Zrovna nedávno jsem zaznamenal takový případ u mých evangelikálních přítel z ekumény. To je ale krajní řešení, kterým se nemává na potkání. Hledáme okolnosti, proč člověk s hříchem nevítězí, v církvích obvykle existují pastorační služebníci a programy pro manžele a další skupiny ve sboru (CČE tohle nemá, ona má "podchyceny" pouze ty "menšiny").
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 05. 08. 2019 22:10
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

A naše církev, tedy ČCE, programy pro děti, mladéž, třicátníky, manžele a seniory snad nemá? A pastorační pracovníky také ne? Dejte si studenou sprchu, mokrý ručník na hlavu a konečně se proberte! Znovu plácáte nesmysly ve stylu: jak nejvíc pomluvit ČCE a sám zůstat stranou jako jediný spravedlivý a čistý. Smutné.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 05. 08. 2019 22:46
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

Nemá. Nebo víte o někom dalším kromě faráře Vymětala?
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 06. 08. 2019 09:11
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro revoluci v ČCE!

Jančo, co kecáte? Že čce nemá žádné další aktivity? Když máte tu horší fázi svého psaní, jste lhář jak prase.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 06. 08. 2019 12:59
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas na revoluci v ČCE!

Prase nebo kobyla, všechno fuk. Máli ČCE tedy nějakého faráře např. pro pastoraci rodin, sem s ním. Já vím jen o farářovi pro rómy a homosexuály.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 06. 08. 2019 17:04
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas na revoluci v ČCE!

Použil jsem hrubější slovosledu, protože mně přišlo, že nechcete rozumět Romanu Skálovi. On psal, kolik aktivit církev má, a vy jste oponoval, že speciálního faráře má jen jednoho. - ČCE má kaplany. Má několik farářů pro mládež. Má pastorační pracovníky s různým určením. A třeba o té organizované pastoraci rodin na některých sborech vím taky. Můžete si projít stránky sborů, některé nabízejí program opravdu bohatý. Námitka by mohla znít, že by toho mělo být více, to asi ano. Ale když napíšete, že se nedělá nic, je to lež, a já bych přemýšlel, proč máte potřebu psát to takto.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 06. 08. 2019 20:15
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas na revoluci v ČCE!

Já to myslel obecně. Ne co nabízí nějaký sbor, ale co nabízí ČCE jako taková, takzvaně povšechně. Máte pravdu, jsou v seniorátech faráři pro mládež. Ty jsem opomenul. Pak je zde ten farář pro nějaké promile homosexuálů a rómů, kterej stejně lítá spíš mimo církev. Ale o nějaké celocírkevní podpoře třeba pro rodiny jsem nikdy neslyšel. Dejme tomu, že má někdo manželství v krizi; že má někdo vážnej problém s výchovou dětí… - kam se může obrátit? Já opravdu o ničem nevím!
Od: Anonym: Mikuláš Vymětal <> ( --- )
Kdy: 07. 08. 2019 16:23
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas na revoluci v ČCE!

Jen bych rád dodal, že mnohem více času věnuji pastoraci heterosexuálních párů - svatebním přípravám - než pastoraci v rámci LGBT komunity. Letos už jsem oddal 22 párů - a před každou svatbou je 5 přípravných setkání.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 30. 08. 2019 20:23
Předmět: Re: Pan Vymětal na scéně

Á bratr farář Vymětal. Vítejte! Jsem rád, že jste našel odvahu vstoupit, neboť toto fórum vám asi není zrovna nakloněno. Všiml jsem si ale vašeho komentáře až teď, když si pročítám celé fórum. Možná tenkrát rychle odskákal pryč z toho okna domovské stránky evangnetu…
Nechtěl byste v církvi navrhnout, aby také klasické rodiny (a možná už jsou v ČCE taky menšinou), měly svého faráře pro rodiny? Proč jenom homosexuálové a rómové? A co třeba farář pro staré lidi? Nebo farář pro lidi s brýlemi?
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 06. 08. 2019 13:26
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Je čas pro reformu v ČCE...

Třeba jsem znal fajn faráře v oustí, má tam v zahradě pískoviště pro rodiny (asi když rodiče přijdou poslouchat Slovo, aby si měly děti kde hrát?), nasprayovanou zeď své fary nějakými křesťanskými graffity (misijní činnost, byl to nějaký happening, lidé kolem toho jezdí z autobusového nádraží a denně koukají na text "Ježíš je Pán" a další, inu, lidová tvořivost a nikomu tam tím neškodí…), při mších pěkně zpívají, a asi spoustu dalších dobrých akcí. Tehdy se tam tomu myslím říkalo Jednota Bratrská, ale tohle jméno s veřejnýma homosexuálama nešpiňte, možná je dobře, že jste se předtím přejmenovali? (Nebo jim ho naopak dát, ať se bratři sjednotí? Spíš asi ne… Nevím, co vás napadne?)
Když jsem psal, že když jste reformační církev, tak inu, přišel čas, a umíte se nyní reformovat? (Jo, to je Karma, nebo ty Mlýny, však je také znáte…) Máte tam dost těch, kteří s tou společenskou špínou nechtějí mít nic společného, a právem se stydí za ostudu, kterou to v očích části veřejnosti vyvolává. Jak dlouho je budete umlčovat nebo ignorovat? Dokud neodejdou jinam? (A pak už by vám zbyla jen ta "čistá" hanba…) Vám to není jasné?
Nebo jestli ta vaše účast na té jejich "Pride" je jen udice, abyste je odtud vylovili, tak si to mezi sebou vysvětlete… A ovšem ale je to snaha je odtamtud dostat, není to snaha je v tom dál podporovat… (A ovšem označení "Logos" pro spolek zvrhlíků lgbtqp je urážka - kam až svým špiněním chcete dosáhnout?!)
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 20. 08. 2019 08:08
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Jednota bratrská?

Aha, přečetl jsem si něco víc, a zjistil jsem svůj omyl…
Tak, jako jsem původně myslel, že "Evangnet" je od slova "evangelium" a ne od slova "evangelík" ve smyslu "protestant", tak jsem nyní zjistil, že Českobratrská církev evangelická není totéž, co Jednota Bratrská… ("Augsburského vyznání", to znám z jednoho vtipu, ale neuměl bych ho převyprávět, je tam pořád "já taky", ale nakonec ho strčí z mostu dolu kvůli nějakému rozdílu v letopočtu…)
Na stránkách e-cirkev je jen kalendář akcí budoucích, a "Wayback machine" ho má zas jen ze začátku července, tak ani nevím, jestli tam vlastně bylo něco o tom Prague Pride ? (zato tam mají rady politikaření jen středně škodlivé, ale třeba prohlášení ke hře "Vaše násilí" vysloveně škodlivé a lživé)
Tady na Evangnet je vztah homosexuality a ČCE jedno z hlavních témat (viz, kolik příspěvků dlouhodobě se tu vztahuje k tomuto a kolik ke všemu ostatnímu dohromady!), ale ze stránek e-cirkev to tak nevypadá…
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 06. 08. 2019 08:36
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... hetero "podle pravidel" ?

S tím "vždy podle pravidel" - do ložnice byste jim tedy lézt neměli, ani vy, ani stát… Zejména, pokud si ani jeden z nich nestěžuje. To zas jako následek #metoo - frigidizace společnosti, někde to dováděli ad-absurdum a prodávají rovnou sadu se smlouvou o styku a s propiskami na podepsání, to je absurdní a zlé… A ovšem zejména manželé, ti spolu nehřeší, od toho jsou manželé… Nemůžete z lidí dělat roboty…

([Někde jinde to rozebírám poněkud podrobněji, zde ve zkratkách: když si chce žena stěžovat, ať to udělá hned, a ne, když je potom po čase zhrzená nebo uražená a vymyslí si nějakou lež, jak se bohužel občas stává, tak pak nelze věřit ani těm ostatním jen proto, že to říkají. A ovšem slušná žena říká "Ne" a myslí tím "možná, ale pomaleji a lépe". Když to "Ne!" myslí vážně, tak by se měla bránit důrazně a činem (třeba facka), ne jen slovy, a když to nestačí, tak aspoň křičet nebo kousat, ať má svědky nebo důkaz, a ať si nezačíná hrát, když by v tom rozhodně nechtěla pokračovat, a muž také. Leckterá žena je ale tak krásná a svůdná, že toho muže svede a přemůže, když ten se nedistancuje včas, a také naopak, takhle ta biologie funguje. Tak když jeden z nich nechce, ať to včas přeruší a drží si odstup, dokud nad tím má rozumem kontrolu. Nemůžete vzít lidem přirozenou bio-etologii… _-_ Také by si ale měli rozmyslet, jestli by s takovým člověkem chtěli žít trvale. Láska není jenom sex, ta se prožívá celý život. _-_ Někde jinde rozebírám micro-chimerickou DNA - v ženě to zčásti zůstává trvale a dostane se to i do dětí s dalším mužem. To by si leckterá a leckterý měli o dost lépe rozmyslet, s kým měla žena předtím styk… Tahle informace asi vyléčí leckteré smilstvo… _-_ K tomu "facka" - je zbabělé a zlé ubližovat slabším. Muž ženě by neměl ubližovat fyzicky, stačí to slovem, nebo na chvíli odejít a nechat ji uklidnit, když je hysterická? Nevím. Slabší před silnějším se asi může bránit, jak to jde. Asi to platí dost obecně, nejen mezi muži a ženami… Ale škůdce je třeba zneškodnit, aby neškodili, přiměřeně a uváženě, nedá se říct, že každé násilí je jen špatné, někdy to je prostě menší zlo. Třeba když slabší než já půjde ubližovat ještě slabším, tak tomu můžu a měl bych zabránit. Společnost by měla muže vychovávat k rytířskosti, což není o mávání kusem plechu, ale o mužnosti, jíž je především rozumnost, uměřenost, statečnost a spravedlivost. (Pan Lhoták to zčásti dobře vysvětluje, jen se mýlí, že to bylo křesťanství, kdo tyto ideály překroutil, během středověku to ještě i křesťané chápali…) _-_ Jako společnost bychom se měli lépe rozmýšlet, co je pro nás kolektivně prospěšnější a proč. Důležité je, aby se rodilo tak akorát přiměřeně dětí, a aby v dobrých rodinách z nich vychovávali dobré lidi. Ta pravidla je potřeba přizpůsobovat okolnostem - třeba v regionech, kde jsou kriticky přemnožení, jim nesmíte zakazovat anti-koncepci ani potraty - planeta není nekonečná, dokonce jim tu přiměřenost bude nutné i vnutit, když to po dobrém nepůjde. Když je u nás naopak málo dětí, je třeba uvažovat, proč a co se s tím dá dělat. Vyjímky se dají tolerovat, ale celospolečenské trendy je třeba regulovat přiměřeně a včas.])
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 05. 08. 2019 18:13
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Halík?

Inu, když zmiňujete Temného Halíka… Tohoto Pyšného Zrádce si s prominutím strčte někam, ten není argument. Pardon. (nemyslím to zle, vemte to prosím s humorem…)
Jeho kázání do roku asi 2014 byla velmi podnětná (slyšel jsem jich desítky) a knihy dobré (četl jsem jich také snad deset), ale pak zradil a přidal se na stranu Nepřítele, a jeho leckterá nová kázání jsou velmi jedovaté lži a zrady. (Někde jinde uvádím ukázku jeho lži i zrady, i sem chcete odkaz?) O to je to horší, když někdo zradu a zlo zabalí do velké moudrosti a věhlasu. Leckteré pyšné poznáte třeba podle černých klobouků, někdo ho má na hlavě, někdo ho má na duši, ale zrovna Temnému Halíkovi ten černý klobouk na duši úplně ční… (což píšu, abyste se na tom příkladu dost zřejmém naučili to rozpoznávat i na případech méně zřejmých, i prostě abych vás před ním varoval) Ale i kdyby měl v tomto pravdu, (že bojují proti homosexuálům ti, co se vevnitř potýkají se svou homosexualitou), tak ale jsou věci, které mají zůstat skryté v ložnici a netahat je na světlo a veřejnost, a jsou lepší ti, kteří s případným sklonem k homosexualitě statečně a potichu bojují, než kteří jej staví na piedestal k pyšnému obdivování a snaží se nakazit a zkazit celou společnost. Ještě jednou se nad tou větou, kterou jste z něj vytrhl a mrštil ji po nás, zamyslete: je to očerňování těch, kdo se snaží s tímto rozkladem bojovat, lživá nálepka, aby se jim lidé vysmívali a ignorovali je. A protože to je moudrý filosof, umí to očerňování mistrně, a třeba ho proloží mezi pár jiných pěkných vět, abyste to spolkli…
(Vám zde to nevyčítám, pokud jste to použil v dobré víře v jeho moudrost, spíš děkuji, že jste mi nahrál na smeč… To není, že bych si s vámi hrál a chtěl vás porazit, ale spíš jako ukázka, jak se obvykle používá špatné nálepkování a pomluva, abyste odmítli dobrý obsah… Možná i já jej také pomlouvám a nálepkuji? To si posuďte sami, ale nedělám to bezúčelně, ani pro zlou nebo špatnou věc… On je ale vskutku vynikající a exemplární případ… Slabým neubližuji, slabé se snažím chránit nebo je přehlížím, ale Velký a Nebezpečný si příliš ohledy nezaslouží… )
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 05. 08. 2019 18:00
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Reforma ČCE?

Ať se Synodní koncil poradí, ale i Milému Jančovi je to celkem jasné… Tož, reformátoři, umíte se reformovat?
Tady nejde jen o "biblické posouzení homosexuality", tady jde i o "biologické posouzení homosexuality", a o společensko-psychologické. Pravdu neschováte.
Povyšování - to jako, že se snažíme růst rovně k Bohu a ne pokřiveně do Pekla? Ne, to vy to nechápete ve všech důsledcích, kam tahle rozkladná perverze vede, nehledě na to, kdo a jak umí čarovat se slovy Bible… (jak psal někdo výše, že jim čtete Josefa jako kdyby to byl homosexuál? To mi přijde poněkud odporné…) (Víte, tancováním a dalším veřejným onanováním to jenom začíná, předčítáním pohádek o princi a princi dětem v knihovně démonickým drag-queenem to pokračuje, dětskou prostitucí to pokračuje, aidsem a žloutenkou to pokračuje (víte, co jsou "Bugchasers" ?), a mazáním odebraných dětí na pizzu a rozkrájením na transplantace to zatím končí (některé z těch dětí, co tyrani jako CPS nebo Barnevernet odeberou, se dá na adopci, a po těch zbylých nikdo nepátrá). Fakt hnusná šikmá plocha… Víte, proč ve středověku těžili Adrenochrom, oxydovaný Adrenalin, z krve pomalu a dlouho propichovaných dětí? Ještě že tohle už aspoň umí syntetizovat i chemicky…) (Ó, to jsou jenom pomluvy, vždyť jenom tančíme a veřejně onanujeme? Spolkněte to a udavte se! chachachachacha pekelný smích…) (Já nestraším peklem, dělám si z toho srandu… Osobně se kloním to chápat spíš k té variantě "rozklad a peklo na zemi", ne pro vás, ale pro děti vašich dětí, a o to je to horší… To si nyní kolektivně vybíráte, nebo cestu k nějaké přímé a spravedlivé civilizaci… Ale rovnost není totéž co spravedlnost… A není to jenom o tomto, ale také o tomto, ale je těch šikmých ploch víc…)
Averze? Ano, je správné a prospěšné se jich štítit, jako se štítíme z biologické přirozenosti všeho zkaženého a v rozkladu, jen tady to je posunuté na společenskou úroveň. Štítit se špíny a rozkladu je štít vaší čistoty, to především vám brání do tohoto bláta spadnout také, nebo tam nechat spadnout své děti, kterým to nikdo pořádně nevysvětlí, ve škole je zdeformují Marxistickou propagandou, a leckterá zkaženost vypadá zajímavější, když nedohlížíte na její důsledky včas. Tož zase nesmíte od Schyly k Charybdě (jak se to píše?), a místo toho upadnout do Pýchy, že vy jste ti svatí a proto jste nejlepší. Jistě je lepší být skoro svatý a chtít být ještě lepší, ne proto, abych někoho ponižoval, ale aby Strom této Civilizace někdo dobře nesl do budoucnosti. Máte úkol, svěřený předky a Bohem, donést dobrou civilizaci potomkům, a vy je nesmíte zradit. Ty špinavé v rozkladu litujte, štiťte se jich, nebo pomozte jak je to možné, ale to neznamená, že kvůli tomu necháte ušpinit své vlastní děti nebo děti svých bližních. pialpha.cz/LGBT
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 05. 08. 2019 18:08
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Reforma ČCE?

On se ctěný koncil poradil už dávno. A přišel na to, že na nic nepřišel. Tudíž si každý může dělat, co chce. A taky dělá. Jsou sbory, které jedou v LGBT, jak můžeme vidět. A jsou sbory, kde tohle odmítají. Kdysi mi řekl kurátor jednoho nejmenovaného sboru, že "koncil" jejich sboru o homosexualitě diskutoval a došel k závěru, že praktikující homosexuál (kdyby se ve sboru objevil) nepůjde k Večeří Páně a bude podroben napomenutí.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 05. 08. 2019 20:45
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 ... Reforma ČCE?

Inu, "poradil už dávno"? No, ale já mám argumenty, výše 13:18, které tehdy přehlédli a měli by se poradit znovu… A ctěný pan J.P. s tím rozhodnutím SR není spokojený, tak jsem mu dal do ruky ty pádné argumenty, ať to tam zkusí znovu, je to vaše církev, a vaše pověst, tak se snažte… (Zj3:19)
K textu minule jsem neměl dobré svědomí, je to potřeba upřesnit, že s tou pizzou to byl eufemismus, ale pokud tu historku znáte, tak ale byla z nevím jak značné části přehnaná, i když část smutné pravdy měla, jak teď po dvou letech konečně lapli Epsteina, a to věru nebyla malá ryba, a ani to nebyly malé ryby, co lapal do osidel… (Dnes to tam už ví skoro každý a přetřásají to i mas-média, inu, spadla klec a je rachot.) S tím krájením na přesazování to bohužel není eufemismus, takové zprávy byly z více různých zdrojů, ale je otázka, jak moc to je rozšířené? Těžko říct… Tu drogu na A z Adrenalinu jsem zmínil spíš proto, abyste lépe pochopili, že tu jsou i takoví, kteří nemají ani malý kousek svědomí, a ovšem to je chemie, biologie a je to historicky dost dobře doložené, jen u těch historek chyběl ten chemický, biologický a časový aspekt, proč to tak vlastně dělali. Dnes už se ten A. dělá z injekcí pro vojáky s prošlou lhůtou, taky nevím, v jakém rozsahu… A ovšem CPS ("child protection services" v USA) jsou šmejdi zlí, a často berou děti rodičům i proto, že se příčí téhle lgbt* propagandě nebo jsou jinak politicky nepohodlní, ale jestli se podílí i na tom "přesazování" těžko říct, ale špatné to je i tak… A takhle zlí nebyli ani bolševici u nás, nebo aspoň ne v tomhle rozsahu…
S tou dětskou prostitucí to také není nijak přehnané - https://penntoday.upenn.edu/news/commercial-child-sexual-exploitation-most-hidden-form-child-abuse-says-penn-professor (university of pennsylvania) cituji: "child sexual exploitation affects as many boys as girls" - myslíte, že si nějaká paní zaplatí třeba 11-letého prostituujícího chlapečka ? (A ovšem k tomu podotýkám, že ta ošklivá slova na S nebo X se před dětmi do určitého věku vůbec nevyslovují… Ten správný věk se pozná i fyziologicky, tak akorát když začnou dozrávat a pučet… Pro ty menší tam je Evička s jablíčkem od hada…) Takže k tomu podotýkám, že s tím *qp to není legrace ani pomluva, to se jen musíte podívat o kus dál, kde jdou po té šikmé ploše kus před námi… Že "tady zatím dobrý" není správný argument…
Od: Anonym: Jirka <> ( ---.unet.cz )
Kdy: 04. 08. 2019 13:02
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Martin Janča napsal(a):
 Tak máme příští týden festival Pride a ani letos na něm nebude chybět ČCE.  Speciální bohoslužby na začátek i konec u Martina ve zdi, kázání zřejmě o5 o  "homosexuálovi" Josefovi v Egyptě, faráři v průvodu a tak dále  😒    https://www.praguepride.cz/cs/festival/program?limitstart=0  
Jsem rád že se ČCE snaží pochopit LGBT problematiku . Doufám že všichni bratři a sestry v naší církvi pochopí , že homosexualitu jsme si nikdo nepřál a není to naše rozhodnutí takto žít . Děkuji všem z ČCE za podporu a přeji hodně štěstí v další práci.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 04. 08. 2019 13:57
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Ano, tuším, nikdo z vás si tu orientaci nepřál. Není pak blbý, že se účastnite "Pochodu hrdosti"?
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 04. 08. 2019 18:19
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Jirko, ty jako homosexuál věříš tomu, že Pride homosexuálům pomáhá? Vždyť tam z vás dělají úchyly a kašpary. Každej může kouknout na státní televizi, která se může s reportážemi z toho pochodu přetrhnout. A co tam vidíme v těch reportážích? "Polonahé počmárané blázny, kteří prý chtějí vychovávat děti." Mám jednoho vzdálenéjšího známýho, je homosexuál, a ten říkal, že se za to stydí, když ten průvod vidí, a že by tam nešel za nic. A že to ČCE podporuje? Tato církev je dávno pomatená.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 04. 08. 2019 19:27
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Tak s tímhle taky nesouhlasím. Rozumný člověk ví, že mediální obraz je vždy deformací. Např. i všechny katolické mše vypadají v TV jako šaškárny.
Od: Anonym: Anonym--- )
Kdy: 06. 08. 2019 01:23
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Já tam nechodím, také se za Prag Pride stydím.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 04. 08. 2019 22:05
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Vážený bratře Jiří, nejdřív jen uvedu, že na "LGBT" není co chápat ani vést dialog, protože je to jen konstrukt, úchylné agresivní politické seskupení, které chce běžné populaci diktovat své nápady. S tím nemá mít žádná církev nic společného, stejně jako s jejich odpornými pochody kde jen prezentují svoji zkaženost.
Naopak- lidi s homosexuálními sklony mezi nás přicházejí a máme je s láskou přijímat. Homosexuální sklony jsou totiž v určitých obdobích člověka běžné a někdo je může mít opravdu silné. Naopak neexistuje 100% gay nebo lesba, takže vždy je cesty zpět, i když jsou už zkušenosti s aktem nebo nějaké vztahy proběhly. Může to být dlouhá cesta, nesnadná a vyčerpávající cesta, taková cesta křesťana ale je. důležité ale je, že tato cesta má CÍL. Naopak cíl nemá úporná snaha o očišťování homosexuálního konání- to ostatně vnitřně cítí každý upřímný křesťan. Pán Ježíš nás volá: "pojď za Mnou!" a stejně jako ženě hříšnici i nám všem hříšníkům platí: "ani Já Tě neodsuzuji- jdi a už nehřeš!"
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 05. 08. 2019 08:23
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Poláku, chci vás touto cestou požádat řekněme o výrazně větší zdrženlivost. Nereprezentujete ve svých silných slovech nikoho jiného než sebe. Stejně jako já máte nulové teologické vzdělání a je to na vašich výstupech vidět. Jste také nedotčený závěry medicínské i společenskovědní diskuze o homosexualitě. Nejvýznamnější protestantský teolog nové doby Karl Barth také kdysi napsal různé kategorické soudy o homosexualitě. Později se za ně omluvil s tím, že nebyl tehdy dobře informován o lékařské stránce problému.
Pro začátek vás chci požádat, ať:
- neužíváte necitlivých a nebratrských vyjádření vůči homosexuální menšině; - nehýříte ultimáty, co by církev ihned měla, od čeho by se synodní rada měla distancovat aj.; - vezmete v úvahu, že kontroverzní Pochod hrdosti je jenom malou součástí bohatého programu Prague Pride a není s ním totožná. Zároveň Prague Pride není totožná s veškerými projevy homosexuálních menšin. Většina českých homosexuálů a lesbiček s Prague Pride nemají nic společného; - neužíváte nepoučených a diletantských vyjádření o problematice LGBT a nepokoušíte se tuto problematiku extremisticky vyobcovávat tak, jak to děláte; - zanecháte amatérské biblistiky a ujasníte si základní pravidla komunikace v církvi
Děkuji a přeji vám požehnaný letní čas.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 05. 08. 2019 09:25
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Naprosto souhlasím s Vaším vyjádřením směrem k br.Polákovi a děkuji za ně.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 05. 08. 2019 13:01
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

No Barthem bych asi moc neoperoval.
Nerozumím jednomu (asi) rozporu: Když podle vás většina českých homosexuálů nemá s Pride nic společného (což si myslím taky), proč se tedy ČCE do toho cpe.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 05. 08. 2019 19:55
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Vážený pane Ladislave, z Vašeho příspěvku jsem se dověděl co jsem a nejsem, co mám a nemám. To jsou nulové argumenty a podpora Vašich stanovisek. Jediné co uvádíte je "společenskovědní a medicínská" diskuze… Dost byl nucen se tímto tématem zabývat studiem několika knih a prací, z nichž první bylo pojednání SR ČCE k homosexualitě podepsané Joelem Rumlem a Bibli čtu v podstatě celý život. Člověče, my zde stojíme před naprostým znevážením našeho poslání jako církve, proberte se. Jste vůbec křesťan? Měl byste začít Vaším jasným stanoviskem k této problematice. Kdokoli z Vás (mám na mysli křesťanů- bratří a sester z ČCE) se chce zastávat účasti ČCE na Gaypride tak ať to jasně napíše. Buďte stejně otevření jako my ostatní a napište na rovinu- jsem ten a ten a mám takový a takový názor, protože… jinak jsou Vaše příspěvky jen mlžením, kterým nás krmí mnoho tichých aktérů podobných akcí už dlouho a mám toho dost.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 05. 08. 2019 22:16
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Poláku, Vy vůbec neodpovídáte na mail bratra Ladislava. Vy si opět vedete ten svůj monolog především se sebou samým. Škoda, že nám jako příklad Vašeho bohulibého a požehnaného působení neuvádíte váš sbor. Sbor, kde je vás pět a půl a který přežívá jen díky přijmů z pronájmů. A to jste tam starším sboru. Co takhle napnout své síly tímhle směrem? Je to nanejvýš zapotřebí.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 05. 08. 2019 22:51
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Vás se můj příspěvek samozřejmě týkal také. Uveďte Váš jasný názor a zdůvodněte ho. Mně žádáte abych vše zveřejnil, ale sami se jen schováváte. Před kým?? Jste tedy liberálové, pro které je Písmo jen nějaký "poradní zdroj" a zásadní je Vaše momentální cítění? Nebo berete Bibli vážně? Žádám jasnou odpověď. Pak se můžeme bavit o našem konkrétním sboru. Dřív ne.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 06. 08. 2019 06:55
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Poláku, diskuzi s vámi nedávám velkou šanci, protože si tady umanutě vedete svou. Nedávno vám farář Trengler zkoušel vyložit, co máte mít podle všeho jako presbyter dávno v paži. Jak se v církvi společným, dlouhodobým rokováním ve sborech, mezi faráři i na synodech dospívá k nějakým určitějším stanoviskům. Jako by nic neřekl, pořád si tvrdohlavě meldujete svou a dožadujete se tu nějakých zásahů shora. Naše církev je pestrá, plná různých cest k víře, různých teologií, osudů, hodnotových důrazů. Není to církev Rumlova, Polákova nebo moje. Vy jste kdo? Vy jste tady v naší církvi nějaký dveřník, že z ní tak opráskle vyobcováváte liberály a třeba homosexuály? Ti patří do naší církve stejně jako vy. Suverénně sypete z rukávu cizí slova a nevíte, co znamenají. To má být nadávka, liberálové? I slovo gender používáte naivně.
Píšete, že celý život čtete Bibli. Vůbec to není vidět. Ale třeba jo, třeba vám křivdím. Třeba čtete Bibli každý den. Jako Svědkové Jehovovi. Čtete ji možná dokola, ale pořád špatně.
Pokud je to s ČCE tak hrozné, jak tady pořád píšete, nikdo vás v ní přece nedrží. Není žádná povinnost být jejím členem a starším. Docela klidně můžete, pokud chcete něco víc homofobního a nesnášenlivého, přestoupit někam jinam. U jehovistů nebo v Apoštolské církvi vám bude líp.
Jsem rád, že moje církev ví, že má kázat Krista pokud možno všude, vhod i nevhod. Klidně i na PP, když jí tam bude aspoň trochu nasloucháno. I zde se dá zaset dobrá setba. Jako všude jinde.
Ještě vás musím upozornit, že homofobie se obvykle váže na problém s vlastní sexuální identitou. Možná svými zaslepenými útoky na homosexuální menšinu říkáte o sobě víc, než byste rád. V USA se přišlo na to, že ve fundamentalistických státech Ameriky je v průměru o mnoho víc internetových připojení na pornografii než ve státech liberálních.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 06. 08. 2019 16:38
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Ladislave, jsem celkem urážen Vaším přízviskem "homofob" a "nepřítel homosexuálů"- vždyť nic takového jsem nikdy nepsal!! Naopak- lidé s těmito problémy jsou ti, kterým se věnovat máme a mají v našich sborech dveře otevřené. Ale právě proto , že je máme rádi tak jim nebudeme jejich jednání schvalovat (pokud se nás na to budou ptát, pokud nebudou, budeme jim dobrým příkladem, bratry a sestrami a budou mít místo v našich modlitbách). Tím, že jim praktikování homosexuality schvalujete, berete odpovědnost za problém, který jednou mohou mít před Nejvyšším. Toto vlákno je konkrétně o Gaypride, festivalu který je pro křesťany nečistý a nepřijatelný. Jakákoliv oficiální účast církve je nevhodná a přece úplně zbytečná. Celkem zajímavě jste dal příklad Jehovistů a AC hned vedle sebe do jedné věty. Takže evangelikální církve berete stejně jako sekty? V tom dost ujíždíte…
Situace v ČCE není růžová, ale právě proto že jsou v ní lidé různých názorů, snažím se dobrat k nějakému závěru v tom, že je třeba brát Písmo vážněji, než jsme toho v současné době svědky. Proto také zatím nikam neodcházím.
A znovu Vás vyzývám, abyste vyjádřili (Vy a Jiří) naprosto jasně jaký máte názor na směřování ČCE v tomto ohledu, názor na Logos a Gaypride. Doteď jste tak neučinili.
Od: Anonym: Anonym--- )
Kdy: 06. 08. 2019 17:54
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Jiří Polák napsal(a):
 Bratře Ladislave,  jsem celkem urážen Vaším přízviskem "homofob" a "nepřítel  homosexuálů"-  vždyť nic takového jsem nikdy nepsal!! Naopak- lidé s těmito problémy jsou  ti, kterým se věnovat máme a mají v našich sborech dveře otevřené. Ale právě  proto , že je máme rádi tak  jim nebudeme jejich jednání schvalovat (pokud se nás na to budou ptát, pokud  nebudou, budeme jim dobrým příkladem, bratry a sestrami a budou mít místo v  našich modlitbách). Tím, že jim  praktikování homosexuality schvalujete, berete odpovědnost za problém, který  jednou mohou mít  před Nejvyšším.  Toto vlákno je konkrétně o Gaypride, festivalu který je pro křesťany nečistý  a nepřijatelný.  Jakákoliv oficiální účast církve je nevhodná a přece úplně zbytečná.  Celkem zajímavě jste dal příklad Jehovistů a AC hned vedle sebe do jedné  věty. Takže evangelikální církve berete stejně jako sekty? V tom dost  ujíždíte…    Situace v ČCE není růžová, ale právě proto že jsou v ní lidé různých názorů,  snažím se dobrat k nějakému závěru v tom, že je třeba brát Písmo vážněji,  než jsme toho v současné době svědky. Proto také zatím nikam neodcházím.    A znovu Vás vyzývám, abyste vyjádřili (Vy a Jiří) naprosto jasně jaký máte  názor na směřování  ČCE v tomto ohledu, názor na Logos a Gaypride. Doteď jste tak neučinili.
Čím chcete být homosexuálům příkladem? Že sexujete s opačným pohlavím, které vás přitahuje? Tak to se fakt nadřete. Oni dělají totéž se stejným pohlavím, které je také přitahuje. Po nich chcete něco, co vlastně neděláte - nemusíte se nijak sebezapírat, nijak měnit orientaci a po nich to chcete. Tak to je nejblbější odpověď, jakou jsem tu zatím četl.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 06. 08. 2019 18:19
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Opět tu s každou větou pana Poláka až dosud souhlasím, neřekl bych to lépe. Ale jsem tu jen na nezvané návštěvě.
A ovšem já jsem asi to, co znáte pod pojmem "homofob", i když přesnější je asi "misogay"? Protože miluju svatost dobrých rodin. Co si dělají lgbtq sami doma, je jejich věc, budou za to pykat už tady, postupně čím dál víc, tahle cesta ke štěstí nevede. (ovšem to "P" k tomu nelze tolerovat ani doma ani jinde) Pokud ale začnou svádět ostatní, není to již jen jejich věc. Sice lze milovat i nepřítele svého, ač to je těžké, ale milovat nepřátele svých bližních je zrada, velmi špatný zločin. Kdo je bližní? Inu, čím blíž, tím bližnější. Jsou naši bratři v národu a rase, společní předci a doufejme i společní potomci, jinde jsou třeba aspoň naši bratři v Kristu symbolicky, ale leckde nejsou naši bratři o nic víc, než další stvoření… Jste vegetarián? Ale i tu trávu a plevel stvořil Bůh, no a co…? (poznámka na okraj, jsem vegetarián a plevel na mé zahradě bez plotu už mi místy přerostl přes hlavu, ale sousedi mají hezčí zahrádky, protože o ně pečují) Pardon, odbočil jsem… _-_ Tím, že je v tom utvrzujete a ospravedlňujete dodáváním jim pocitu, že to křesťanům nevadí, jim naopak ubližujete, že v tom tím spíš budou chtít setrvat… Je to láska, když hloupá matka tlustému dítěti se zkaženými zuby dává cukrátka? _-_ (a ovšem "liberal" lze psát nebo uvažovat poslední dobou i lieberal nebo česky lžiberálové - oni neusilují o svobodu, ale o maximální zvrhlost, a když ji nechcete přijmout, nacpou vám ji pod tlakem, a ovšem na Západě (USA a Anglie zejména) zatím víc než zde, a také tihle Západní lžiberálové právě dost vychází z toho (neo)Marxismu, že je to všechno jedno jestli lepší nebo horší (equality), ale "menšiny" a odpadlíky je potřeba podporovat především… odporná ideologie…) ([a ještě vysvětlení - politické spektrum je 2-rozměrné, dělí se na levici-pravici ekonomicky, a na liberály-konzervativce morálně, takže leckde to míchají a třeba říkají krajně-pravicový ale myslí přitom krajně-konzervativní (krajně-morální), a ovšem roh liberální-levice je, kam Oligarchové (Soros a spol) posunuli neo-Marxisty, aby jim neškodili, a ovšem racionální američané včetně dělníků bojují proti "levici", ale myslí tím "liberály", mají v tom totální zmatení pojmů, které se někomu dost hodí… pro ilustraci, u nás ksčm je konzervativní levice, čssd a piráti jsou liberální levice, ods jsou liberální pravice a mají blíž k levicovému Obamovi (a americkým bolševikům) než k Trumpovi, a spd jsou konzervativní pravý střed… to uvádím jen proto, abyste na příkladu pochopili, jak se ty kategorie liší, když jste tu zmínil dost podstatný termín "Liberál", který třeba z úst amerických křesťanů je dost urážkou, a právem opovržlivou…])
Ale když píšete: "Doteď jste tak neučinili.", inu, tito to učinili aspoň svým činem, iracionálně-odpuzujícím nebo urážejícím postojem k vám… (Čímž jim neberu příležitost to ještě vyjádřit slovy a jasněji, nejen mezi řádkami, pokud se nestydí…) I další byste se měli vyjádřit a udělat si mezi sebou jasno, nejen tady ve fóru… (jenže tihle lháři lieberals si jasno obvykle udělat nechtějí, jen očerňují všechny odpůrce)
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 06. 08. 2019 20:06
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 "Odejděte z ČCE"

Pan Cajthaml napsal:
Pokud je to s ČCE tak hrozné, jak tady pořád píšete, nikdo vás v ní přece nedrží. Není žádná povinnost být jejím členem a starším. Docela klidně můžete, pokud chcete něco víc homofobního a nesnášenlivého, přestoupit někam jinam.
Ano, tato církev je tak zkažená, že asi nezbývá, než vyjít z Babylóna. Víte, já býval kdysi aktivním farníkem. Dnes už mám s ČCE společné jen to, že jsem tam ještě zapsaný a sporadicky přijdu na bohoslužby. Dřív mne stav této církve hodně trápil. Ale když jsem se od ní postupně odtáhnul, pomohlo mi to. Dnes už je mi ČCE skoro lhostejná. Víru praktikuji poněkud víc v jiné církvi a možná že časem se zařidím dle vašeho doporučení…
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 06. 08. 2019 20:26
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 "Odejděte z ČCE"

Janča: Přimlouvám se, ať co nejdříve z ČCE odejdete. Včera bylo pozdě.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 06. 08. 2019 20:37
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 "Odejděte z ČCE"

Ladislav Cajthaml napsal(a):
 Janča: Přimlouvám se, ať co nejdříve z ČCE odejdete. Včera bylo pozdě.
Odejdu, nebojte se. A vy se stejně do 20 let vyselektujete z evolučního procesu české religiozity. Budoucnost mají konzervativní církve.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 06. 08. 2019 20:46
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 "Odejděte z ČCE"

Pan Janča z naší církve nikdy neodejde. Bohužel. Má spoustu vlastních mindráků (včetně problému se svou vlastní sexualitou), které přenáší na ČCE, že mu to vlastně vyhovuje. Kdyby se takto podobně vyjadřoval o nějaké jiné církvi (zvláště evangelikální), tak jej už dávno vyloučí. U nás si to může dovolit, tak toho naplno využívá a lebedí si v tom. Mnohokrát byl ve zdejších diskusích usvědčen ze lži a stejně si z toho nic nedělá. Smutný případ.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 06. 08. 2019 20:56
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 "Odejděte z ČCE"

Romane a Ladislave, pozor! Já jsem na tomto fóru již 13 let, a to od mých devíti. Vy jste přišli na kasárna teprve před pár týdny. Gumáci nemohou káznit generála!
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 06. 08. 2019 21:20
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 "Odejděte z ČCE"

To je tak hloupý a směšný argument, že na něj nemá cenu vůbec reagovat. Zvláště od člověka, který nikdy nebyl na vojně (já byl). A není ani vtipný, o což se zřejmě autor pokoušel.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 06. 08. 2019 20:45
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Poláku, nemám už k tomu mnoho co povědět. Za homofoba je dlužno vás považovat. Kdybyste ve vašich odstavcích nahradil slovo homosexuál slovem žid, každý by tu postřehl antisemitismus.
Dorážíte na mě různými otázkami, většinou ale svědčí jen o malé funkční gramotnosti. Co si myslím o směřování ČCE v tomto ohledu, je přece dost jasné. Vnímám toto směřování pozitivně. Píšete o nějaké Gaypride, ale nic tohoto názvu neexistuje. Znám jenom festival Prague Pride. V životě jsem na něm nebyl, už jen proto, že bydlím daleko od Prahy. Když už o tomto festivalu tolik pokřikujete, měl byste vědět, že se jedná o množství akcí více nebo méně zdařilých. Různé přednášky o homosexuální problematice v křesťanství, biblických a církevních textech. Absurdně tu vykládáte, že festival je pro křesťany nečistý a nepřijatelný. Jak jste na tohle přišel? Vy jste na festivalu byl a něco nečistého a nepřijatelného jste viděl? Všechno bylo nečisté a nepřijatelné nebo jenom něco? Negativní názor mám na ten průvod, Gay Parade, něco podobného do veřejného prostoru nepatří. Ale to je přece jenom jedna programová částka vedle nějakých padesáti dalších programů. To je jako odsuzovat festival Pražské jaro, protože mě tahá za uši Smetanova Má Vlast. Proč tady hulákáte, že festival je pro křesťany nečistý a nepřijatelný? Vždyť se toho festivalu prokazatelně účastní i křesťané. Jsou tam bohoslužby, Halíkova přednáška, Putnova přednáška. O tom vy těžko můžete rozhodovat, jestli to je nečisté a nepřijatelné, zvlášť když tam sám nechodíte.
Co tím myslíte, schvalovat nebo neschvalovat homosexuální jednání? Vážně myslíte, že se mě někdo má povinnost ptát, jestli schvaluji jeho podobu sexuálního života? Vy se mě ptáte, jestli schvaluji vaše obcování s nějakou paní Polákovou? Homosexuální jednání beru jako součást světa, jako záležitost, která se týká menšiny, některých našich bratří a sester. Nemáte sám prostudovanou medicínskou, psychologickou a asi ani biblickou souvislost tohoto problému. Zákony naší země toto jednání nezakazují, pravidla naší církve také ne. Proti přírodě homosexuální jednání těžko může být, když se v přírodě vyskytuje.
Žádám vás, ať se příliš nevysilujete psaní v podobném stylu na Evangnet. Spíš jen někomu ublížíte a někoho pohoršíte.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 06. 08. 2019 21:07
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Halík a Putna? Jo, Putna se zabývá homosexualitou odborně a dlouhodobě, jeho přednášku na Pride bych si rád vyslechl. (Byť se jeho publikace neubránily jisté předpojatosti.) Ale co tam zas leze všeználek Halík? Toho by měl Duka už nakopnout do prdele.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 06. 08. 2019 22:18
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Ladislave, nevím co to melete za nesmyslná přirovnání? Proč byste měl schvalovat moje soužití s manželkou? Bůh stanovil manželské soužití jako svaté, je dokonce považované některými denominacemi jako svátost, tzn. akt budující víru. Jak si tedy vůbec dovolujete toto srovnávat s "jinými podobami" sexuálního života? Odpovím Vám- jste nasáklý filozofií postmodernismu, stejně jako mnoho dalších lidí. Jednoduše- ať si každý dělá co chce, to co si myslí že je dobré a dělá radost tak je v pořádku atd… hlavně nikoho neurazit, že? To Vaše "trefné" přirovnání homosexuál-žid ani nebudu komentovat.
Homosexuální jednání samozřejmě proti přirozenosti je a nic nemění fakt, že se v přírodě vyskytuje. Mohl byste vědět, že příroda je , stejně jako člověk, porušená. Co na festivalu káže Halík a Putna nijak nekomentuji- pokud je to v souladu se zdravým křesťanským učením- pak jenom dobře. Ostře však vystupuji proti účasti ČCE na této akci, protože v minulých letech byl Martin ve zdi zneužit k velmi pobuřujícím "kázáním". Proto je to naprosto nepřijatelné takto dále pokračovat a naprosto stačí videa z jejich ohavného pochodu. A opět mě osočujete, že nemám prostudovanou medicínskou a psychologickou souvislost. -Těm jsem naproti Vašemu tvrzení věnoval spoustu času, ne se vším se ale ztotožňuji. Biblické stanovisko je zde jednoznačné, i když se jej snaží sektáři v našich řadách již roky relativizovat, tak nic neumenšuji na jeho aktuálnosti a "neduhovosti".
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 06. 08. 2019 22:25
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Tak. Já chodím v poslední době na tridentskou mši k lefébvristům. To je pravý opak toho bordelu kolem nás. 😒 Doporučuju i vám. Martin ve zdi přijde vymýtit a znovu vysvětit.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 06. 08. 2019 22:28
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Poláku, především vás zdvořile žádám, ať se tu vyjadřujete poněkud méně drze. Například k homosexuální menšině. To, jak se tu rozkřikujete, znamená neúctu k nám všem, kteří vás musíme číst.
Jak jste přišel na to, že je manželské soužití svaté? Ježíš ani apoštol Pavel v manželství nežili, ve Zjevení Janově jsou chváleni svědkové Boží za to, že se neposkvrnili stykem se ženou.
Biblické stanovisko zde jednoznačné vůbec není, akorát vy tu Bibli pořádně nečtete nebo o ní nedostatečně přemýšlíte.
Pokud je manželství chvályhodné, nic nebrání tomu, aby bylo přístupné i homosexuálním párům (muž-muž, žena-žena).
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 07. 08. 2019 03:12
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - směs odpovědí

Jste (L.C.) sice zdvořilý, ale o to jsou vaše slova jedovatější. Jak, "méně drze"? Jak "rozkřikujete"? Můžete to vysvětlit? Nezkoušejte takhle křičet "Tříska!", protože v tomhle "oku" (pana Poláka) ani ta Tříska není, nebo aspoň ne v tom, co píše zde v tomhle vlákně. Tohle TaT funguje ale opravdu velmi rozšířeně, při každém obviňování se zeptejte, "a kde že je ten Trám?" (Někdy je ale obviňování spravedlivé. Často není… V první řadě sami sebe se zeptejte, máte tím zrcadlo vidět své chyby, které jinak přehlížíte… A v druhé řadě se zeptejte, když takhle slyšíte lháře někoho halasně obviňovat, velmi často iracionálním "nálepkováním" zaběhnutými urážkami.) (Mě byste mohli obvinit "rozkřikujete", zřejmě by to tak šlo chápat. Pan Polák jen velmi slušně ale již důrazně požaduje nápravu ve svém "duchovním domě"…) (Mě nejde o to vás tu ranit nebo obvinit, ale jste tu jako exemplární příklad za mnohé další podobné jinde.)
Taky děkuji, že jste mi připomněli Putnu, vedle toho Halíka… Ta "Pride" akce je velmi ďábelská a snadno je pak podle toho poznáte… Někdo se může vymlouvat, že byl hloupý nebo zaslepený a nedošlo mu to, ale páni profesoři jsou prostě zlý jed, u těch se nedá předpokládat, že by tam byli z pouhé hlouposti. (A narozdíl od Temného Halíka mi MCP připadá jen jako slizský šmejd, prostě takový dojem ve mně vytváří, asi tím, jak špinil Profesuru a jak se za něj Akademická obec nestyděla. Neblahé světlo na církev nebo akademiky v očích veřejnosti vrhá také, ale je o poznání menší problém, než TH.)
Jak jste použil "trefné", bohužel jste to trefil, odkud tenhle kvas farizeů pochází a kdo jej především udržuje (i když už to je skoro jedno, kdo má právě teď tuhle špínu v rukách), i když pan Polák to myslel jako ironii, když to dal takhle v odpovědi do uvozovek. Použil jste "straw-man argument", na svého oponenta jste nalepil zlou nálepku a tu jste pak chtěl rozstřílet. "Nemáte rád homosexuály, tak jste potažmo rovnou antisemita, fuj hnus bububu!" (a všimněte si, že horší urážka než "anti-semita" už dnes snad ani není a přemýšlejte proč… (Voltaire to vysvětluje v jedné dost rozšířené tezi, mimo jiné. Nebo přesněji, já z Voltaira zrovna jinou neznám.) Taky jste po něm mohl mrštit třeba "xenofob", ale šel jste rovnou až dolu na nejhlubší odpornost v očích leckterých, jak jste byli vyformováni…)
Děkuji i panu Polákovi, že mi nepřitakává (ale můžete mi oponovat, pokud to bude potřeba, nebo mě jen ignorujte a držte si svoji pozici). Nenechte se ode mne koupit lichocením. Já to zde zmiňuji proto, že jste dobré měřítko, a aby se i ostatní zamysleli. Možná si ani neberte moje fráze, inu, já jsem drzý. A i se omlouvám, že jim tu takhle občas předčítám mezi vašimi řádkami… A to, že já s vámi souhlasím, ještě neznamená, že byste měl souhlasit vy se mnou… Někdy může být pochvala Danajský Dar (ale někdy dobře vychovává, děti zejména), tak se omlouvám, kdybyste z toho zpychnul nebo měl jiné problémy… Není to ponižující pohlazení po vláskách, ale kolegiální nebo drzé poplácání po rameni a postavení na piedestal, protože jsem usoudil, že jste dost rovný na to, že vás tím neohnu. Ale klidně z toho piedestalu můžete zase slézt, nebo mi i vrazit nějaké plesknutí, "co si to dovoluji", nebo to stoicky přehlédnout… Vy to přitakání ode mne nepotřebujete, ale jiní potřebují na příkladu vidět fér boj za dobrou věc… (A ovšem moje názory na Ž tu prosím nekomentujte, k tomu může být prostor jinde (ale ne zrovna tam, kde jsou dva příspěvky a "uzavřená diskuse"!), tohle vlákno zde je diskuse převážně o jiném problému.)
Hele (L.C. a další), kdyby se všichni samo-svatí "neposkvrnili stykem se ženou", jak píšete, tak jsme už dávno vyhynuli. Tahle vaše teze je také zlý jed, když se nás (nebo křesťany) snaží takhle vyhubit nebo posunout tím směrem… Ano, někdo má v životě jiný úkol, ale jaký úkol je důležitější, než vychovat dobré děti, aby civilizace a národ atd pokračovaly? Málokterý. Nemůžete jim zakázat "tokání", bez toho se pak nezamilují. I když samozřejmě když to udrží v čistotě a počestnosti až do trvalého vztahu (do manželství nejlépe), tak to pak bývá většinou o dost šťastnější potom. Lze je nabádat pro jejich dobro k počestnosti a zdrženlivosti, ale nelze je upalovat za to, že si rozmělnili celoživotní radost v plytkých radovánkách bez vztahu, ze kterých brzy zůstává jen nepříjemná pachuť hořkosti. Nejste to vy, kdo je má soudit, oni sami se odsoudí svými volbami a sklidí, co si zaseli, vy je jen můžete varovat. Láska je především v Duši, a to se postupně rozvíjí ve vztahu, ale když někdo nahradí dlouhodobý vztah Lásky za krátkodobé potěšení orgánů, velmi se tím ošidil(a). Tož ale v tom dobrém vztahu si mohou i potěšit orgány, (je rozdíl, jestli to je doplnění dobrého vztahu, nebo náhražka dobrého vztahu), ale to je jen bonus na okraj, nebo naopak i rozbíjející překážka, když to je nevěra. (A zejména žena nedovede takhle zblízka (duší i tělem) milovat více mužů najednou, muž někdy ano, je to dáno biologicky a vývojově. A ovšem národy nebo kmeny, kde se většina mužů vybíjí ve válkách, pak v důsledku mají harémy, aby se to zase dorovnalo, ale tam to ty ženy vědí, chápou a souhlasí s tím. Čímž ale neschvaluji ani mužům podvod nevěry své ženě.)
Manželství muže a ženy je chvályhodné a právem se tomu leckde říká "svátost manželská". A stavět jiné formy tomuto na roveň je zlé a špatné. Ať si říkají "registrované partnerství" a když mají Byrokratické problémy, tak ať se přizpůsobí Byrokracie, aby měli jen přiměřené problémy. Rozhodně je nelze stavět na roveň (morální a filosofickou, pojmovou i společenskou) zdravým a prospěšným, protože tihle lgbtqp* jsou nemocní a leckteří i škodliví. Už nevím, jestli jste to zmínil vy, že i v přírodě jsou homosexuálové a proto je to normální, tak ale v přírodě jsou i nemocní a kulhající. Máme proto všichni kulhat? Máme všem nařídit pomalou kolébavou chůzi, aby nebylo překáženo kulhajícím na chodníkách? Ne. Jenže tyhle snahy oni pak mívají, na Západě je to už vidět lépe než zde.
Někdo jiný tu použil "sexujete s opačným pohlavím". Láska není jenom sex, láska se dělá celý život, u stolu při společném jídle asi nejčastěji. Je to péče o společné potomky, péče muže o ženu a péče ženy o muže, a leccos dalšího, však to znáte. Sex je k tomu jen jako koření. Ale ti zvrhlí často jsou, jako kdyby dlabali plnými lžícemi pepř a papriku, někdy až desítky nebo i stovku partnerů za rok. Ne všichni, ale mají tam takové a ne málo, viz statistiky. Protože oni to rodinné štěstí a radost redukovali na orgánové obveselení, ale v důsledku je z toho jejich život smutný a pustý. Jenže ti, co jsou zvrhlí a nevidí v tom problém, tak pak nevidí problém ani v jiných zvrhlostech, včetně třeba i drog nebo P-f atd. Ne každý stihne všechny zvrhlosti, ale všichni dohromady je všechny stihnou (ten dělá to a ten zas tohle, a všichni dohromady … to dělají všechno), a pak se takhle sejdou na Pride průvodu to společně oslavovat, a hloupé a hloupí jim dělají "křoví", když se za nimi loudají v průvodu na téhle cestě do Pekla na Zemi, v tomhle "Pochodu všech Zvrhlostí"… ("Vždyť je to takové barevné a veselé, proč je nenásledovat?" Nenásledovat proto, aby rostly rovné a přímé děti, aby nebyla všude kolem zvrhlost čím dál horší, protože když někomu jedno není špatné, proč by mělo být špatné další? Ovšemže nejsme svatí a každý má něco, ale ne každý se tím vytahuje, leckdo se prostě stydí v tichu a snaží se o nápravu a třeba se jim to jednou podaří. Dělat "pýchu" ze špatnosti nebo postižení je zlé, působí to, aby se další nestyděli, takže nemají touhu se vysvobodit.) Pýcha (Pride) odstraňuje Stud, ale Stud léčí neduhy. (A nešpiňte Hrdost tím, že ji zaměníte za tuhle Pýchu. I to je podlá zrada.)
Takže když píšete "homosexuální menšině", ano, část civilizace je shnilá a hnusná. Jak dlouho ji budete tolerovat? Pak po čase to bude shnilé a hnusné všechno. A ještě někde výše připomínám svůj termín "veřejný homosexuál", ti jsou největší problém, protože ten hnus šíří. Co si dělají potichu doma, ať se za to také potichu stydí, kde není žalobce, není soudce… Akorát ale přehlížejí důsledky, kam je to dovede, a ty špatné důsledky nejsou jenom potenciálně po smrti (nad tím leckdo mává rukou: ale co?), oni ale obvykle mívají zkažený už život tady, čím dál víc… A když je v tom podporujete svým přitakáváním, tak je v cestě do toho zkaženého života utvrzujete, v podstatě jim tím ubližujete. To není (vaše) "Láska" ani "Tolerance", to je prostě jenom Škodlivé, pro ně i pro nás ostatní. (Obecně, je potřeba přiměřená tolerance, ale to neznamená přitakávání. Jenže tihle lgbtqp škodí už příliš a čím dál víc, přišel čas předchozí toleranci přehodnotit.) A netýká se to jenom téhle jedné církve, to je obecný problém, když se "normalizují" špatnosti. Ale "škodlivá církev" je dvojtě špatné, protože nejen jim škodíte, ale v očích části společnosti tím poskvrňujete i církev a křesťanství. (A v tomto zejména Halík, to si zkuste někde v ateistických diskusích přečíst, jaké jsou na něj názory, někdo přemýšlí a vadí mu racionálně, někdo to jen cítí a uráží ho sprostě, ale zejména si lze všimnout, jak jsou tyto názory pak projektovány na celou církev a na křesťanství. On tím, jak ční a je z velké dálky vidět, tak už zdaleka odpuzuje přemýšlející nerozhodné lidi, aby se ke křesťanství ani nepřibližovali. Tahle podpora pride, lobbování za černobýl migrantů, slovenskou "děvku" oligarchů a "neziskovek", překrucování války v Sýrii i jinde, různé lži o "demokracii", obhajoba útočného divadla "jejich násilí". Mnohé zlé jedy šíří, mezi jinými dobrými a moudrými myšlenkami - kdyby nebyl takový Velikán, nebyl by tak nebezpečný. A ovšem, já se mu nemstím. Vším, co pro mě osobně kdy pan Halík udělal, a nebylo toho věru málo, mi jedině pomohl, a já mu i děkuji. A ani nedosahuji jeho kvalit. Ale dnes je prostě nebezpečný mnohým, což neznamená, že je špatná jeho minulost, ba naopak. Do roku cca 2014 jsem v jeho díle a činech neviděl chybu (možná jsem se nedíval dost? nevím.), i dnes asi má leckteré moudré názory, ale dnes je to proložené jedovatými zradami a jak to rozlišíte, abyste to nespolkli s tím? Pochybujte, a to velmi. To neznamená, že si jeho názor nevyslechnete vůbec, ale vždy už o něm pochybujte… Nyní je to velmi moudrý nepřítel většiny z nás, i těch, komu to zatím nedochází…)
Omlouvám se, že je to zase delší text, než je tu slušné… (jenže toto nejsou jen odpovědi teď tady pro vás, i když také… a ovšem předpokládám, že do svého vydání ty vaše části nějak zredukuji a přiměřeně anonymizuji, takže se nestyďte mezi sebou diskutovat, jak jste zvyklí, nebo já nevím…)
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 07. 08. 2019 14:48
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - směs odpovědí

Bratře P.A.Semi, děkuji za podporu a příspěvek. Byl bych rád, kdyby si ho diskutující přečetli, obzvlášť jeho druhou polovinu, tam jste to shrnul celistvě. Myslím, že jsem názory vyjádřil dostatečně jasně a nepotřebuji mít poslední slovo. Poslední dobou si uvědomuji, že pět minut strávených na kolenou je lepších, než padesát řádek napsaných sem. Pán Vám všem žehnej!
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 07. 08. 2019 15:10
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Poláku, měl byste si možná dát větší pozor, s kým se spojujete. Já vaše názory respektuji, i když se všemi třeba nesouhlasím, ale o vás bych si nemyslel, že jste psychicky nemocný. Jestliže tady přebíráte od PASemiho a doporučujete naší pozornosti i návody typu: "ano, část civilizace je shnilá a hnusná. Jak dlouho ji budete tolerovat? Pak po čase to bude shnilé a hnusné všechno", opravdu si za tím stojíte? Např. Podobenství o pleveli určitě znáte.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 07. 08. 2019 15:19
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Psychicky nemocný je tu přece Janča.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 07. 08. 2019 15:49
Předmět: nediskuse

Proč to sem píšete? Na vás jsem teď rozhodně nemyslel. A o PASemim jsem takovou domněnku vyslovil už když se tu poprvé objevil.
Od: Anonym: Anonym--- )
Kdy: 08. 08. 2019 01:36
Předmět: Re: nediskuse

Tady jsou blázni všichni, to je fórum zralé pro Dr. Chocholouška.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 08. 08. 2019 05:19
Předmět: Apel na distanc od všech těchhle Pride.

Omlouvám se, už jsem unavený a měl jsem se rozmyslet lépe. (Tohle je ale dlouhý den…)
Já tady bojuji proti tomuto "Pride" hnutí Pýchy na jedné slabé církvi, není to příliš fér boj ode mne. Ale s vámi ještě má smysl diskutovat, ti pyšní by mě stejně neposlouchali…
Chtěl jsem psát, ať to město nepovoluje, ale to nejde. V rámci fair-play, Město by nemělo omezovat demonstrace skupin, se kterými politicky nesouhlasí…
Já tímto ale apeluji na všechny Slušné Lidi.
Je to Pochod Mnoha Zvrhlostí (Perverzí). Distancujte se od toho. Argumenty jsem psal výše, to záleží, jak podrobně to chcete, ale je v tom i spoluvina na jejich obětech třeba aidsem (jaká škoda, že nefunguje rychleji, ale prý jsou na obzoru nějaké kvasinky, co snad budou rychlejší? někde jsem to četl, už si nejsem jistý), a je v tom i společná hanba.
Dnes ve světě Lží se to jmenuje "Pride", _protože_ to je Hanba. Byli jste zdeformováni, abyste si to neuvědomovali…
Až tam Slušní Lidé nebudou chodit s nimi dělat jim křoví, lépe to vynikne, jak jsou ti Zvrhlí Odporní. A pomůžete tím ochránit ty, kdo by do této pasti z nevědomosti padali také. I vy loudající se vzadu a vypadají slušně jste totiž odporní svým přitakáváním tomuhle hnutí.
אני הררי פתר קראתי לכם גרם גוה ולדמורת הוא בוז
אברכה דברה
Já, Horal Petr, vás vyzývám, opusťte pýchu Voldemorta, je to Buz - Hanba.
(Voldemort se jmenuje Pýcha, a leckterý Pedagog ho má v turbanu, straší tím děti.)
A ovšem, nejsem jenom Horal Petr s jizvou od Pýchy na čele duše, ale jinak ji mám schovanou pod vousy. A tohle je relativní drobnost. Ale někteří to takhle třeba lépe pochopí…

Ignorující pane Vráno. I podobenství o pleveli vám ještě vysvětlím, to bude asi jako dovětek u "Tlouštíka"… (A ovšem jak píšu "dlouhý den", nespat jednu noc jsem celkem zvyklý, ale já kromě asi hodiny a kus spánku mám den ještě od "Chlapečka" v úterý… Už se moc nesoustředím…)
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 08. 08. 2019 07:44
Předmět: Re: Apel na distanc

Pane Demi, váš výklad Podobenství mě bude zajímat.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 08. 08. 2019 11:19
Předmět: Re: Apel na distanc

Děkuji.
A ovšem, tady ουρανος (uranus) kus nad Českým Rájem je mi svědkem (screen 536706), že to 5:19 bylo míněno jako odkaz do Matouše, ale prostě jsem to hodinu psal a rozmýšlel od toho příspěvku pod tím, podíval se na hodiny a pár minut počkal. Já zde pracuji symbolicky. Vykládat si to můžete potom… A ovšem, již dlouho zásadně nelžu, ale občas se mýlím. A nejsem dokonalý, ale snažím se být čím dál lepší. K tomu tedy, nejsem Ž ač umím i hebrejštinu, ale mezitím jsem i vymyslel nějaké to "kouzlo", aby to mělo styl. (v překladu do češtiny pod tím chybí ještě "abraka dabra", jako že tomu žehnám) A ovšem má to Smysl, jsou to Informace. Informační terapie. Argumenty pro "věřící" jsem psal v jiných příspěvcích. Pokud vám to připadá jako odporná Magie, tak ale já jsem to studoval, ale nepoužívám to zbytečně. Budete mě chtít upalovat? Nebo si povýšeně myslet, že dělám něco, co se dělat nemá? Zrovna vy z této církve? Ale klidně si řekněte, že to je "ohavnost spuštění, která býti nemá". Je to přesně tamta a nyní mi to došlo. Ale ve skutečnosti je "ohavnost spuštění" ten Pride pochod všech zvrhlostí…
Ten dlouhý text co bude vedle, jsem psal dost dlouho, a číst se to moc nedá, je to Tapeta, ale ještě se pokusím o korekturu… (A ovšem zaspal jsem to, poslat to v 08:08 by bylo fakt elegantní… Nyní za posledních víc než 50 hodin jsem dohromady 5 hodin spal, už jsem byl unaven a fakt to nešlo, teď už jsem odpočatý, aspoň si to ještě jednou přečtu, než to pošlu… Aha, nepřečtu, čas tlačí… A ovšem těch 11:11 vedle jako "Justice", není to odkaz do Jeremiáše, jak by si mysleli američani, to musím upřesnit) A ovšem, modlete se se mnou, ať to dopadne dobře… (Modlete se za Znamení Jonášovo (jako že dojde k pokání a Ninive a nenaplněné proroctví) k různým ohnivým jezerům ze zjevení, v evangeliu se to naznačuje jako možnost, věřme. Už jsem to asi psal v úterý…)

Pánovi pod tím: inu, nechápete to, je to pochopitelné, že to vypadá jako Divné. Asi už jsem byl unaven, teď už jsem se celkem vyspal… (Před chvílí mi volal kolega z práce pan "Pamatující", končil hovor "Semi, jsi Génius", ale má mě rád a jen přeháněl (a já mu pomáhám přesto, že mi lichotí, a ne proto, že mi lichotí, je asi vyjímka), jen tam dostal přes dvojtou vzdálenou plochu "kouzlo" na spuštění příkazu "attrib -h -s …" z příkazové řádky na nějaký pochybný problém v pochybné verzi Windows 10, ať to jako pouští vlajka+R,enter, protože to má v "historii", protože mě nic lepšího nenapadlo. Ani jsem nezjišťoval, jestli to má zavirované nebo zaantivirované. Asi znáte pojem cyber-shaman, ale tohle byla fakt drobnost. Někomu to připadá geniální, to je omyl, zrovna tohle "attrib -h -s" je asi jako když někdo divochovi na missi škrtne zapalovačem nebo rozsvítí baterku. (A ovšem já ho neponižuji, je to taky IT prodejce s dvaceti let praxe, ale jestli mu tohle připadá geniální, mě to přišlo jako dost neohrabané, ale lepší mě to nenapadlo, proč mu tam ty windows schovávají soubory a co s tím, geniální by spíš bylo na to přijít a vyřešit to "profi", aby se o to nemusel vůbec starat) Pak se ho můžeme někdy zeptat, jestli jsem mu připadal při hovoru příčetný. Byl velmi spokojen s mou radou. Potřeboval pomoci a byli jsme domluveni, že zavolá ráno, a když někdo potřebuje pomoci, tak neváhám a jednám… A ovšem, jsem poměrně dost racionální a pokud vám to tak nepřipadá, ještě vám to nedošlo.) (cítím pocit, že tenhle odstavec sem asi nepatří, ale na druhou stranu, je to moje obhajoba…)
Já se na nikoho nesnažím povyšovat, já se vám a jim snažím pomoci. Někdo chápe takové argumenty, a někdo chápe jiné argumenty. Někdo potřebuje takovou pomoc, a někdo jinou. (ateisty z toho pochodu větou z evangelia nevyženu, dostali na to KM z HP, ten kámen…) A nechci vám ublížit, miluji vás, tak nějak všechny.
Když mi odpovídáte, tak prosím nekopírujte celý můj text do odpovědi, je to pak ještě víc nepřehledné než už to je. Inu, nejsem příliš pořádku-udržující.
Od: Anonym: Anonym--- )
Kdy: 08. 08. 2019 08:24
Předmět: Re: Apel na distanc od všech těchhle Pride.

P.A.Semi napsal(a):
 Omlouvám se, už jsem unavený a měl jsem se rozmyslet lépe. (Tohle je ale  dlouhý den…)    Já tady bojuji proti tomuto "Pride" hnutí Pýchy na jedné slabé  církvi, není to příliš fér boj ode mne. Ale s vámi ještě má smysl  diskutovat, ti pyšní by mě stejně neposlouchali…    Chtěl jsem psát, ať to město nepovoluje, ale to nejde. V rámci fair-play,  Město by nemělo omezovat demonstrace skupin, se kterými politicky  nesouhlasí…    Já tímto ale apeluji na všechny Slušné Lidi.    Je to Pochod Mnoha Zvrhlostí (Perverzí). Distancujte se od toho. Argumenty  jsem psal výše, to záleží, jak podrobně to chcete, ale je v tom i spoluvina  na jejich obětech třeba aidsem (jaká škoda, že nefunguje rychleji, ale prý  jsou na obzoru nějaké kvasinky, co snad budou rychlejší? někde jsem to četl,  už si nejsem jistý), a je v tom i společná hanba.    Dnes ve světě Lží se to jmenuje "Pride", _protože_ to je Hanba.  Byli jste zdeformováni, abyste si to neuvědomovali…    Až tam Slušní Lidé nebudou chodit s nimi dělat jim křoví, lépe to vynikne,  jak jsou ti Zvrhlí Odporní. A pomůžete tím ochránit ty, kdo by do této pasti  z nevědomosti padali také. I vy loudající se vzadu a vypadají slušně jste  totiž odporní svým přitakáváním tomuhle hnutí.    אני הררי פתר  קראתי לכם  גרם גוה  ולדמורת הוא  בוז    אברכה דברה    > Já, Horal Petr, vás vyzývám, opusťte pýchu Voldemorta, je to Buz -  Hanba.  (Voldemort se jmenuje Pýcha, a leckterý Pedagog ho má v turbanu, straší tím  děti.)    A ovšem, nejsem jenom Horal Petr s jizvou od Pýchy na čele duše, ale jinak  ji mám schovanou pod vousy. A tohle je relativní drobnost. Ale někteří to  takhle třeba lépe pochopí…    —–  Ignorující pane Vráno. I podobenství o pleveli vám ještě vysvětlím, to bude  asi jako dovětek u "Tlouštíka"…  (A ovšem jak píšu "dlouhý den", nespat jednu noc jsem celkem  zvyklý, ale já kromě asi hodiny a kus spánku mám den ještě od  "Chlapečka" v úterý… Už se moc nesoustředím…)
Ty máš taky dost vyhrabáno.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 08. 08. 2019 22:52
Předmět: Re: Apel na distanc od všech těchhle Pride.

už byl unavený, neví kdy skončit. Myslím že kdokoliv z nás by psal bláboly v tomto rozsahu a době.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 08. 08. 2019 22:28
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Wráno, možná že moje přízvisko "homofob" kterým mě tady častují asi bude částečně pravdivé, protože dnešní převládající forma homosexuálního chování se vyskytuje u mnoha zdravých lidí v populaci. Už se dávno nejedná o 4%, ani o neměnnou a celoživotní orientaci, jak se nám tady někteří naivní imbecilové snaží pořád tvrdit. Co se to tedy děje? Na to celkem dobře odpovídá po svém P.A.Semi. Pokud mají lidé, hlásící se k "menšinám" byť o píď větší procentuální zastoupení v populaci, pak spějeme k zániku. "Teplá generace" si již dávno diktuje svá práva a rapidně se tím (nejen tím) snižuje porodnost. Můžeme tento trend vidět v západní Evropě. Zbytek se pak doplní mohamedánskými uprchlíky. Pořád stejný scénář. (tohle téma už tu bylo propíráno, tak se omlouvám , že jej opakuji). Už mě ale opravdu nebaví tohle dál řešit.
Od: Anonym: Anonym--- )
Kdy: 08. 08. 2019 22:57
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Jiří Polák napsal(a):
 Bratře Wráno,  možná že moje přízvisko "homofob" kterým mě tady častují asi bude  částečně pravdivé, protože  dnešní převládající forma homosexuálního chování se vyskytuje u mnoha  zdravých lidí v populaci. Už se dávno nejedná o 4%, ani o neměnnou a  celoživotní orientaci, jak se nám tady  někteří naivní imbecilové snaží pořád tvrdit.  Co se to tedy děje? Na to celkem dobře odpovídá po svém P.A.Semi.  Pokud mají lidé, hlásící se k "menšinám" byť o píď větší  procentuální zastoupení v populaci, pak spějeme k zániku.  "Teplá generace" si již dávno diktuje svá práva a rapidně se tím  (nejen tím) snižuje porodnost. Můžeme tento trend vidět v západní Evropě.  Zbytek se pak doplní mohamedánskými uprchlíky. Pořád stejný scénář.  (tohle téma už tu bylo propíráno, tak se omlouvám , že jej opakuji).  Už mě ale opravdu nebaví tohle dál řešit.
A co je ti do toho, s kým kdo sexuje? Já ti taky nekrafu do tvých postelových hrátek.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 10. 08. 2019 23:00
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

A co je ti do toho, s kým kdo sexuje? Já ti taky nekrafu do tvých postelových hrátek.
Inu, osobně mu do toho nic není, pokud to není škodlivé…
Společensky prospěšná je láska mezi mužem a ženou v dobrém vztahu, duševní i tělesná, z toho se rodí děti a národ pokračuje. Planá ale (společensky) neškodná je jiná láska, o které nevíte. Škodlivá je taková, která tam svádí dosud nevinné, nebo je utvrzuje v dojmu, že se toho nemusí chtít zbavit a napravit.
Ale těm, kteří se veřejně hlásí k tomu, že "sexují" škodlivě, těm byste neměli prozpěvovat a dodávat jim ospravedlnění.
Anonym to ale nepochopil. Já tady i pan Polák zde lobbujeme za zrušení církevní účasti na nějaké oslavě. A já jsem s tím kouzlem z HP chtěl i vyhnat slušné lidi, co se za tím čelem pochodu loudají vzadu jen z vlastní blbosti…
Letos už je asi pozdě něco organizovat (já ani nevím, kdy ten letošní pochod je?), ale na příští rok byste jim tam mohli dodat do průvodu nějakého maskota (loutku) Voldemort v cca 3x nadživotní velikosti člověka nebo větší, asi jako měli v Londýně na zahájení Olympiády, aby byl vidět, a jděte s ním v tom oslavném průvodu. Uvidíme, jestli to zabere.
Už se dávno nejedná o 4%
Jestli vám jich přijde víc, jestli se kolem vás neshlukují? Myslím, že homosexualita není neměnná, vím o tom, kdo ji prý umí léčit…
o píď větší procentuální zastoupení …
V tomhle kousku mi přijde, že poněkud přeháníte (když jsem vás minule chválil), ale stanovisko z toho asi nevyvodíte špatné.
téma už tu bylo propíráno .. nebaví tohle dál řešit
až jste to začali ignorovat, unavilo vás přemýšlet a diskutovat o tom stále znovu…
Ten váš distanc, prostě té SR poukažte, že ty Pride pochody jsou ďábelské akce, viz Frankism a Sabbatai Zvi 1666, a proč jim to není jasné?
Mě tady ale nakonec šlo o zrušení účasti všech církví a všech slušných lidí na všech těchto lgbtqp-Pride pochodech, a až tam zbydou samotní ti zvrhlí, půjde s nimi zacházet drsněji nebo důrazněji, třeba i proti-demonstrací, nevím…
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 08. 08. 2019 04:18
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - ještě...

Děkuji. A ovšem, v jiném vlákně jsem vám přeci jen našel, s čím nesouhlasím, začal vysvětlovat, ale poněkud se to zvrtlo a text bude delší, nabalilo se tam leccos dalšího. Nemusíte ho číst nyní, to si přečtou jiní potom.
Ale já si tady ještě přisadím a přitvrdím. Mám sice načtená evangelia, nejen ale teď čerstvě třeba když jsem dělal index pod-kapitol, ale epištoly čtu obvykle jen namátkou (obvykle se Bible nečte jako beletrie od A do Z), ale zrovna dnes jsem narazil, nebo mi byla ukázána?, na Ř1:26nn a zejména Ř1:32. Ve znění překladu NS: "Ačkoliv poznali Boží ustanovení, že ti, kdo dělají takové věci, jsou hodni smrti, nejenže je sami činí, ale dokonce to schvalují i jiným, kteří je dělají." Je na tom něco nejasného? Není vám třeba jasné, že jejich podporou jste spolupachateli toho, jak se oni sami ubíjejí? (viz statistiky, kam je jejich činy kolektivně vedou) Tomu říkáte Láska k Bližním? To si před sebou sotva můžete jako církev obhajovat… (tedy i kdybyste si řekli, že tu hanbu být s tím spojováni snesete, tak ale toto, spoluvina na jejich obětech, je ještě silnější kalibr…)
"jsou hodni smrti" je zřejmě především myšleno již v tomto životě, tedy duchovní smrti, umrtvení, nebo je tyhle lgbt často i skutečně zabíjí Karma (Důsledky Příčin, Kauzalita) na různé následky chorob, nejen aids, které mezi sebou šíří…
Tedy kdo tohle nechápe, na ty se vztahuje Mt7:15 a proč je tam tolerujete? Nebo proč chcete být s nimi pod jednou církevní "střechou" ?
"T" je urážka žen a podvod proti mužům. Lišíme se mnohem víc, než tím, co kde z koho přečnívá na povrchu, muži i ženy se liší každou buňkou těla, kostmi, propojením neuronů, hormony. (Jestli se liší duše nelze prokázat, ale dle mého názoru, ženy mají psýché nad logos, a muži mají logos nad psýché) Ty skutečné ženy jsou krásné. Tiyhle T jsou odporná parodie a zesměšňování žen a my bychom měli naše ženy bránit. Jsou i podvodem proti mužům, kterým se třeba mohou zalíbit, když si nevšimnou, jaká je to potvora. (tedy vyjímečně se vyskytne i hezkýá "T", ale je to podvod). "G" je odporné a nelze to schvalovat, "P" doufám ještě dlouho zůstane zločinem i trestným, ale "L" bývá někdy dáno vývojově a lze to snad pochopit. Takže odporování trans-hnutí je i obranou žen před zesměšňováním touto parodií.
Ale tahle "Pride" je "Pochod všech Zvrhlostí", a odstraňování jejich studu normalizací a dokonce i pýchou jim brání v cestě zpět k nápravě a naopak jim pomáhá tam strhávat další.
Styďte se, vy i oni. (vaše církev i oni lgbt) Ať litují svého postižení. Tudy jedině vede potenciální cesta k nápravě. (jenže my jako "většinová" společnost bychom to měli chtít zastavit důrazněji, ale ty argumenty vám nestačily, jste zaslepeni slepou láskou nedohlížející důsledky příčin a jdoucí na zcestí, tak vám tímto na to svědomí nakládám ještě kus navíc)
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 08. 08. 2019 22:53
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - ještě...

Prosím zkuste psát max. 15 řádek a tam zhrnout hlavní myšlenku. Stejně to asi nikdo nečte…
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 10. 08. 2019 06:33
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - ještě...

tak CČE virazi do ulic oslava sexu ajko v babilóne divejte se na televizu ctete cekiho bratra
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 08. 2019 23:23
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - cenzura...

Tady mi zmizelo několik příspěvků, z nichž jeden byl velmi zásadní, s vysvětlením "Ouroborós", které mělo zachránit a vysvobodit leckteré lidi, a další s vysvětlením legend a proroctví o kohoutech… (jak z toho kompiluji výsledný text, tak když v jednom uloženém souboru jsou ale v následných už nejsou, tak je u nich červená poznámka, že byly odstraněny… to si normálně třeba nekontroluji průběžně, jestli tu všechno zůstává, od toho mám scripty, co to zkontrolují dodatečně… a ovšem je to zálohované ve "Wayback machine"…)
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 20. 08. 2019 08:55
Předmět: cenzura...

Nevím, co bylo v těch příspěvcích, kterých se domáháte. Vím, že jste sem v poslední době psal příspěvky rasistické a antisemitské. I v těch příspěvcíh, které tady zůstaly viset, takové věci jsou. Vy to zdůvodníte, že rasismus má být, a že o sionistickém spiknutí nechceme vědět. Ale sem to nepatří, dokonce by to možná bylo na trestní žalobu. Po domluvě se správcem stránek píšu, že tady takové věci nechceme. Pokud jich litujete, že jsou mazány, tak se sem ani nepište. Případně by se mohlo stát, že budou mazány vaše příspěvky všechny, protože upřímně řečeno, není v našich silách vaše obyčejně velmi dlouhé příspěvky prozkoumávat.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 20. 08. 2019 09:55
Předmět: Re: cenzura...

Vy mi na tu trestní žalobu ale zametáte důkazy proti mně… Mt10:16-20 - již se na ten soud těším, protože to je velmi civilizovaná a nenásilná možnost, jak na tyhle problémy upozornit, protože vaše kolektivní (celospolečenská) zaslepenost začala být společensky nebezpečná (zejména přijímáním migrantů, ale nejen). A ovšem tím, že to tu smažete, jen zaslepujete ostatní čtenáře, aby to náhodou neviděli a nemohli o tom uvažovat…
Jestli toho lituji? Nevím jistě, já je mám prokazatelně zálohované, ale po předchozí zkušenosti, kdybych vám dal přesnou URL do archive org, tak mi to tu smaže admin taky… Já tady jen upozorňuji, že kdyby ty moje texty někdo četl skrz zdejší fórum a ne v mém vydání, tak aby věděl, že ty důležitější kousky tady chybí, protože byly smazány… Máte dobrý cit pro poznání toho, co je opravdu důležité… ( Gn49:17-18 , Gn49:27 )
Rasismus mi vytýkáte? Ten je Mt22:39-40 druhým nejvyšším přikázáním: "Miluj svého bližního jako sám sebe". Je to důležité pochopit, kdo je a kdo není Bližní. (Není to nijak těžké pochopit, když přestanete být zaslepení propagandou. "Bližní" zde není myšlena jenom rodina, i když v určitém významu to i tak lze omezit…) (To ostatní v tomhle fóru je tu ve srovnání s tím jen malicherné handrkování, na kterém přežití vašich dětí nezávisí…)
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 20. 08. 2019 12:53
Předmět: Re: cenzura...

A. Wrana: To se mi snad jenom zdá. "Po domluvě se správcem stránek píšu, že tady takové věci nechceme." Znamená to, že vy jste v kontaktu, v nějakém vztahu domlouvání se se správcem stránek a sdělujete mu, co tady chceme a nechceme (plurál)?
Tak až se zase budete domlouvat (!?) se správcem stránek, vyřiďte mu laskavě, že stejně oprávněné, jako je smazávání P. A. Semiho psychopatických konspiračních slovních kaší (jejich smazávání kvituji s povděkem, to je hygiena, ne cenzura), je i smazávání psychopatických hnusností podepsaných zde vaším Martinem Jančou. Jak je možné, že máte na administrátora takový vliv a Janču vůbec netematizujete??? Že se s adminem domlouváte, co se tu má smazat, jménem jakéhosi "my", a janča tady nerušeně odpudivě působí? Janča je nějaký váš komplic, jste spolupachatelé, nebo jak tomuto rozumět?????
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 20. 08. 2019 13:02
Předmět: Re: cenzura...

Že jsme se domlouvali, znamená toto: že jsme spolu mluvili a názorové se shodli. Mně tady ty vyhrocené názory pana Semi vadí, a on má pravomoc rozhodnout, co s nimi.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 20. 08. 2019 13:46
Předmět: Re: cenzura...

Já píšu slušně, věcně, odborně. Navrhuji mazat pana Cajthamla a Skalku.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 20. 08. 2019 14:13
Předmět: Re: cenzura...

Jančo, vím, že v poslední době se častěji snažíte o diskusi věcnou a rozumnou. Zároveň stále si občas nasazujete svou jinou tvář, provokativní a demagogickou. Vy to víte, a proto ty dvě věty, které jste právě napsal, považuji: první za sebeironii, druhou za provokaci.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 23. 08. 2019 19:12
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - GayPride Ouroboros

Jak jsem tu psal, že ten Had tohoto průvodu je ve skutečnosti jak Ouroboros, že ta jedovatá hlava už začala na Západě požírat ocas toho průvodu, ty naivní maminky s dětmi, co tlačí kočárky na konci toho průvodu, tak jsem narazil na tyhle odkazy:
  • https://russian-faith.com/culture-trends/homosexuals-persecuting-christians-in-america-do-you-feel-the-walls-closing-in – o perzekuci křesťanů a normálních lidí touhle gay-lobby na Západě, článek není vyčerpávající a to kázání je z roku 2015, ale mezitím to v Anglii a možná i jinde ještě víc přituhlo. Takže v té zemi svobody sice nesmí vyhodit buznu z práce kvůli sexuální orientaci, ale mohou a vyhazují z práce za to, že prohlašujete, že sodomie je hřích… V Kanadě je zakázáno vyučovat třeba Ř1, že homosexualita je hřích, a to i při homeschooling, když dítě vyučujete doma… A mohou vám ty děti za to odebrat a dělají to… Ve Švédsku už za tohle Ř1 prý zavřeli kazatele do vězení, nevím na jak dlouho. A viz další ukázky v "Epilogue"…

Toto především byste měli také zvážit, co sem podporou tohoto hnutí buzen také přivádíte… Zatím to vypadá nevinně, ale to jen při velmi krátkozrakém pohledu, když se nechcete nebo neumíte rozhlédnout, co se děje ve světě…

Tam kolem minuty 9 vysvětluje, že to hnutí má pět stádií "cultural conquest" (kulturní dobytí): 1. request for tolerance (požadavek tolerance), 2. demand for acceptance, equal status (požadavek přijetí, znamenající rovnost postavení), 3. celebration, everyone must accept and promote as good valuable thing (oslavy, každý musí přijmout a propagovat jako dobrou a přínosnou věc), 4. forced participation (donucená účast), 5. punishment of everyone who disagrees (trestání všech, kdo nesouhlasí).
U nás jsme zatím na bodu 1 a zčásti 3, v Kanadě, ve Švédsku a v Anglii už jsou na bodu 5…
V tom prvním odkazu, kázání začíná "Thousands of years ago, Sodom was one city. Today, it is a continent. From Canada to Mexico …" Jednak je příliš amerikano-centristický… Ale pak se zřejmě spletl, protože tam u nich je "Amera", řekové to zkomolili jako "Gomora".

Autor toho russian-faith.com je američan orthodoxního vyznání, ještě donedávna bydlel někde na jihu USA, na videích má americký přízvuk a dobře zná tamní místní reálie, ale teď se podle věty pod články zdá, že už emigroval i s rodinou do Ruska… Protože to je křesťanská země, kde je svoboda (a ovšem i demokracie), narozdíl od narůstající totality Západu…
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 23. 08. 2019 23:23
Předmět: Lišky na Siónu...

Zatímco jsem tady a především vedle psal ty komentáře 1318 a 919 a znamení Jonášovo mezi nimi, tak v Jeruzalémě na Chrámové hoře prý pobíhalo asi tucet lišek, prý to je nějaké proroctví? (Ale to je spíš talmudické proroctví…? Nemám rád Talmud.) https://www.rt.com/news/466157-foxes-jerusalem-temple-mount-prophecy/
Odkazují se tam na Pláč5:18, a na Talmud Makkot 24b. Makkot 24b se odkazuje na Zech 1, Zech 8 v porovnání s Isa 8, a Micah 3:12 v porovnání s Jeremiáš 26:18-20 … ( http://halakhah.com/pdf/nezikin/Makkoth.pdf úplně na konci ). Lišky také zmiňuje Neh3:34-38 (tady je to jako začátek Neh4)… (Kniha Nehemiah je třeba zajímavá tím, že v tištěné hebrejské bibli, kterou tu mám, kde každá kniha začíná na nové stránce nadpisem, tak akorát kniha Nehemiah začíná bez nějakého oddělovače na poslední řádce stránky, jako kdyby nemohli tu řádku odsadit na novou stránku a dát tomu normální titulek? Dost jim asi vadila…?)
Zech1:17 lze chápat tak, že si Hospodin znovu vyvolí JINÝ Jeruzalém místo toho v Levantu v Palestině, nevím jistě… Zech3 - Výhonek (Sémach)… Nyní teprve sázím…
Jen mi to přišlo zajímavé… Asi jako si tam loni vypěstovali tu svou rudou krávu zrovna v době, kdy jsem dokončoval vydání té knihy Další List, 70 let od Aliyah… (mimochodem, souvislost עליה a עלה H5930 snad ani není překvapující… z gramatického hlediska עליה je to, co způsobuje עלה …)

Zrovna 9.8. pár minut po 11 (asi v UTC zóně… 2019-08-09 11:13) vydali v RT tohle: https://www.rt.com/news/466143-jupiter-saturn-moon-align/ s titulkem "Magic moments …" a přemýšlím, jestli to má souvislost, když na titulním obrázku jsou seřazené planety s iniciálami SMI (nebo smj), ale žádné takové vyrovnání (align) těch planet nebylo, Jupiter a Saturn měli mezi sebou 30.6°, což je šestina oblohy, tedy dost daleko … (Nechápu, proč tam zmiňují Merkur zrovna v pondělí ráno? Jako kdyby nevycházel jiné dny okolo také tak? Je ten článek nějaký zmatený…) (Asi jen zajímavá shoda okolností…? Nevím…)

Dnes číslo 23 - je zajímavé z více hledisek - jednak to je počet chromozomů v lidské DNA, a je to i počet aminokyselin nebo použitých kombinací v tom DNA kódu, už nevím přesně. Je to také počet písmen hebrejské abecedy, která měla původně 22 písmen, jak je v knize Pláč a jinde dost jasně zakódované, ale pak tam rabíni (asi talmudisti?) přidali ještě 23. písmeno, reverzní nun, a vyznačili jím po straně v Bibli H-t (Ho-st!) a těch 6, co se má zmenšit při spálení před návratem do jejich země, proto to číslo vytáhli už dávno předem (od začátku minulého století) a tak na něm dodnes lpí a trvají… (vysvětluji to na své stránce 2019-01-27) Velmi vzácné písmeno a nikde jinde tam použité není… V době psaní talmudu tam již bylo, když tu pasáž rabíni-farizeové rozebírají jako prý nejposvátnější místo tóry…
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 24. 08. 2019 20:24
Předmět: Re: Lišky na Siónu... Blekotání?

Přítelu Pasemi, vůbec tě nechápu, mluvíš jak nějakej kršňáckej mnich v tranzu.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 29. 08. 2019 01:23
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

Co na tom nechápete?
Inu, slepil jsem víc věcí do jednoho přísěvku, abych nedělal zbytečně moc položek v chronologii, a napsal jsem to spíš sem než do toho vlákna, co jsem psal vedle, protože tam už mám redakční práce uzavřené a doplňovat to tam by bylo příliš pracné:
1. Lišky pobíhající v Jeruzalémě na Siónu. Je o tom nějaké proroctví. Na mě se vztahuje víc různých proroctví, ne jen toto… (ale myslete si, že je to jen shoda náhod…) (prostě se to časově překrývalo s touhle diskusí a tím vláknem, co jsem psal vedle, nebylo zrovna zanedbatelné)
2. (RT jsem četl často, ale teď zrovna jsem neměl čas, ale čte si to aspoň můj počítač přes RSS kanál. Takže) když jsem koukal zpětně, co v létě psali, zaujal mě třeba ten článek o "Magii" zrovna v tenhle den, a zrovna má moje jméno na titulním obrázku nakreslené planetami: SMI, možná jen náhoda? Čímž mě zaujal, abych si ho prohlédl, a je ten článek zmatený nebo zvláštní, protože žádná taková speciální konstelace, o které tam píšou, nebyla… Nevím, co tím komu chtěli říct… (Nebo možná tak trochu tuším, to je jedno) On to byl takový článek k.m.u.s. ([kdo má uši slyš]) (ale zase si klidně myslete, že je to jen shoda náhod)
3. K tomu jsem nalepil to číslo 23… Souvislost jednak s datumem, ale také s tím עליה Aliyah עלה olah שוא ה shaveh (Dt5:20, Dt5:11, je zajímavé, že Ex20:16 používá jiné slovo pro "lživé/falešné" - jsem si všiml až teď… to "shaveh" jsem z toho příspěvku 23.8. radši vypustil, je to jen v poznámce v té mojí verzi), kteréžto Aliyah má zase souvislost s těmi liškami na Siónu, a taky s tím, že něco čekali 70 let poté, zrovna loni…
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 24. 08. 2019 21:01
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

P.A.Semi napsal(a):
 Zatímco jsem tady a především vedle psal ty komentáře 1318 a 919 a znamení  Jonášovo mezi nimi, tak v Jeruzalémě na Chrámové hoře prý pobíhalo asi tucet  lišek, prý to je nějaké proroctví? (Ale to je spíš talmudické proroctví…?  Nemám rád Talmud.)  https://www.rt.com/news/466157-foxes-jerusalem-temple-mount-prophecy/    Odkazují se tam na Pláč5:18, a na Talmud Makkot 24b. Makkot 24b se odkazuje  na Zech 1, Zech 8 v porovnání s Isa 8, a Micah 3:12 v porovnání s Jeremiáš  26:18-20 … ( http://halakhah.com/pdf/nezikin/Makkoth.pdf úplně na konci ).  Lišky také zmiňuje Neh3:34-38 (tady je to jako začátek Neh4)… (Kniha  Nehemiah je třeba zajímavá tím, že v tištěné hebrejské bibli, kterou tu mám,  kde každá kniha začíná na nové stránce nadpisem, tak akorát kniha Nehemiah  začíná bez nějakého oddělovače na poslední řádce stránky, jako kdyby nemohli  tu řádku odsadit na novou stránku a dát tomu normální titulek? Dost jim asi  vadila…?)    Zech1:17 lze chápat tak, že si Hospodin znovu vyvolí JINÝ Jeruzalém místo  toho v Levantu v Palestině, nevím jistě… Zech3 - Výhonek (Sémach)… Nyní  teprve sázím…    Jen mi to přišlo zajímavé… Asi jako si tam loni vypěstovali tu svou rudou  krávu zrovna v době, kdy jsem dokončoval vydání té knihy Další List, 70 let  od Aliyah… (mimochodem, souvislost עליה a  עלה H5930 snad ani není překvapující… z gramatického  hlediska עליה je to, co způsobuje  עלה …)    —–  Zrovna 9.8. pár minut po 11 (asi v UTC zóně… 2019-08-09 11:13) vydali v RT  tohle: https://www.rt.com/news/466143-jupiter-saturn-moon-align/ s titulkem  "Magic moments …" a přemýšlím, jestli to má souvislost, když na  titulním obrázku jsou seřazené planety s iniciálami SMI (nebo smj), ale  žádné takové vyrovnání (align) těch planet nebylo, Jupiter a Saturn měli  mezi sebou 30.6°, což je šestina oblohy, tedy dost daleko … (Nechápu, proč  tam zmiňují Merkur zrovna v pondělí ráno? Jako kdyby nevycházel jiné dny  okolo také tak? Je ten článek nějaký zmatený…) (Asi jen zajímavá shoda  okolností…? Nevím…)    —–  Dnes číslo 23 - je zajímavé z více hledisek - jednak to je počet chromozomů  v lidské DNA, a je to i počet aminokyselin nebo použitých kombinací v tom  DNA kódu, už nevím přesně. Je to také počet písmen hebrejské abecedy, která  měla původně 22 písmen, jak je v knize Pláč a jinde dost jasně zakódované,  ale pak tam rabíni (asi talmudisti?) přidali ještě 23. písmeno, reverzní  nun, a vyznačili jím po straně v Bibli H-t (Ho-st!) a těch 6, co se má  zmenšit při spálení před návratem do jejich země, proto to číslo vytáhli už  dávno předem (od začátku minulého století) a tak na něm dodnes lpí a  trvají… (vysvětluji to na své stránce 2019-01-27) Velmi vzácné písmeno a  nikde jinde tam použité není… V době psaní talmudu tam již bylo, když tu  pasáž rabíni-farizeové rozebírají jako prý nejposvátnější místo tóry…
Doporučuji návštěvu psychiatra. Akutně. Vidím to jako pokročilou fázi schizofrenie.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 24. 08. 2019 23:18
Předmět: Re: Lišky na Siónu... Obavy o kamaráda.

Ačkoli máme my dva odlišné názory, teď musím dát panu Skalkovi za pravdu. Takové blábolení také ve mně vyvolává obavu o duševní harmonii pana Pasemiho. Přítelu Pasemi, zkus psát stručně a srozumitelně, a hlavně normálně.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 25. 08. 2019 09:33
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

Jančo, co to je "normálně"? Pan Semi si myslí, že tady píše věci, o kterých "normálně" nechceme vědět. "Srozumitelně"? Mu je celkem jedno, jestli my tomu rozumíme, on čeká, že aspoň někdo prohlédne a pochopí. -
Jistě takové věci jsou, o kterých nechceme vědět, kterým nechceme rozumět, bylo by nám potřeba takových přesvědčivých proroků. Ale od Semiho jsou to opravdu jen "bláboly". To můžu odpovědně říct za tu část jeho psaní, které rozumím. On objevuje věci v Bibli, které prý nebyly pochopeny nebo byly překladem překrouceny, ale sám ty jazyky neumí, vyhledává ve slovníku slovo za slovem, a vůbec nechápe kontext hebrejského a řeckého myšlení.
A schizofrenie to není. To bude nějaká jiná diagnoza. Už jsem nad tím přemýšlel hned když se tady Semi poprvé objevil. K příznakům patří konspirační myšlení, vědomí vyvolenosti, že já dovedu číst mezi řádky, přitom povrchnost studia a četby, ta nechutná grafománie…
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 25. 08. 2019 22:34
Předmět: Re: Lišky na Siónu... a oběšenec

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Jančo, co to je "normálně"? ….  
Normálně znamená normálně, ať tomu je rozumět. Mi bude taky rozumět, když napíšu, že jsem se chtěl včera večer oběsit z nešťastné lásky. Ale jsem takový nemehlo, že jsem si to neuměl uvázat kolem krku tak, aby se to pořád nerozvazovalo. Tak jsem se rozbrečel vzteky a šel jsem spat. Balil jsem neúspěšně prodavačku v KFC. Dobrou noc. Zítra za mnou přijede Pes a bude tu do pátku, tak bude líp.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 26. 08. 2019 07:01
Předmět: Re: Lišky na Siónu... a oběšenec

Jančo, dobře, že jste to včera zvládl, protože nezvládl. Přijdou i jiné věci v životě
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 29. 08. 2019 00:29
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

Ř11:8 jak je napsáno: Bůh jim dal ducha otupělosti, oči, aby neviděli, uši, aby neslyšeli, až do dnešního dne.
Ez12:2 Synu člověka, u prostřed domu zpurného ty bydlíš, kteříž mají oči, aby viděli, však nevidí; uši mají, aby slyšeli, však neslyší, proto že dům zpurný jsou.
I vy si tu vystavujete "Diagnózu"…
Ani nevím, jestli vás mám ještě zahrnout do svého vydání… http://pialpha.cz/VaP_201908.html http://pialpha.cz/Diskuse_GayPride_13537.html (ještě se možná nějak pokusím vyřešit, jak z toho udělat PDF)
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 29. 08. 2019 09:19
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

Pane Semi, jestli se opravdu rozhodujete, "zdá mě zahrnout", potěší mě, když tam figurovat nebudí
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 29. 08. 2019 13:23
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

Něco asi vypustím, ale kde vám odpovídám, tam ne…
Pane Semi, jestli se opravdu rozhodujete, "zdá mě zahrnout", potěší mě, když tam figurovat nebudí
Máte tu hned dva zajímavé překlepy: "zdá" a "nebudí" (možná zapracovalo podvědomí? možná jste rafinovanější, než vypadáte?). Když právě já bych vás (kolektivně) nejradši už vzbudil… (Měl jsem před časem sen (DL624), jak v místnosti plné spících medvědů jim medvědí řečí říct, že je mezi nimi velký hroznýš.) (Jenže jsem mezitím i přišel na to, že jsem tu jak v Šípkové Růžence, a celé království spí… Někde budu muset najít tu správnou princeznu…) (Vy tady kolektivně jak když všichni spíte, vůbec nevnímáte, co se děje ve světě i u nás, kam co spěje a proč… Někde jsem tu psal "páska přes oči, … neviděli slona v místnosti", tak asi mi to připadá…)
… vědomí vyvolenosti, že já dovedu číst mezi řádky …
To jako, jestli si myslím, že i Vy umíte číst mezi řádky, nebo má být jako vyvolenost, že já čtu mezi řádky, tak jako leckterý přiměřeně inteligentní člověk, vychovaný v totalitě, o které věděl?
… povrchnost studia a četby …
To jsou dva různé přístupy. Buď toho zvládnete málo, ale do hloubky, nebo zvládnete široký rozsah, ale poněkud mělce. A také je užitečná schopnost zobecňovat, vypustit nadbytečné detaily. (asi znáte podobenství "Liška a čáp" - pokud Vy mi vyčítáte přílišnou povrchnost, já Vám můžu vyčítat přílišnou omezenost…)

O něco výš jsem psal o 70 letech, už nevím, kde jsem na to narazil minule, ale když jsem to teď hledal, které z těch různých 70 let by to mohly být, tak nejspíš Jer29:10 , zejména nyní ve vztahu k příspěvkům #13623 (věta "…E.j.l.ř.n.H2"), k té Aliyah, a k >>222029433 to nabralo zajímavý kontext… (Ale takhle jednoduché to asi nebude…? Ale za pokus to stálo…) ([jen technická poznámka - ty odkazy pak budou jako hyperlink, nyní to je spíš jen pro ty, kdo vědí, co odkaz v tomto formátu znamená a kde ho hledat…])
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 29. 08. 2019 14:55
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

OK, musím si trochu nasypat popel na hlavu - udělal jsem dva "zajímavé", ale hloupé, protože zbrklé překlepy v jedné větě. Nebylo to podvědomí, odepisoval jsem z mobilu, a zapracovaly "automatické opravy". Mělo být: Pane Semi, jestli se opravdu rozhodujete, "zda mě zahrnout", potěší mě, když tam figurovat nebudu. Omlouvám se.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 29. 08. 2019 18:23
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

Mně se neomlouvejte, já vám děkuji, že jste mi tím nahrál… Já tu Šípkovou Růženku občas zmiňuji ústně, ale napsat jsem to tu zapomněl, kromě sousloví "udržován … zaslepením spících", které jsem ale dost nevysvětlil… Omluvte se spíš sobě za tuhle omluvu, že jste nenechal čtenářům tu možnost "rafinovanější"… A ještě mi zas zkuste někdy vyčítat třísku povrchnosti… Ale musím uznat, že tu proti vám zneužívám výhodu převahy času… A ovšem ne, zrovna tyhle překlepy hloupé nebyly… Inu, někdy pracuje náhoda pro mě, nebo si mohu myslet, že to byl třeba nějaký dobrý anděl… A ovšem i já jsem se tu vychloubal "skoro vzorová čeština" a pak při korektuře tam mám skoro 30 gramatických oprav a překlepů na cca 40 stranách textu, v html kódu jsou označené…
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 29. 08. 2019 18:40
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

Jo, uznávám, že se ty mé dvě chyby mohou zdát vtipně symptomatické. A jak jste tedy vy přišel k tomu poznání a vědomí, o kterém my všichni spící nechceme vědět? Snad poznáte, že se ptám bez ironie.
Od: Anonym: Martin Janča a velký Pes--- )
Kdy: 29. 08. 2019 21:05
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

Sedíme u ohýnku a zejtra jede můj nejlepší kámoš domů, tak se zase plně zapojíme do diskuze.
Pasemi, píšeš opravdu jak nějakej autista.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 29. 08. 2019 22:24
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

jak jste tedy vy přišel k tomu poznání a vědomí
Asi to bude tím, že dost čtu, a mám lepší zdroje informací než vy - protože si porovnávám informace z více různých zdrojů s různým úhlem pohledu. (Akorát teď v létě zrovna nesleduji zprávy na ČT, ale obvykle je používám na vyvažování informací z alt-médií). ({Co čtu nebo píšu (kromě třeba překládání Bible - mám už druhou verzi vlastního biblického web-serveru, nebo programování a jiné práce), když zmáčknu PrintScreen, pípne to a uloží se snímek obrazovky. Aktuálně mám ID 540684 od roku 2010, letos zatím cca 57 tisíc, to je v průměru 230 screenů denně (nejsou plné textu a leckdy se to opakuje, leckde je jenom obrázek, atd)… Co čtu, to si ukládám, a ve složce na politické texty nebo na náhledy z fóra atd mám za letos a loni 26 tisíc souborů, z toho 12 tisíc MHT web-stránek (to je cca 20 denně, z toho 1357 tady z Evangnetu, každý "Náhled" zvlášť uložený, nebo cca 1300 4chan /pol/, také když něco píšu tak každý "post" zvlášť uložený, dřív jsem to /pol/ četl víc, teď už jen vyjímečně), ostatní jsou asi obrázky… Třeba ve složce "wiki" mám cca 8500 MHT souborů, ale leccos jsem četl jen zkratku v záhlaví… Video-beletrii nesleduji. Politická videa z Youtube atd si musím nejdřív stáhnout, abych si je mohl prohlédnout, (tak je mám aspoň archivované, když je pak google zcenzuruje), těch tu mám cca 1500, asi jsem jich tak půlku z toho viděl… Z 6.5Tb dat tu mám ale většinu astronomické (Slunce) a meteorologické snímky, filmů a hudby asi jen trochu, skoro 1 procento…})
A ovšem, nevěřím všemu, co čtu nebo sleduju, je dobré znát a uvažovat Bias (úhel pohledu) daného zdroje, kdo v čem přehání nebo co vynechává… Já už jsem to tu psal, že jsem (kromě jiného) cyber-shaman, a nemám rodinu, kterou bych okrádal o svůj čas… Z velkého množství informací mi pak zůstávají jen kontury a důležité zkratky, to ostatní má archivované počítač a v případě potřeby to jde dohledat, kde jsem to četl… A na vyvažování zas třeba trávím dost času v přírodě, někdy fotím stromy, někdy jen tak… Řekl bych, že v hospodě (u kofoly) netrávím v průměru ani celou hodinu týdně…
Vy to označujete "konspirační myšlení", ale prostě mám poněkud víc informací, a nevěřím fake-news, zejména těm v mas-médiích…

Mimo jiné - 4chan "Anonymous", je plný různých hoaxů, ale i zajímavých informací - to se člověk postupně naučí rozlišovat. Jako naposledy, když jsem tam nesl informaci o lingvistice toho "shaveh" https://archive.4plebs.org/pol/post/224210769 , mimo jiné proto, že to je image-board a dají se tam sdílet obrázky, tak zrovna v tom threadu zas někdo z Německa přinesl informaci o tom, jak se Evropská unie paktuje se zednářskými lóžemi v otázkách migrace, a ovšem odzdrojované to je z https://freimaurer-wiki.de/index.php/En:_European_Commission_and_Freemasons_dialogue až třeba na https://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-2362_en.htm , žádný hoax nebo "konspirační teorie", velmi reálná "konspirační praxe"… (ale jinak v tom threadu zas leckdo (a zejména ID "qG63OoIG") přehání, že by kdejaké dva sloupy pohromadě měly být zednářské symboly, to je určitě přehnané…)
Anebo viz www bollyn com , také dobrý zdroj informací… Pravidelně čtu třeba rt com (world news) a informationliberation com, dřív jsem četl třeba infiniteunknown net, ale ten je příliš pesimistický… z českých třeba zvedavec org a novarepublika cz … kromě mnoha jiného, ale tyhle asi nejčastěji…
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 30. 08. 2019 07:23
Předmět: Re: Lišky na Siónu... - Informační Temnota

… všichni spící nechceme vědět …
Jako exemplární ukázku Informačního Temna, které se nyní chystají zavést, viz tuto včerejší zprávu:
http://www.informationliberation.com/?id=60662 - "Australia to Block Internet Domains During Terror Attacks". Aby vás ochránili před poznáním, tak budou monitorovat Internet, a pokud se někde vyskytne teroristický útok, tak vypnou přístup na všechny domény, ze kterých byste se mohli dozvědět Pravdu. Kdyby vám někdo chtěl zpřístupnit nepříjemné informace, třeba o vraždách, tak ho vypnou. Kdyby o tom novináři chtěli psát, dostanou masivní pokutu.
Ospravedlňují to falešným útokem v "Christchurch". Ten zejména Nový Zéland a Austrálie masivně cenzurují, za sdílení informací nebo toho video-podvrhu je prý možno dostat až 14 let natvrdo za mřížemi (tak nějak mi to připomíná z naší pa-komunistické Totality: Jaký je nejlepší politický vtip? Takový, kterému se ještě dvacet let smějete, až se za mříže popadáte…), _protože_ to video bylo falešný podvrh, útok pod cizí vlajkou (false-flag) - protože ti lidé v těch mešitách byli již mrtví ve chvíli, kdy tam přišel filmovat, a bylo tam jen 5 živých herců, kteří před příchodem policie zase včas utekli, jak je zřejmé z hlášeného počtu obětí, když se pečlivě spočítají ležící těla… Takže tím tutláním toho videa se na tom Novozélandská vláda a tajné služby vědomě podílejí! A hodili to na Bílé vlastence zcela uměle, ten Tarrant si vyrobil profil na facebooku pár dnů před tím útokem a nasypali tam obsah, mající schválně očerňovat Bílé vlastence spojením s tímhle útokem… Zcela zřejmé naplnění příznaků "false-flag", útoku "pod cizí vlajkou"…
Podobná ukázka je známá střelba v jedné Americké škole (S.H.), která ale byla již rok mimo provoz… A další podobné podvody…
A pak se to použije jako ospravedlnění vás zaslepovat a umlčovat… Zatím se zdá, že to je jen Austrálie a NZ, tak to nevadí? Ale oni to prosazují na G7, a děvka Jacinda Ardern z toho dělala "Christchurch call" spolu s Macronem a zástupci EU. Není to problém jen těch jižních Totalit, je to nebo to brzy bude i náš problém… A pak zas třeba Pákistán atd bude dávat pokuty Google aspol za blasfemii proti Islámu (o čemž jsem někde četl, už nevím přesně), čímž pak ospravedlní celosvětovou cenzuru urážek Islámu…? A ad-extremum - třeba Čína jim dá pokuty za znevažování Komunismu, a budou se cenzurovat urážky Komunismu a Marxismu?? Akorát křesťané je budou všechny tak milovat, že je urážet a očerňovat bude libovolně možné…?!
A vzhledem k tomu, že starověcí židé nebyli nikdy v Egyptě a kniha Exodus je jen podobenství a proroctví, ale v tom "Egyptě" jsme teď my, tak právě tohle je, dle mé Exegeze, ta "Egyptská tma", o které kniha Exodus píše… Už brzy bude čas vyrazit na cestu do Království Božího na Zemi…
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 30. 08. 2019 07:48
Předmět: Re: Lišky na Siónu... - Informační Temnota

Útok v Christchurch byl falešný? Tady se bolestivě dotýkáte mně jako křesťana i jako člověka. A já si dovedu představit více motivů, proč po takovém činu zavést informační blokádu nebo filtr. Útočníci by mohli mít nebo měli sebou kameru, své hrůzné činy by natáčeli a pak vyvěsili na net. Něco takového by mělo viset na netu, vizuálně burcovat vášně na obou stranách? Pokud mi řeknete že ano, myslím si, že víte málo i lidské psychice a její zkaženosti… - Jedna věc je schopnost dohledat informace až k jejich zdrojům. V tom jste asi velmi zdatný. Druhá věc ovšem je, jak informace zhodnotíme a zvážíme. A tady u každého z nás přece jen panuje určitá předpojatost. A obávám se, že u vás velká. Velká a nehumánní. Ano, vystavuji se riziku, že se málo snažím o objektivitu, ale byl bych pro to, aby se vaše příspěvky tady mazaly spíše více než méně.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 30. 08. 2019 08:43
Předmět: Re: Lišky na Siónu... - Informační Temnota

.. taky jsem si dohledal metainfo, snahu o "objektivní" zhodnocení InformationLiberalion.com: https://mediabiasfactcheck.com/information-liberation/. Jsou tady zmíněny snahy o pravdivost, ale také lépe než bych já to dovedl, popsány úskalí jednostranného, extrémně pravicového přístupu: selektivní výběr zpráv, pravicová hodnotová předpojatost, prokazatelně špatná metodika ověřování faktů atd. Jistě, mohli bycho se snažit o metametareflexi. Snaha o úplnost je tady opravdu vyčerpávající. Z mé strany howgh.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 30. 08. 2019 14:09
Předmět: Re: Lišky na Siónu... - Informační Temnota

MediaBiasFactCheck nevěřím. Tak jednoduše. "Pravicový" znamená "křesťansky orientovaný"… InformationLiberation čtu dlouhodobě a srovnávám s lecčíms a jsou velmi dobrý zdroj. A samozřejmě americkým levičákům "šlapou na paty", tak je ultra-levicové portály nenávidí… Ale ještě si přečtěte tu sekci "Analysis / Bias" - já na tom nic špatného nevidím, jen vidím, že MediaBiasFactCheck používá lživé očerňovací nálepky "conspiracy and questionable sources" u portálů, které jsou relativně mnohem spolehlivější, než fake-news CNN atd… Kde píšou "This fact check simply is not true" ohledně Clinton Foundation - tam mbfch prostě lžou… Různé "factcheck", "snopes", "politifact" jsou jen nájemní lháři na zametání pravdy pod koberec a nejednou jsem je přistihl při různých politicky orientovaných lžích ve prospěch amerických levičáků. A jak vy píšete: "prokazatelně špatná metodika ověřování faktů", tak to prostě není pravda, ani "prokazatelně", ani "špatná metodika"…
Srovnejte si třeba toto: https://www.newsbusters.org/media-places/CNN a https://mediabiasfactcheck.com/CNN/ … MediaBiasFactCheck jsou nájemní lháři, když nevidí problém u CNN. Nebo viz toto https://mediabiasfactcheck.com/rt-news/ . RT je zdaleka nejspolehlivější a nejvyváženější "News" na západní polokouli, a podle toho, kdo a jak je pomlouvá, snadno poznáte, ve prospěch koho ti "fact-check" lžou… (RT je dnes něco jako byl "Hlas Ameriky" kdysi… A jejich hlavní zbraní proti různým západním lhářům je Pravda… A ovšem dávají dost prostoru různé americké a anglofonní opozici, kterou by tamní main-stream nejradši umlčel…) (Třeba rense.com - portál a rozcestník americké opozice, má dnes odkazy sám na sebe včetně reklam 447, na youtube 207, zerohedge 118, sputnik 117 a rt.com 107, presstv 29, dailymail 27 v tomto pořadí z celkem 1760 url… A ovšem na rense.com je třeba ignorovat různou Ufologii atd, kterou jim tihle "fact-check" asi správně vyčítají, ale ta tam je jen malá část… Ale Rense a jeho čtenáři vypovídají o tom, jakým zdrojům důvěřují… A ovšem Rense má spoustu velmi kvalitních analýz, kromě té hlavní stránky s rozcestníkem.)
Hlavní editor MediaBiasFactCheck "Dave van Zandt" je členem CFR nebo jeho příbuzným?? (jestli to je ten samý, co má wikipedia stránku?), a na druhém místě v "About" je nějaký Aaron… Informace o tom, kdo je sponzoruje, tam neuvádějí… (Což píšu mimo jiné proto, že zrovna tihle nenávidí křesťany, viz dále…) Celé to je podnik jednoho nebo pár zaujatých "arm chair researcher"… V sekci Metodology se odkazují na Poynter, známou levičáckou propagandu… https://www.newsbusters.org/blogs/techwatch/corinne-weaver/2019/05/02/journalism-institute-poynter-tries-blacklist-29
Jenže jak jsem psal - na to, abyste měl kompletní obraz o Pravdě, musíte porovnávat více úhlů pohledu. A že je někdo "krajně pravicový" neznamená, že lže a budete ho ignorovat, spíš naopak… (Lépe krajně pravý, než krajně falešný… Better far right, than far wrong…)
Víte, v USA jsou všichni křesťané označováni jako "krajně pravicový" - viz třeba https://mediabiasfactcheck.com/life-site-news/ - "far right biased based on story selection that always favors evangelical Christianity" - tedy to, že vždy upřednostňují pohled z perspektivy "evangelical Christianity" znamená, že jsou "far right"…! LifeSiteNews je celkem dobrý křesťanský portál v Americe, možná jsou občas příliš bigotní, ale … (Mimochodem - aktuální včerejší článek k původnímu tématu tohoto vlákna - https://www.lifesitenews.com/news/satanic-temple-head-more-than-50-of-our-membership-is-lgbtq – prý více než 50% členů nějakého satanistického templu v USA jsou LGBTQ, což ovšem neříká opak, že by 50% lgbtq bylo satanistů, ale i tak to má určitou vypovídací hodnotu…)
Viz, jak lžou o "Natural news" - https://mediabiasfactcheck.com/natural-news/ … Natural news je dost kvalitní zdroj informací, a tihle fact-check v sekci "Analysis / Bias" prostě lžou, třeba "zero evidence" u Obamova spygate je lež, třeba tvrdit "Donald Trump propaganda" o nutnosti ochrany hranic je naopak nechutná propaganda téhle ultra-levoty fact-checkerů… "denies the consensus on climate change" - není žádný "consensus" ohledně "climate change", to je jen lživá propaganda, viz třeba https://notrickszone.com/600-non-warming-graphs-1/ jako doklad toho, že není žádný skutečný "consensus" ohledně "global warming", a že tedy tihle fact-checkeři sprostě lžou…
Omlouvám se, že je to zas delší kus textu…? Mohl jsem to napsat stručně: MediaBiasFactCheck jsou lháři. Jenže byste nedocenili informační váhu tohoto sdělení a chyběly by k tomu důkazy a ukázky…
A ovšem - opět je to ukázka toho, jak spíte a nevnímáte - někde se objeví nálepka "far right" (a to v místě, kde jako "far-right" označují i zdroje jen proto, že jsou to evangeličtí křesťané), a zatmí se vám před očima, "howgh", a už se vůbec nejste schopni přes ni podívat na obsah, a případně rozlišovat fakta od názorů…

A ještě tedy zpátky k článku co jsem odkazoval - i kdyby byli InfoLib nějak krajně pravicoví nebo levicoví, nic moc to nemění na tom, co v tom článku píšou… Inu, mají k tomu ironické poznámky, které nejsou neutrální. Ale ta informace je závažná tak jako tak… Odkazují se třeba zde https://www.privateinternetaccess.com/blog/2019/03/isps-in-au-and-nz-start-censoring-the-internet-without-legal-precedent/ – "Censoring free speech is never the right thing to do"…

Ohledně Christchurch video-podvodu - viz moji analýzu https://archive.4plebs.org/pol/thread/211498500/#211514576 - je to analýza videa, které se zcela prokazatelně objevilo 20 minut po začátku té střelby (kus záznamu z toho live-stream), dva nezávislé archivy tu stránku na 8-chan se SHA2 checksumem toho videa archivovaly asi hodinu poté. Rozhodně to není nějaký pozdější podvrh z internetu, je to originální podvod z Nového Zélandu z toho dne. Česky viz třeba analýzu https://zvedavec.org/komentare/2019/03/7862-kdyz-dojde-na-fakta.htm - to je jako "najděte deset rozdílů" na jiném levelu, našli i jiné nesrovnalosti, než kterých jsem si všimnul já… (Já jsem si to video rozebral na jpegy 30 snímků za vteřinu a podle zvukové stopy na příslušné snímky nakreslil červený puntík, kde je v audio-stopě výstřel, takže je dobře vidět, kde se objeví v zorném poli ležící někdo a o kolik později je tím směrem první výstřel a že se ten ležící už ani nehne… Zcela jistě tam skoro všichni již leželi "mrtví", když přišel filmovat, nebo to byly jen figuríny, to z videa nelze rozlišit… A měl tam 5 kompliců…) (Jestli vás to video zajímá, napište mi, kdybych tu ale uvedl url, kde se dá stáhnout, tak by ho zřejmě zcenzurovali a smazali, jako se několikrát stalo. Je to ale v tomto případě svědecký důkaz o vládním podvodu, není to propagace násilí…) ({Aby mě někdo nedezinterpretoval, znovu to zdůrazním: Nijak neobhajuji Tarranta a tenhle útok na mešity nebo jiné podobné - nemá smysl bodat Antikrista do jednotlivých vládních loutek a různých islámských stínů, to ničemu nepomůže, naopak se to tím jen komplikuje. Partyzánský boj pár jednotlivců nepomůže, počkejte, až se naštvete (skoro) všichni…})
A ovšem, my máme právo znát Pravdu, i když je nepříjemná nebo disturbing (znepokojující). Zatemní vám historii všech válek, všeho islámského terorismu, všech vražd a znásilnění spáchaných migranty, všeho zla, které prokazatelně ve světě existuje, aby změkčilé dušičky nebyly vyplašené nebo se někdo nemohl "inspirovat" ?! Tohle ospravedlňování zaslepování vás je zlé a špatné, je to jedno z nejhoršího, co se ve světě nyní děje, protože by to vedlo k totální temnotě a zaslepenosti a poskytlo plášť pro utajování všech zločinů (třeba migrantů ale nejen), které se proti nám dějí, a zamezovalo by to tak naší obraně. Takhle to dopadá, když vládnou změkčilé Ženy spolu se lstivými Lháři…
Jak se to liší od toho, když Číňané cenzurují informace o Tien-an-men ?! Neliší, je to stejná zlá totalitní praktika na zaslepování občanů…
Od: Anonym: Martin Janča (už sám)--- )
Kdy: 30. 08. 2019 14:34
Předmět: Re: Lišky na Siónu... blábolení

Přítelu Pasemi, blábolíš jak Jožka Smith do klobouku. Vůbec ti nerozumím. Jak se to vše týká úpadku ČCE?
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 30. 08. 2019 18:55
Předmět: Re: Lišky na Siónu... blábolení?

S ČCE to souvisí jen tím, že jste tak laskaví a máte jediné svobodné křesťanské fórum v téhle republice…
Za což děkuji…
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 30. 08. 2019 15:11
Předmět: Informační Temnota?

SEMI, přečetl jsem si rozbor na zvedavec.org. Zajímavý a přesvědčivý. Na druhou stranu, už jsem četl mnoho různých konspiračních teorií, např. na 11. září, a doba mě učí, že zpochybnit se dá fakt fakt všechno. Člověk žasne, co propaganda, té či oné strany, dneska dokáže. A jen mi vysvětlete, pokud můžete, proč autor toho článku, když se snaží o takovou exaktnost, pak napíše, že šlo o akci "západních tajných služeb" - v úvodu článku, podle závěru článku o "podvrh vlády". Žádné důkazy pro taková tvrzení jsem tam nenašel.
A pak mi zůstává ta otázka, zda zde máme "právo znát Pravdu", jak píšete, totiž např. zveřejňovat videa, natočena pachateli třeba při podobných akcích. Stále si myslím, že z lidskcýh důvodů ne. 1) Kdybych byl pozůstalý některé z oběti, dotýkalo by se to naší intimity. Nechtěl bych vidět svého blízkého, jak je masakrován. 2) Vizualizace rozdmýchává emoce, zde např. zlobu a strach na straně obyvatelstva - kterému pak ovšem nezbývá, než racionálně vše přenechat k řešení státu. 3) Pachatelům to přiznává větší moc, než ve skutečnosti mají. Moc obrazů násilí je holt větší, než řádná státní moc. Je to stejné, jako se Islámský stát mohl pohodlně přihlásit k jakémukoliv teroristickému činu v Evropě. I kdyby s ním třeba neměl nic společného, jeho moc se tím nafukovala.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 30. 08. 2019 18:19
Předmět: Re: Informační Temnota?

Ten rozbor na Zvědavci jsem nečetl celý. Já jsem strávil týden vlastní analýzou toho videa. Je evidentní, že to je podvrh, je evidentní, že Novozélandská vláda spolupracuje na jeho utajení a zneužívá ho proti vlastním i cizím občanům. Je velmi pravděpodobné, že to je "false-flag" (pod cizí vlajkou), jako že se pachatel vydává za příslušnost k někomu, koho tím chce záměrně očernit. Je poměrně pravděpodobné, že za tím jsou nějaké tajné služby, když je ta vláda kryje, ale jisté to není. Když se to srovná s články v tamních médiích hned, když to probíhalo, tak tam prý bylo asi dvěstě lidí a velký zmatek, což na videu toho Tarranta nebylo, tam bylo už jen 42 mrtvol a pět pobíhajících herců, kteří nakonec utekli, protože v počtu obětí nebyli… A když se uváží Hysterie vlády potom, aby zatajila to video, totalita a útlak proti vlastním občanům, tak to není v pořádku, ani trochu ne… Také mu tam při procesu rozmazali na videu obličej velmi pravděpodobně proto, aby tamní přeživší muslimové nepoznali, že to je jiný člověk, než co tam střílel…
Jako datum vybrali 15.3. datum okupace ČSR nacisty a Tarrant tam někde říká, že to je přesné datum a lepší vybrat nemohl, fingovali 50+50 (fifty-fifty) obětí, i když tolik zraněných nebylo, také tam píše, že měl Manifest s asi 240 stranami, ale vyhodil ho a napsal jiný… Já si myslím, že tu akci udělali kvůli _mně_ a kvůli tomu, že leckteré věci letos publikuji při různých výročích porážky fašistů, a já věru nejsem malá ryba, ale vy o tom samozřejmě velmi pochybujte… Není to vůbec podstatné, jestli to tak je nebo není…
Právo znát Pravdu máme vždy, a Svoboda Slova má nejvyšší možnou přednost před vším. V USA to je první dodatek ústavy, protože je nejdůležitější. My máme zákaz cenzury také v ústavě… Zakážou vám videa a filmy z druhé světové války? Spousta ohavných masakrů, a jak je pouštějí nebo na jejich motivy točí v hœllywoodu nové a přímo se v tom vyžívají, třeba v různých holocaustových muzeích…? Nebo různé jiné fiktivní hœllywoodové filmy? Co třeba střílení indiánů? Co různé střílení ve městech a gangy? To nerozdmýchává emoce? « O co je takové video méně nebezpečné, když to je fiktivní (ale v profi kvalitě a vyladěné super-emoce), než když to je reálné (ale amatérské) ?! » Ad 1 (pozůstalý) - když to nechcete vidět, tak se nedívejte. Způsobit zaslepení ostatním nemáte právo. Samozřejmě tv-zprávy to všem vysílat nebudou, nebo přiměřeně zastřené, ale kdo si to chce vyhledat, ať si poslouží jak libo… Ad 2 (emoce obyvatel) - Na spravedlivou Zlobu obyvatelstva máme nejen právo, ale i povinnost. My totiž musíme dohlédnout, že když to přenecháme k řešení státu, že ten to nezamete pod koberec a nebude spolupracovat s vrahy na dalších zločinech, a pokud bude, tak vyvodíme důsledky u příštích voleb. Máme právo znát informace a dělat informovaná rozhodnutí, třeba u těch voleb… Ad 3 (moc a síla pachatelů?) - Pachatelům to přiznává podobnou ale menší a mnohem méně nebezpečnou moc, než má a běžně používá Hœllywood… To není argument k zaslepování lidí…
Ohledně Svobody Internetu mě napadlo, že by měly být kytičkové Safe-Space pro maminky a děti, stránky by měly v logu kytičku nebo medvídka atd, každý troll by viděl, že tady se trollovat nebude, a nějaký zahradník jim tam bude vyplevelovat všechny nepříjemné informace, aby to tam jenom vonělo a hladilo. Takové ale pak nebudou dělat žádná zodpovědná rozhodnutí a nebudou odtud křičet své zaslepené názory. Ale ostatní Zodpovědní lidé - včetně voličů! - mají právo i povinnost znát i nepříjemnou pravdu bez cenzury…
Jak píšete "Islámský stát pohodlně přihlásit" - oni se k útokům přihlašují ústy zionistické organizace SITE sídlící nedaleko Washingtonu. Je to většinou podvod… Chcete to rozebrat podrobněji?
Jak píšete 11. září - to spáchali židé a především to zametali a zametají pod koberec a v USA té konspirační teorii, že to bylo pár arabů s otvíráky na konzervy, už skoro nikdo nevěří. Nějaký rabbi Dov Zakheim, vrchní účetní v Pentagonu tehdy, co tam měl manko $2e12 (2000 miliard dolarů), které mu smázlo jedno z těch letadel, co se trefilo přesně do účetní kanceláře, takže už to nešlo vyšetřit, kromě toho také dělal CEO ve firmě, která dělala dálková ovládání těch boeingů. Že měl ale fakt z pekla štěstí, což ? Na mojí stránce, viz vpravo odkaz Tarot, je to na žzednářském (ale radši říkám "Luciferiánském" - nehledě na to, jestli nějaký Lucifer existuje nebo ne, ale evidentně existují takoví, kteří To uctívají…) plánu pohrom a je třeba umět hebrejsky na jeho dekódování, ale pokud tam je předem uvedeno "11.září 2001 zbourat věž v New Yorku", tak je evidentní, že to bylo naplánováno. A nebyli to arabové a v USA to už skoro každý ví, kdo to tam aktivně tutlá a zametá. Takže by vás 11. září mělo především naučit chápat, jak vlády a masmédia oligarchů úporně lžou, i když je hromada evidence proti nim (za všechny viz např. bollyn.com), jak zametají pod koberec fakta, a jak nikam nepouští ty, kteří rozporují vládní verzi… Je to vedle vraždy JFK a H-tu jeden z kořenů dnešního Zla Západu, protože musí pořád sedět na veškeré soudní a vyšetřovací Moci, aby bránili spravedlivému vyšetřování. A jako řešení tohoto vidím, že jim bude odpuštěno, bude vyhlášen generální Pardon na tyhle zločiny, už jsem to psal v zimě (UaK61nn, UaK79nn, UaK221nn)…
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 12. 08. 2019 18:29
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - rozsah...

Prosím zkuste psát max. 15 řádek
Omlouvám se, jsem tu "spisovatel" z rodiny spisovatelů, a je to vyjímečná akce. V mém případě je pěkně stručný rozsah jeden print-screen textu… (Děkuji za vaše i pana Wrány nabádání ke stručnosti, mohlo to být ještě horší s tou rozvleklostí…)
Na pár dní jedu pryč, ale já vám nikam neuteču, pokud mě chcete stíhat za přehnanou svobodu projevu (je to tak zřejmě potřeba, rozmázneme to patřičně).
Po svatojánské oslavě letního slunovratu jsem se tu znovu-zamiloval do jedné velmi Hermetické slečny, kterou tajně tak trochu miluji asi osm let, ale teď to nabralo reálnější obrysy. Jenže já si s ní nepotřebuji pohrát a naložit jí k jejím břemenům ještě syna a pak zmizet. Asi jí spíš vysvětlím, proč by se měla vrátit ke svému bývalému příteli R*novi, jedinému synu katolického faráře, se kterým má neprovdaná pěknou dcerušku (tady se za socíku děly věci, to byste nevěřili). Ona sice rozhodně nechce, ale uvidíme… Já ji velmi miluji a chci jí to nějak zabezpečit. Prozatím tam pojedu složit 3 tuny uhlí na zimu… A v ten přesně správný okamžik dostane ale asi jen pusu na čelo, na počínání syna bych si ji býval musel včas namlouvat, a navíc už bych ho nevychoval… Taky protože jsem na tohle rezervoval tenhle čas, tak jsem posunul to psaní zde o týden až dva dopředu, býval bych ta výročí minul…
Od: Anonym: Marta--- )
Kdy: 14. 08. 2019 19:44
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - rozsah...

Než jí budete vracet k bývalému, ověřte, že tam nešlo o nic ve směru domácího násilí. U katolíků má pojem 'láska k manželce' dost jiný význam než ve většinové společnosti.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 14. 08. 2019 20:16
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - rozsah...

Marta napsal(a):
 Než jí budete vracet k bývalému, ověřte, že tam nešlo o nic ve směru  domácího násilí. U katolíků má pojem 'láska k manželce' dost jiný význam než  ve většinové společnosti.
To je pravda, katolická církev chápe manželství nejlépe.
Od: Anonym: Anonym--- )
Kdy: 27. 08. 2019 10:07
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - rozsah...

P.A.Semi napsal(a):
 > Prosím zkuste psát max. 15 řádek  Omlouvám se, jsem tu "spisovatel" z rodiny spisovatelů, a je to  vyjímečná akce. V mém případě je pěkně stručný rozsah jeden print-screen  textu… (Děkuji za vaše i pana Wrány nabádání ke stručnosti, mohlo to být  ještě horší s tou rozvleklostí…)    Na pár dní jedu pryč, ale já vám nikam neuteču, pokud mě chcete stíhat za  přehnanou svobodu projevu (je to tak zřejmě potřeba, rozmázneme to  patřičně).    Po svatojánské oslavě letního slunovratu jsem se tu znovu-zamiloval do jedné  velmi Hermetické slečny, kterou tajně tak trochu miluji asi osm let, ale teď  to nabralo reálnější obrysy. Jenže já si s ní nepotřebuji pohrát a naložit  jí k jejím břemenům ještě syna a pak zmizet. Asi jí spíš vysvětlím, proč by  se měla vrátit ke svému bývalému příteli R*novi, jedinému synu katolického  faráře, se kterým má neprovdaná pěknou dcerušku (tady se za socíku děly  věci, to byste nevěřili). Ona sice rozhodně nechce, ale uvidíme… Já ji  velmi miluji a chci jí to nějak zabezpečit. Prozatím tam pojedu složit 3  tuny uhlí na zimu… A v ten přesně správný okamžik dostane ale asi jen pusu  na čelo, na počínání syna bych si ji býval musel včas namlouvat, a navíc už  bych ho nevychoval… Taky protože jsem na tohle rezervoval tenhle čas, tak  jsem posunul to psaní zde o týden až dva dopředu, býval bych ta výročí  minul…
Působíte jako éterický světec, který tak trošku lítá mimo realitu. V reálu jako mimoň. Chtělo by to trošku zakotvit na zemi.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 18. 08. 2019 12:17
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - pohledy odjinud...

Já jsem vám to tu výše rozebral z religiózního hlediska, protože tu jste Církev. A abyste měli rozhled, jak tuhle záležitost popisují třeba z politického a společenského hlediska:
  • http://www.zvedavec.org/prispevky/2019/08/7990-protest-akce-dost-proti-primatorske-podpore-obscenniho-festivalu.htm – S tím, jak a co je tam napsáno, souhlasím, je to ale adresováno politikům a voličům, oni tím neoslovují věřící, ani naivní účastníky pochodu…
  • Po pochodu další článek http://www.zvedavec.org/komentare/2019/08/7996-prague-pride-demagogie-lzi-a-pokrytectvi-sorosovy-mafie.htmOtázkou dodnes zůstávalo, zda se jedná o decentní akci ubohých, zasmušilých homosexuálů, dnes a denně nelítostně šikanovaných a tvrdě perzekvovaných pro svou odlišnou sexuální orientaci. Nebo zda se jedná o drzou provokaci mocné, nedotknutelné páté kolony, využívané v cizím zájmu při rozvracení a vydírání původní, většinové společnosti. Je to také velmi dobře a moudře napsaný článek, byť z politického a společenského ale ne z religiozního hlediska, a pokud o tomto chcete uvažovat pro-proti, tak byste si ho měli také přečíst, abyste rozšířili svůj obzor o další perspektivu… _-_ Tohle hnutí není liberální, ve smyslu požadování větší svobody, je anti-konzervativní, ve smyslu cíleného rozkladu tradičních hodnot a společnosti, která na nich stojí. Dnes nejsou lidi persekuováni za svou perverzní sexuální orientaci, ale již jsou persekuováni lidé za odmítavý postoj k této zvrhlosti, vyhazováni z práce (třeba Brendan Eich z Firefoxu byl vyštván fanatiky za to, že šest let před nástupem do té funkce podporoval finančně kampaň za zákon proti svatbám homosexuálů), vytěsňováni z politiky i z církve (nedávno se v Polsku snažil dav fanatiků vyštvat Arcibiskupa z funkce za větu, že lgbt je "duhový mor" http://www.zvedavec.org/vezkratce/16455/ ), třeba v Kanadě jim jsou za to odebírány děti, třeba v Anglii nedávno zatkli a několik hodin drželi ve vazbě kojící matku (Káťa, řečená "Zbité děvče", "Busted wench") za to, že na Twitteru používala nesprávné zájmeno u Transgender monstra (článek http://www.informationliberation.com/?id=59801 končí větou "Really makes you think"). To není Liberální hnutí, je to Anti-Konzervativní Totalita! Akorát někde v tom už postoupili o kus dál než u nás na zapadlém venkově Západu, my se teprve za nimi vlečeme v tom průvodu…

  • A do třetice, abyste věděli, do jaké společnosti se část vaší církve snaží vřadit, zpráva "Ve zkratce" http://www.zvedavec.org/vezkratce/16452/Satanisté podpořili LGBT komunitu. Nic jako tradiční rodina neexistuje, hlásali na náměstí v Praze… A k tomu jen mírně asociací spojený článek z loňského prosince http://www.informationliberation.com/?id=59492 , kde úplně naspodu článku je obrázek z Instagramu "The Satanic Temple, Chicago Chapter", kde na duhové vlajce LGBT s pečetí tohoto templu uprostřed je napsáno: "Remember, Satan was the first to demand equal rights".


K tomu tedy, pochod letos je pryč, ale napřesrok bude další, a je třeba si věci ujasnit tak jako tak, ono to není jenom o tomto pochodu. Máte tam třeba společnost Logos, které považuji za hrubé rouhání, odvozovat "Logos" od LGbt…
J1:1 εν αρχη ην ο λογος και ο λογος ην προς τον θεον και θεος ην ο λογος Ještě vulgáta má správně v překladu "et Deus erat Verbum", naše české překlady i KJV ale tu poslední část věty otočily. Myslíte, že Logos je dosud nevtělený Kristus, nebo že je to Duch Svatý, nebo je to další položka k rozšíření té Trojice? Viz Mt12:31-32, když z Logos dělají Lgbt pobočku, je to rouhání proti Duchu Svatému.

A asociací jsem si vzpomněl a nechci zakládat další příspěvek do pozvánky na festival UNITED. Kdybyste si to "En Arché en ho Logos" chtěli poslechnout jako pěkný chorál, tak vám doporučuji tohle pialpha.cz/AJ_ZlatyMost14.html , je tam ke stažení i MP3, a nascanoval jsem tam booklet k této skladbě. Je to na počest Jana Husa, taková koruna alba Zlatý Most. Dostal jsem ústně svolení od autorky, že to tam smím šířit, stáhnul jsem to z CD, které jsem dostal, je to limitovaná edice, je skoro 20 let staré a je neprodejné… (A ovšem nepříliš výtvarné pojetí té stránky je moje chyba a ne jejich, já se jen zeptal, jestli jim moje vlastní iniciativa (dát to na web) nevadí…)
Kdybyste to chtěli někde na tom UNITED festivalu pustit, má to 14 minut a kus, myslím, že by to potěšilo leckoho, včetně autorky té skladby, i když jsem se jí na toto konkrétně neptal… Nebo si to poslechněte i jen tak, je to nejen o Janu Husovi… A ovšem je to křesťanské a to velmi (tedy by se to na ten festival UNITED hodilo), ale nevím, jestli je v pořádku, že jsem to tu strčil do jednoho textu s tou lgbt Pride, ale když už jsem tu citoval tu větu s "Logos", a také vlky v rouše beránčím…
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 08. 2019 12:56
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - pohledy odjinud...

Vy tvrdíte, že když se k Prague pride přihlásili i satanisté, že to celou akci diskvalifikuje? To by pak samotná existence Satanské církve už pro ten název diskvalifikovala celou křesťanskou církev.
Pokud budete odpovídat, odpovězte, pokud můžete, na to, na co se vás ptám. Vím, že jste schopen napsat dlouhé texty o čemkoliv. V celku to pak vypadá na vaši velkou sečtělost. Opakovaně se však přesvědčuji, že když začneme rozebírat nějaký detail, snadno vás usvědčím z nepravdy či nelogičnosti. Zde jde o onu nelogičnost.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 18. 08. 2019 13:55
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - pohledy odjinud...

Ne tak docela. Psal jsem to výše, mnoho důvodů, ale především Frankismus a Sabbatai Zvi falešný mesiáš, co 1666 konvertoval na Islám, jsou kořeny tohoto hnutí, a (neo)Marxismus (jako idea rovnosti špatného s dobrým) je jeho kmenem. Je ďábelské nehledě na to, jestli se k nim hlásí i satanisti. Těmi jsem vám jenom podkreslil, po boku koho jste se postavili obhajovat tuhle špatnost a zlo, ale to je jenom taková estetická třešnička na dost kyselém dortu…
Ale já to tu nepíšu jenom kvůli vám, i když také, ale je to kvůli jakékoliv podobné Církvi, která by chtěla tohle Hnutí Zkázy obhajovat a zaštiťovat, nebo pro rozumné a slušné lidi obecně, aby se nestavěli na jejich stranu jen z naivní neznalosti…
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 18. 08. 2019 14:59
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - pohledy odjinud...

CČE se dala olhat dáblem uz dávni
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 18. 08. 2019 20:25
Předmět: Re: ČCE A SATANISTÉ na Prague Pride 2019

Výborně, P.A. Semi- takže ještě jednou citujeme: http://www.zvedavec.org/vezkratce/16452/ KDO PODPORUJE PRAGUE PRIDE? JE TO kromě jiných LOGOS, ČCE A SATANISTÉ. To hovoří za vše. SYNODNÍ RADO!!!
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 08. 2019 20:30
Předmět: Re: ČCE A SATANISTÉ na Prague Pride 2019

Br. Polák má dvě nohy, a tím nápadně připomíná satanisty. Dávejte si na něj pozor!
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 18. 08. 2019 20:58
Předmět: Re: ČCE A SATANISTÉ na Prague Pride 2019

Tady se připojuju k panu Vránovi. Vždyť např. na demonstraci za demisi pana Babiše se také můžou sejít evangelíci (a taky že tam byli) a zároveň kdejaká verbež feťácká, vlastizrádná a jiná (třebas satanistická).
Mne zaráží více ten název spolku - Logos. To vlastně znamená, že se ten spolek jmenuje Boží Syn. Já tohle vnímám jako rouhání. A nelze se z toho vymlouvat, když v tom spolku se chumel teologů. Nezneužiješ jméno Boží!
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 08. 2019 09:50
Předmět: Logos

Povím vám, jak tomu názvu Logos rozumím já. Ve slovníku má to řecké slovo asi 60 významů, znamená taky "řád, slovo," atd. Ano, máte pravdu, na začátku Janova evangelia je odkazem na Syna Božího. - A teď k těm homosexuálním (BTplus) křesťanům, kteří se k Logosu hlásí. Křesťan má svůj život poměřovat Biblí. Jak se takové poměřování děje? Když to zjednoduším, tak zásadně dvěma způsoby. Rozumím Bibli doslovně - nebo hledám její úmysl, záměr. Řídím se více literou nebo duchem Bible. (A v Bibli samotné je napsáno, že litera zabíjí, duch dává život.) Na slovní rovině je otázka podle mého jasná: Bible odsuzuje homosexualitu. Na rovině duchovní četby Bible to ovšem tak jednoduché není. Jaký postoj by k homosexuálům zaujal Ježíš? Vyřkl by ty odsudky, které v Bibli nacházíme? Je dost důvodů se domnívat, že by s nimi jednal laskavě. Co z toho tušení má vyplývat pro postoj církve? - Tohle upínání se k Ježíši - a hledání řádu v této těžké otázce podle mého tuto skupinu více než opravňuje, aby takový název používala.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 11:50
Předmět: Re: Logos

I tak to může být. Ale já bych byl na jejich místě opatrnej na takovýto názvy. Ovšem - my si tady sice lámeme hlavu, zatímco teologům z ČCE je to šumák, hlavně že je církev IN.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 08. 2019 12:14
Předmět: Re: Logos

Nerozumím, co je teologům údajně šumák. Jestli jako myslíte, že se neřeší LGBT+ a Logos, tak jenom vzpomínám, že už my kdysi během studia teologie jsme o tom v předmětu Etika diskutovali - tehdy ještě s kobyliským farářem Štorkem, který byl u prvního Logosu.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 19. 08. 2019 12:55
Předmět: Re: Logos

Janča: Často kombinujete své notorické lhářství, na které se tu upozorňovalo už asi dvacetkrát, s naprosto mizivou funkční gramotností. Vylháváte tu opakovaně, jak hluboce se zajímáte o dogmatiku, a pak se ukáže, že si nevíte rady ani se základním řeckým slovem logos, nejste schopný přečíst si ani půlstránkovou předmluvu k Janově evangeliu v českém ekumenickém překladu, ani půl minuty googlit a zjistit obsah jednoho cizího slova. Hlavně že pak na základě svých negramotných nápadů a nálezků vyjevujete agresivitu vůči ČCE, teologům i (opět) homosexuálům. Znechucující.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 15:21
Předmět: Re: Logos versus spolek Logos

Rozhicovaný pane Cajthaml! Co má jazykový rozbor toho slova společného s christologií v rámci dogmatiky? To je přece téma spíš pro řečtináře, případně snad pro exegezi. Pokud je mi známo dobře, tak na ETF se snad ani nějaká hlubší dogmatika nepřednáší. Mícháte teologické disciplíny jak hrušky s jabkama. A ještě jste sprostý.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 19. 08. 2019 17:03
Předmět: Re: Logos versus spolek Logos

Martin Janča napsal(a):
 Rozhicovaný pane Cajthaml! Co má jazykový rozbor toho slova společného s  christologií v rámci dogmatiky? To je přece téma spíš pro řečtináře,  případně snad pro exegezi. Pokud je mi známo dobře, tak na ETF se snad ani  nějaká hlubší dogmatika nepřednáší. Mícháte teologické disciplíny jak hrušky  s jabkama. A ještě jste sprostý.
Vážený pane Jančo, již několikrát jste zde byl usvědčen z manipulace s fakty a lhářství. Jak je vidět, v této tradici i nadále pokračujete. Píšete: "pokud je mi známo dobře, tak na ETF se snad nějaká hlubší dogmatika nepřednáší". Já jsem na rozdíl od Vás ETF vystudoval. Dogmatice se tam věnuje spousta času a kvalitu jejího studia garantuje prof.Štefan (můj bývalý profesor). Přestaňte s těmi Vašimi pojmy a dojmy, začínáte s tím být více než trapný.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 17:46
Předmět: Re: Logos versus lhaní

Napsal jsem POKUD JE MI ZNÁMO. Na rozvrhy jsem se díval a žádný předmět dogmatická teologie jsem neviděl. Vždyť ani vy sám nedovedete rozlišit exegezi od dogmatiky. A vy zase lžete (například) tím, že píšete pod jiným jménem, ba přímo po dvěma.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 19. 08. 2019 19:25
Předmět: Re: Logos versus lhaní

Martin Janča napsal(a):
 Napsal jsem POKUD JE MI ZNÁMO. Na rozvrhy jsem se díval a žádný předmět  dogmatická teologie jsem neviděl. Vždyť ani vy sám nedovedete rozlišit  exegezi od dogmatiky. A vy zase lžete (například) tím, že píšete pod jiným  jménem, ba přímo po dvěma.
Vy jste opravdu tak hloupý, nebo si na to jen hrajete? Dogmatická teologie se na ETF UK vyučuje v rámci systematické teologie. Ale to je pro Vás asi už příliš náročné pochopit. Jak jste přišel na to, že nedovedu rozlišit exegezi od dogmatiky? Opět Váš pokus o manipulaci s fakty? Styďte se.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 20:21
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 2

@ Skála: Jo tak, jako že v rámci ST, no tak to musí být teda porce dogmatiky jak pro vrabca. Teď nechci snižovat úroveň výuky na ETF, je to náročná fakulta. Ale přece jenom na katolických fakultách je to samostatný obor, se kterým vám nedají pokoj hned od druháku a na husitské jsou aspoň ty dějiny dogmatu a přednáší je prof. Pospíšil, kterému by mohl váš pan profesor obouvat sandály. Promiňte, že tak příkře, ale skoro by mě zajímalo, co jste tedy v té DT v rámci ST stihli probrat a kolik jste toho probrali z té kristologie. Na protestantské fakutlě, kde si asi nemusíte dělat hlavu s nějakou mariologií, sakramentologíí atd., tak jakej rozsah jste toho tam měli. A bylo aspoň něco z toho u státnic? A vy jste možná dostal trojku za psí oči…
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 19. 08. 2019 20:28
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 2

Martin Janča napsal(a):
 @ Skála: Jo tak, jako že v rámci ST, no tak to musí být teda porce dogmatiky  jak pro vrabca. Teď nechci snižovat úroveň výuky na ETF, je to náročná  fakulta. Ale přece jenom na katolických fakultách je to samostatný obor, se  kterým vám nedají pokoj hned od druháku a na husitské jsou aspoň ty dějiny  dogmatu a přednáší je prof. Pospíšil, kterému by mohl váš pan profesor  obouvat sandály. Promiňte, že tak příkře, ale skoro by mě zajímalo, co jste  tedy v té DT v rámci ST stihli probrat a kolik jste toho probrali z té  kristologie. Na protestantské fakutlě, kde si asi nemusíte dělat hlavu s  nějakou mariologií, sakramentologíí atd., tak jakej rozsah jste toho tam  měli. A bylo aspoň něco z toho u státnic? A vy jste možná dostal trojku za  psí oči…
Promiňte, ale Váš příspěvek je tak primitivní a hloupý, že pokud bych na něj odpověděl, snížím se na tuto úroveň. A to nechci. Jen podotknu, že systematická teologie u státnic byla. Měl jsem za výborně, což ve Vás asi vyvolá psí oči. P.S. Jste ještě hloupější, než jsem si myslel.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 20:40
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 2

Tak to čumím a omlouvám se vám, že jsem vás tady tak bulvárně podcenil.
Ale přece jen, musíte uznat, že hledat významy slov v rámci dogmatiky je trochu mimo. Tuto službu by měla udělat dogmatice jiná disciplína.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 19. 08. 2019 20:52
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 2

Martin Janča napsal(a):
 Tak to čumím a omlouvám se vám, že jsem vás tady tak bulvárně podcenil.    Ale přece jen, musíte uznat, že hledat významy slov v rámci dogmatiky je  trochu mimo. Tuto službu by měla udělat dogmatice jiná disciplína.
Ale od toho je tu hermeneutika. Slyšel jste vůbec někdy tento pojem?
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 20:54
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 2

Přečetl jsem např. knihu Hermeneutika mystéria od prof. Pospíšila. Tedy, slyšet slyšel.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 19. 08. 2019 20:59
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 2

Martin Janča napsal(a):
 Přečetl jsem např. knihu Hermeneutika mystéria od prof. Pospíšila. Tedy,  slyšet slyšel.
To kvituji. Takže vidíte, že nejsem na Vás jen nepříjemný. Hezkou dobrou noc.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 21:07
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 2

V pohodě. Někdy trochu zavrčíme. Dobrou noc.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 08. 2019 22:00
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 2

Hermeneutika, to jsem ani neznal… Ale také se významy Jmen a důležitostí správného pojmenování zabývá Theurgie, tu vám asi na té Zjevné Fakultě vynechali?
Víte, proč třeba v Sd13:5 je řečeno o Názirovi, že _učitel_ nevystoupí na jeho hlavu? (Přeložili vám to špatně jako "břitva", ale je to מורה moreh H4175.2 "učitel" od stejného slova jako תורה torah H8451 "učení" or ירה jarah H3384.1c4 "to direct, teach, instruct"…) Protože kdyby si nechal nalít do hlavy všechna ta vaše Dogmata podle osnov, aby vyhověl u státnic, tak se nedostane přesně nikam dál, než všichni ostatní…
Asi vám na té vaší Dogmatice také neobjasňovali ten vztah mezi Logos a Psýché ? A z něj vyplývající rozdíl mezi mužskou a ženskou duší… (muž má Logos nad Psýché (rozum nad city), a žena má Psýché nad Logosem (city nad rozumem), kromě jiného je to dané fyziologicky dominantním propojením neuronů uvnitř nebo mezi mozkovými hemisférami…)
Když tak ještě přemýšlím, tenhle spolek "Logos" jehož jádrem je lgbtqp zvrácenost, by se měl spíš jmenovat "Lorgos" (od slova "orgie"). To jim tam půjde třeba i dočmárat fixou na to jejich logo…
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 19. 08. 2019 18:37
Předmět: Re: Logos versus spolek Logos

Janča: Sprostý na vás rozhodně nejsem, to, že lžete, jste agresivní a zároveň podprůměrně funkčně gramotný, jsou holá fakta, nic sprostého. Na rozdíl od vás, který tu předvádíte jen obscénní nadávky a exhibicionistické svinstvo na úrovni pomocné školy.
Nic vážnějšího už k vašim kuchyňským úvahám o slově logos nemám. Když vás vidím používat slova dogmatika, christologie, exegeze, je jasné, že jste ta slova mohl slyšet nejdříve předevčírem.
Nemylte se, s R. Skálou nemám nic společného, ani on se mnou. Vůbec nevím, o koho jde, také jsem nestudoval na rozdíl od něj teologii. Jedná se o vaši další sprosťáckou manipulaci.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 20:10
Předmět: Re: Logos versus sprosťák 1

Neřekl jsem, že vy jste Skála.
Sprosťák mi nemá co říkat, že já jsem sprosťák.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 08. 2019 11:59
Předmět: Re: Logos

Br. Polák má dvě nohy, a tím nápadně připomíná …
Tohle není ani trochu fér argument. Dvě nohy má skoro každý a není to nijak specifické. Ale religiózně orientovaná instituce podporující LGBT Pride je poměrně dost specifická a vzácná kategorie.
Jaký postoj by k homosexuálům zaujal Ježíš?
_«_ Perverzní ať se stydí v soukromí a ať nekazí naše děti. Drogy by měly zůstat v Klubech a Sex v Ložnici. _»_
Homosexualita je duševní nemoc, dá se léčit, a také se dá postupně výchovou vytvořit. A sama trestá své příznivce, celoživotně, postupně… Obecně žádná sexualita se nevytahuje na veřejnost.
Ale tahle Pýcha, dělání přednosti z vady, je škodlivá, protože to odebrání studu z vady jedněm brání v touze po nápravě, a druhým zas naopak odebírá zábranu tam postupně spadnout také. Především ta Pýcha je Mor.
Laskavě se dá jednat s nemocným. Ale ne s šířícím nákazu a ubližujícím zdravým, s takovým se jednat laskavě nedá.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 08. 2019 12:25
Předmět: Re: Logos

Vyslovím se jen k tomu prvnímu. Použil jsem ten příklad se dvěma nohama pro br. Poláka, když porušuje základní pravidla logiky. A vidím, že i vy máte problém. Použijete přídavné jméno "specifický", a řeknete, že organizace Logos je "specifická". Zatímco všichni dvounozí nijak "specifičtí" nejsou. - Ale také podporovatelé Prague pride nejsou nijak dohromady "specifičtí". Abyste z jednoho jejich společného znaku (podporují PP) mohl usuzovat na další jejich solečné znaky - jak to učinil br. Polák, když hodil Logos "do jednoho pytle" se satanisty.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 08. 2019 15:59
Předmět: Re: lgbt Logos

Všichni podporovatelé Prague Pride jsou dohromady specifičtí tímto: jsou zkažení a jsou škodliví. A do jednoho pytle se satanisty vás nehodil br. Polák, ale já, ale ve skutečnosti se tam házíte sami v očích veřejného mínění většiny slušných lidí a já vám to tu jenom ukazuju. A br. Polák neporušuje základní pravidla logiky, to spíš vy…
Je sice možné, že během studia teologie jste o tom v předmětu Etika diskutovali, ale A. ne dost, B. změnily se okolnosti a tohle LGBT hnutí začalo být významně celosvětově škodlivé, takže přišel čas přehodnotit předchozí toleranci, zejména s ohledem na obranu slabších, matek a dětí především…

Dole panu Cajthamlovi (19. 08. 2019 12:50) bych podotknul, že A. ze seznamu nemocí to (homosexualita) bylo vyškrtnuto pod tlakem mocné zlé lobby a nejsem sám, kdo má tento názor, B. znám takové, kteří to umí léčit, samozřejmě ne-chemicky… C. pokud mě obviňujete z duševní nemoci, přečtěte si _ J8:48 a pak ty předcházející řádky, je to přesně o tomto… (v originálu je δαιμονιον daimonion, vy říkáte třeba paranoia, přesně v tomto smyslu je ten verš míněn…)
Někde tady také doporučujete komentáře k překladu ČEP - jsou na mnoha místech (zejména ve SZ) zcestné a nesprávné, tato předmluva k Janovi je relativně z těch lepších, ale přesto… Ohledně Logos tam jen vysvětluje, že to je "naddějinné Slovo, jako Jednorozený, který …" - ale tam v textu 1:14 je to "jednorozený", spíš "jedinečný toho druhu", až když se toto Slovo vtělilo… Tedy tu komentář ČEP podsouvá jeden z možných významů, který ale není jedinou možností, jak to chápat… (jsem heretik a dogma pro mě není argument…)
Logos je nejen "Slovo", je to i Rozum (Logika), je to i Duch v tom rozdělení, kde Psýché (city) je Duše a Logos (rozum,slovo) je Duch člověka… (a chápu, že i o tomto by šlo polemizovat, do jaké míry je tento názor oprávněný)

A pokud určujícím prvkem duchovně se tvářící organizace je sexuální orientace jejích členů, navíc ještě perverzní (zvrhlá), není to duchovní organizace, je to cílená diverze… Není jejich cílem duchovní rozvoj, ale je jejich cílem rozvrat duchovních i společenských institucí a řádů ve jménu zvrhlosti, která je jejich středobodem… (Teď mě napadlo přirovnání, je to jako kdyby se spolek kuřáků drog jmenoval "Duch"… Prostě to je "rouhání" v jedné terminologii, a "znevažování" v jiné terminologii…)
A jen letmým pohledem na jejich stránky je zřejmé, že jedním z jejich hlavních úsilí je poskvrnění manželství, které by mělo být posvátné a kde k manželství muže a ženy nelze stavět jiné svazky na roveň, protože si s ním rovné nejsou a nebudou… Je tu někdo, kdo neumí číst? Nebo kdo by chtěl překrucovat význam Ř1:26-28 a Ř1:32 ? Jistě je rozdíl, když se za tuto svou zvrácenost a hřích potichu a pokorně stydí a třeba se i modlí za své napravení, než když se svým hříchem hlasitě chvástají a požadují, aby jej společnost postavila na roveň dobrého, prospěšného a svatého, a aby k němu mohli veřejně vychovávat dosud nevinné děti (jako třeba "drag story hour"). Tedy jistě ani ostatní nejsme svatí, ale to neznamená, že se bude z hříchu dělat přednost hodná obdivování. Tím by totiž to prospěšné a svaté (manželství) poskvrnili a snížili na svou mrzkou úroveň, a především proto to nelze dopustit… Nelze položit rovnost mezi manželstvím muže a ženy a mezi svazky zvrácených, a to především v symbolické rovině… Když mají byrokratické problémy, tak A. je to do určité míry dobře, že jsou jim kladeny přiměřené překážky, B. byrokratické problémy jdou lépe řešit pohnutím byrokratických pravidel než poskvrněním posvátných norem této Civilizace.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 08. 2019 16:57
Předmět: Re: lgbt Logos

Pane Semi, vím, byla by to divná anketa "veřejného mínění většiny slušných lidí", kdybychom se jich ptali, kdo je podle nich "škodlivější a zkaženější", zda lidé z Logosu, nebo lidé jako vy. Jak odhadujete, že by taková anketa dopadla? Víc k tomu psát nebudu.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 08. 2019 18:00
Předmět: Re: lgbt Logos

To, jestli a jakou ostudu mám já, není ospravedlnění pro to, jakou máte nebo nemáte ostudu vy nebo Logos ohledně podpory Prague Pride…

Jen na okraj zde uvedu - psal jsem o tom v jiném vlákně, ale tam už to mám uzavřené a dělám redakční práce.
Psal jsem, že by teď někdy měl začínat sluneční cyklus SC25. Tak první sunspot s výraznou polaritou SC25 se objevila v poledne 2019-07-06 na výročí Jana Husa. Můžete to považovat za náhodu, ale je to přinejmenším pěkně ornamentální. (Já tyhle sluneční magnetogramy stahuji až v polovině následujícího měsíce, tak jsem si to prohlédl až teď… Když koukám důkladněji, možná už byla jedna letos na začátku března…? Škoda… Ale ta na výročí Jana Husa byla dost výrazná a objevila se na k nám přivrácené straně Slunce, nepřitočila se zezadu…) (Tyhle sluneční skvrny, extrémně zářící místa na Slunci, mají v každém tom 11-letém cyklu jinou polaritu plus-minus, tak se na magnetogramu poznají…)
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 19. 08. 2019 12:50
Předmět: Re: Logos

"Homosexualita je duševní nemoc, dá se léčit"
Je zvláštní, jak se zrovna autor podobných paranoidních grafománií jako P. A. Semi může cítit povolaný určovat cizí duševní nemoc. Proti názoru lékařů, kteří dávno homosexuality ze seznamu duševních nemocí vyškrtli. Řešte laskavě vlastní duševní onemocnění - a jinak než vypisováním vašich fóbií na Evangnet.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 15:25
Předmět: Re: Logos a blbosti

Homosexualita duševní poruchou je, to vám řekne každý seriozní psycholog. A tu nemoc nevyškrtli lékaři, ale ta pakáž, co vede tento svět do zkázy.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 19. 08. 2019 18:20
Předmět: Re: Logos a blbosti

"Homosexualita duševní poruchou je, to vám řekne každý seriozní psycholog" Jmenujte tu aspoň tři seriózní psychology, kteří toto řeknou.
Jinak tu máme další úsměvný vědomostní výlet, tentokrát do oblasti medicíny, na téma všichni lékaři se mýlí nebo lžou, zato janča má pravdu. Ve věci duševních poruch a ve věci toho, kdo je či není pakáž, máte vy právo jedině mlčet. Pakáž, která vede svět do zkázy, uvidíte vy osobně hlavně v zrcadle.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 19. 08. 2019 21:42
Předmět: Re: Logos a blbosti

Je úsměvná Vaše důvěra v "odborné" závěry "většiny" vzdělané veřejnosti. Vlastně celý základ na kterém stojí emancipace homosexuality je víra v celoživotní neměnnost sexuální orientace. Zkuste se však podívat kolem sebe…. Kolem mně např. žijí lesby s vnoučaty… znám mnohem víc "homosexuálů" s potomky, než bez nich, homosexuálů, kteří žili mnoho let v manželstvích. Na tuto připomínku se nám tu nikdo ani nepokoušel odpovědět. My, zastánci tradiční rodiny jsme jen dehonestováni a to na církevních stránkách, což je smutné. Církev, jakožto nositelka a zastánkyně božích řádů má mít totiž v těchto základních věcech jasno. Pán Bůh stvořil MUŽE A ŽENU a požehnal jejich vztahu po tělesné i duchovní stránce. Žádný jiný Bohem přijatelný tělesný vztah Bible nepodporuje a proto jej nepodporuje ani jakákoliv zdravá církev. Tyhle různé nápady jak se "zalíbit" lidem jsou bohapusté hereze, které neobstojí.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 08. 2019 22:34
Předmět: Re: Logos a blbosti

ČCE je heretická, zastřešuje asi patnáct různých naukových směrů a hlásí se ještě k největším heretikům všech dob. Tohle dnes je vlastně jen logické výstění vývoje.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 20. 08. 2019 08:04
Předmět: Re: Logos a blbosti

Janča: Měl jste doložit své tvrzení, že všichni seriózní psychologové považují homosexualitu za duševní poruchu a ne tady odvádět řeč na nějaké vaše domněnky o herezích v ČCE. Stačí, když jich vyjmenujete tři nebo pět. Lhaní je velký hřích.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 20. 08. 2019 08:04
Předmět: Re: Logos a blbosti

Janča: Měl jste doložit své tvrzení, že všichni seriózní psychologové považují homosexualitu za duševní poruchu a ne tady odvádět řeč na nějaké vaše domněnky o herezích v ČCE. Stačí, když jich vyjmenujete tři nebo pět. Lhaní je velký hřích.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 20. 08. 2019 10:18
Předmět: Re: Logos a blbosti

Dokazovat nic nemusím, nejsem u výslechu. Vy jste také nedokazoval vaše původní tvrzení, že prý lékaři vyškrtli homosexualitu ze seznamu nemocí.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 20. 08. 2019 12:44
Předmět: Re: Logos a blbosti

Je zajímavé, jak jste líný třeba jen googlovat. Kdybyste pár vteřin googloval, nemusíte potom tolik psát.
1973 - v tomto roce byla homosexualita jako diagnóza vyškrtnuta z Diagnostického a Statistického Manuálu mentálních poruch, tzv. DSM III který pravidelně aktualizuje uznávaná Americká Psychiatrická Asociace (APA)
V USA byl v roce 1968 publikován první veřejně dostupný seznam duševních poruch (The American Classification of Mental Disorders), v němž byla zařazená i homosexualita. V roce 1973, krátce po stonewallských nepokojích, pak členové Americké psychiatrické asociace vedli diskusi, zda homosexualitu nadále považovat za nemoc. Pro její vyškrtnutí ze seznamu chorob tehdy hlasovalo 5 854 psychiatrů, 3 810 bylo proti.
K definitivnímu vyjmutí však došlo až 17. května 1990, kdy ji vyškrtla Světová zdravotnická organizace (WHO) ze svého Mezinárodního seznamu duševních chorob. Tento den byl později prohlášen Mezinárodním dnem boje proti homofobii, bifobii a transfobii (IDAHOT – International Day Against Homophobia, Biphobia and Transphobia). V roce 1992 pak už nebyla homosexualita do nového seznamu zařazená.
Tuto cestu následovaly další země. V roce 1997 přestalo homosexualitu považovat za duševní nemoc Japonsko, v roce 1999 Ruská federace a v roce 2001 Čína. Existuje tedy vědecká shoda, že homosexualita není duševní chorobou a že sexuální orientaci jedince nelze změnit. Přesto bohužel dodnes přežívají společnosti a jednotlivci, kteří současné vědecké poznatky odmítají a provozují konverzní terapie. Extrémním příkladem je Národní asociace pro výzkum a terapii homosexuality v USA – NARTH.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 20. 08. 2019 13:42
Předmět: Re: Logos a blbosti

Děkuji za vaši práci. To ale i tak nevyvrací tu tezi, že vyškrtnutí z nemocí je dílem lobbysmu.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 20. 08. 2019 15:11
Předmět: Re: Logos a blbosti

Janča: "To ale i tak nevyvrací tu tezi, že vyškrtnutí z nemocí je dílem lobbysmu." Ale vyvrací, samozřejmě, že vyvrací. Že si nedokážete představit, jakým způsobem se vede vědecká diskuze a vzniká vědecký konsenzus, je jedině váš osobní problém.
Už jste schopen nám tu vyjmenovat aspoň několik "seriozních psychologů", kteří tvrdí, že homosexualita je psychická porucha? Pokud ne, omluvte se za svou lež.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 20. 08. 2019 16:13
Předmět: Re: Logos a blbosti

Jistě, že je to (vyškrtnutí homosexuality z MKN) dílo Lobbyismu, vědecký konsensus je mnohdy vynucován vydíráním, ztrátou pozice atd. a to nejen v tomto, ale v takto politicky ožehavých tématech obzvlášť… (To máte podobné, jako s klimatologií, tam je také konsensus vyroben umlčením nesouhlasících…) Takže najít "seriózního psychologa", který se nebojí a dosud nepřišel o kariéru a tím pádem o něm víte, bude zřejmě těžké…
A jak tady kde-koho urážíte, těžko byste na svůj Trám upozornil jasněji…
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 20. 08. 2019 16:36
Předmět: Re: Logos a blbosti

asi bych se mezi vás neměl míchat, protože mám sice rád spravedlnost, ale nemám čas, abych to, co napíšu, ozdrojoval. O homosexualitě jako psychickém postižení mluví např. Jeroným Klimeš (to jméno tady uvádím opakovaně - je od něj i zajímavé audio na youtube, které tady nedávno linkoval AR), ale také třeba Guy Corneau, jehož knihu jsem nedávno četl. Seznamy si nevedu, určitě je takových psychologů více, k podobně smýšlejícím byste se asi dostali skrz odkazy v článcích a knihách těchto dvou. A co si myslí tito dva, tak to si prosím vygúglujte sami, pokud vás to zajímá.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 20. 08. 2019 16:42
Předmět: Re: Logos a blbosti

odkaz jediný k tomu, co tu diskutujete: J. Klimeš: "především jako POLITIKUM se vyřadila homosexualita z ICD a DSM (různé mezinárodní klasifikace nemocí)" http://www.klimes.us/media/jeronym_klimes_homosexualita_cvut_2013-12-04_presentace.pdf
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 20. 08. 2019 16:52
Předmět: Re: Logos a blbosti

A ještě bychom se mohli zabývat počtem psychologů a lékařů, kteří považují náboženskou víru za psychickou poruchu. - Možná máme proti sobě více odborných žalobců než homosexuálové, bratře Wrano.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 20. 08. 2019 17:26
Předmět: Re: Logos a blbosti

Přečtěte si prosím, co jste sám předtím napsal. Jen na to jsem reagoval. Myslím, že jsem vás usvědčil z křivého napadání Janči, a že to teď hloupě zamlouváte
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 20. 08. 2019 18:29
Předmět: Re: Logos a blbosti

A. Wrana: Co si to, prosím vás, dovolujete, se ke mně chovat podobným způsobem? Kde berete tu drzost?
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 20. 08. 2019 19:11
Předmět: Re: Logos a blbosti

.. nechávám na posouzení dalším, kdo budou toto číst. Ať si přečtou vaše dvojí jedovaté obvinění Janči ze lži, jestli je má reakce přehnaná
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 20. 08. 2019 19:55
Předmět: Re: Logos a blbosti

Tak. A třetím psychologem do žádaného počtu je můj pan psycholog, který mne z homosexuality vyléčil.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 20. 08. 2019 13:51
Předmět: Re: Logos a blbosti

Ladislave cením si věrné citace článku z uvedených stránek. Jak je tedy možné, že jsou prokazatelné úspěchy léčby gayů a leseb? Jak je možné že žijeme mezi homosexuály, kteří dříve žili spořádaný rodinný život? Odpověď je zřejmá- nejedná se o 100% homosexuály, kterých je mnoho, podle mně všichni. Toto dále znamená, že sexuální myšlení a jednání lze usměrňovat a podléhá výchově a návykům. Každý z nás MUSÍ své sexuální bažení usměrňovat, ovládat a formovat. Jak svoji sexualitu asi budou formovat děti ze stejnopohlavních svazků? Snadno domyslet..
Od: Anonym: Anonym--- )
Kdy: 27. 08. 2019 19:14
Předmět: Re: Logos a blbosti

Jiří Polák napsal(a):
 Ladislave cením si věrné citace článku z uvedených stránek.  Jak je tedy možné, že jsou prokazatelné úspěchy léčby gayů a leseb?  Jak je možné že žijeme mezi homosexuály, kteří dříve žili spořádaný rodinný  život?  Odpověď je zřejmá- nejedná se o 100% homosexuály, kterých je mnoho, podle  mně všichni.  Toto dále znamená, že sexuální myšlení a jednání lze usměrňovat a podléhá  výchově a návykům.  Každý z nás MUSÍ své sexuální bažení usměrňovat, ovládat a formovat.  Jak svoji sexualitu asi budou formovat děti ze stejnopohlavních svazků?  Snadno domyslet..
Hlásáš blbosti nevzdělaného člověka v oboru.
Od: Anonym: Anonym--- )
Kdy: 27. 08. 2019 10:10
Předmět: Re: ČCE A SATANISTÉ na Prague Pride 2019

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Br. Polák má dvě nohy, a tím nápadně připomíná satanisty. Dávejte si na něj  pozor!
Bratr Polák je cvok, nic víc, nic míň.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 28. 09. 2019 21:50
Předmět: kam směřuje ČCE?

Kam směřuje ČCE ? Na severní Moravě je ještě poměrně dost lidí, kteří čtou pravidelně Písmo svaté a to jak v kralickém, tak v ekumenickém překladu. Někteří texty stále srovnávají. Pod vlivem médií se mnozí zaměřili také na texty o homosexualitě a vedou o nich rozhovory. Často jsou připomínány texty: „Nebudeš obcovati s mužským pohlavím, scházeje se s ním jako s ženou, nebo ohavnost jest.“ Lev. 18,22 „Nemylte se, ani smilníci, ani modláři, ani cizoložníci, ani měkcí, ani samcoložníci, ani zloději, ani lakomci, ani opilci, ani zlolejci, ani dráči dědictví království Božího nedůjdou.“ 1.Kor. 6,9- 10. V říjnu si mnozí čtenáři přečetli v časopise IDEA v aktualitách ze světa následující zprávu: „ČR. Květnový synod ČCE se zabýval mj. vztahem ČCE k homosexualitě. Synodu byl předložen materiál nazvaný „Problematika homosexuálních vztahů“. Materiál má dvě části – první část zpracovali teologové z Evangelické teologické fakulty v Praze – Martin Prudký a Jan Roskovec. Druhou část z lékařského hlediska zpracovali dva sexuologové a jedna psychoterapeutka. Teologové probírají základní texty, týkající se homosexuality, následně prakticky popírají, že tyto texty mají význam pro dnešní postoj křesťanů k homosexualitě a docházejí k následujícímu závěru: Celkový obraz homosexuality a projevů jejího hodnocení je ve Starém i Novém zákoně značně fragmentární a ne zcela zřetelný. To by nás mělo vést k opatrnosti při vyvozování příliš jednoznačných a zásadních hodnotících závěrů. Podle druhé – medicínské – části materiálu je homosexuální orientace přirozená, nezměnitelná a nezhojitelná a řešením pro homosexuály má být „coming out“. Materiál pak hovoří o „pozitivních příkladech homosexuálních dvojic, které usilují o zodpovědné a autentické prožívání své sexuální identity“. – Studie na téma homosexuality nemají pro praktický život církví velký význam. Jsou ale důležité, neboť jsou obrazem teologického směřování určité církve. Skutečnost, že synod ČCE přijal výše zmíněný materiál „s vděčností“ a požádal autory, aby svůj materiál rozpracovali tak, aby mohl být vydán tiskem, svědčí o tom, že duchovní situace v ČCE je kritická.“ Čtenáři Písma svatého jsou šokováni, že učitelé teologické fakulty veřejně zpochybňují platnost jasných citátů Písma svatého o homosexualitě. Mnozí byli překvapeni, když se z tisku nebo ze zpráv dozvěděli, že oba faráři ČCE, kteří pracují nyní v Parlamentu, se vyslovili pro registrované partnerství homosexuálů. Velikým šokem pro mnohé křesťany je zpráva, že Spolek evangelických kazatelů ČCE vyjadřuje svou podporu rozhodnutí Parlamentu ČR o uzákonění registrovaného partnerství homosexuálů. Osobně s tímto vyjádřením podpory nesouhlasím. Nyní jsme pod palbou nepříjemných úvah, otázek i vyvozovaných závěrů: Platí ještě v ČCE učení Písma svatého? Pokud neplatí, jak dávají najevo teologové, pak Jan Hus a Martin Luther byli blázny, když pro učení Písma svatého riskovali své životy. Pokud učení Písma neplatí, proč církev vůbec Písmo svaté tiskne a rozšiřuje mezi lidmi? Proč mají evangelíci Písmo číst, když jim pak vedoucí osobnosti církve dávají najevo, že to, co je v Písmu napsáno stejně naplatí? Má vůbec smysl chodit do kostela a věřit tomu, co církev učí? Co si máme myslet o církvi, která učí, že buduje na Písmu svatém a pak sama učení Písma zpochybňuje? Jak je možné, že si teologové dovolují zpochybňovat slova samého Ježíše Krista „Posvěť je pravdou: Tvoje slovo je pravda“ (Jan 17,17) a slova apoštola Pavla „Veškeré Písmo pochází z Božího Ducha a je dobré k učení, k usvědčování, k nápravě, k výchově ve spravedlnosti“? (2.Tim.3,16) Nedostávají se teologové a kazatelé do podobné situace, do jaké se dostali farizeové, kterým Ježíš řekl: „Tak rušíte Boží slovo svou tradicí, kterou pěstujete“? Mar. 7,13. Někteří evangelíci jdou ve svých úvahách ještě dál a otevřeně prohlašují, že v takové církvi, která zpochybňuje platnost učení Písma svatého, být nechtějí a z církve odcházejí. Začínají chodit do jiných církví. Jsem smutný, když vidím, jaký negativní dopad má takové učení na život sboru. Podobně jak apoštol Pavel, prožívám velmi bolestně, když vidím, jak zpochybňování Božího slova církev ničí.(2.Kor. 11,3-4. Gen.3,4.) Jako kazatel se dostávám do velmi těžké situace. Jak mám odpovídat, když se mne vážení členové církve i členové jiných církví ptají: Kam duchovně směřuje ČCE? – Mgr.St.Kaczmarczyk –
starý příspěvek, ale stále velmi aktuální! Pán žehnej Vám, kteří kážete Boží Slovo v bázni a pravdě.