Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Boží Zákon na deskách anebo v srdci?

Od: Anonym: Ondra G194.228.169.--- )
Kdy: 15. 03. 2012 16:21
Předmět: Re: Boží Zákon na deskách anebo v srdci?

Super, ateisti už uvažují o Bohu, už s ním počítají! Ale o jakých pastičkách mluvíte - myslíte strom poznání dobrého a zlého v ráji? Bůh přece Adamovi a Evě jasně řekl, že z něj jíst nemají, tak žádná pastička. Jo, pastičku z toho udělal had. Bůh s tím počítal, ale zkrátka je pro něj důležitější naše možnost volby než nějaký "loutkový" život. Bůh miluje naši svobodu, a jestli to necítíte z církve, tak to není problém Boha.
Proč by měl mít smůlu ten, kdo nesvětí "správný" den? Kdyby záleželo na dodržení zákona, jestli přijdeme do nebe, nebo ne, tak tam nejsme nikdo. Přikázání zákona jsou jako řetěz, a když povolí jeden článek, jsou vám ty ostatní k čemu? A, jak praví Písmo, všechny články řetězu nikdo z lidí (s výjimkou Pána Ježíše) v pořádku neměl a nemá. Ne, naše spása je na něčem jiném.
Právě toto mi dává svobodu světit neděli. Výhybku přehodil ten, kdo nazval náš den odpočinku neděle a kdo začal dny počítat od pondělka. Nevím, kdo to byl, mě to tak učili doma a paní učitelka ve škole.
Ale že by to bylo podstatné? Podívejte, vy třeba píšete "atheista", já zase "ateista". Někdo píše "president" a "krise" a "theologie", je to podle našich Pravidel čes. pravopisu, ale se zastaralým zabarvením. Já jsem příznivcem "krize" a "prezidenta" (no, s velkou rezervou) a některých "teologů" :-), ale proto ještě nebudu psát, že neumíte česky. Kdo přehodil výhybku? Možná by nám to někdo z ústavu pro jazyk český vysvětlil přesně… ale když nám dává svobodu i takovýhle ústav, tak snad ji můžeme dostat i v církvi, ne?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód