Odpověď na příspěvek: Re: Kniha "Další List"

Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 13. 09. 2018 16:04
Předmět: Re: Kniha "Další List"

I kdybych se ve všem ostatním mýlil, ten překlad Bible je samo-evidentní, i přes veškeré možné chyby, které jsem při něm mohl udělat… (Já chápu, že práci Jednotlivce nelze srovnávat s úsilím Kolektivu…)
Mimochodem, tuto část považuji za nejdůležitější ze Starého zákona, je to taková Zkratka celého křesťanství:
—-
… a byl Duch (dech) pastýř oveček a Vlastnictví bylo sloužící půdě. A bylo z konce dnů a přineslo Vlastnictví z plodů půdy dar pro Jehova. A Duch přinesl také on z prvorozených svých oveček a z jejich tuků a
_pohlédl_Jehova_na_Duch_a_jeho_dar_.
A na Vlastnictví a na jeho dar nepohlédl a rozzlobil se Vlastnictví velmi a padly jeho tváře. A řekl Jehova Vlastnictví: Proč ses rozzlobil a proč padly tvoje tváře? Zdalipak ne (tedy "ano"), když způsobíš dobro pozvednout a když nezpůsobíš dobro otevřít hříchy ležícího a k tobě jeho touha a ty budeš vládnout v něm?
A mluvil Vlastnictví k Duchu, svému bratru, a bylo v jejich bytí na poli a povstal Vlastnictví k Duchu, svému bratru, a zabil jej. A řekl Jehova k Vlastnictví: Kde Duch, tvůj bratr? A řekl: nevěděl jsem ten strážce mého bratra já. …
… A řekl jemu Jehova: proto každý (~všechno) zabíjející Vlastnictví sedmkrát bude pomstěn (~bude pozvednut), a položil Jehova pro Vlastnictví znamení, aby neudeřit jej každý nalézající jej. A odešel Vlastnictví od před Jehova a usadil se v zemi Vytrácení (~Tuláctví), původně až dosud.
—-
Poznali jste, který příběh to je? Živý Archetyp, neustále se to děje, žádná mrtvá historie…
Mimochodem:
Gn 2:8 A ustanovil Jehova Bůh ochranu v až dosud od pravěku a umístil tam toho člověka, kterého zformoval.
Bible není v rozporu s Darwinem, to jen nesprávná Dogmata jsou…
—-
Je to trochu smůla s tím přijít v druhé nej-ateističtější zemi hned po Číně. Nenašel jsem jediné katolické fórum (snad kromě Diskutnici kde se spolu baví doslova hrstka lidí), a na jediném evangelickém fóru, které jsem našel, je zájem naprosto nulový…?
(Zřejmě všichni utekli k Oligarchům na Facebook? Nebo nemarní čas u počítače: to sice není špatné, ale… škoda…)

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód