Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: To jsou tedy argumenty...

Od: Anonym: David protest---.8-3.cable.virginmedia.com )
Kdy: 22. 02. 2012 02:57
Předmět: Re: To jsou tedy argumenty...

Moc pěkné, chtěl jsme jít spát, ale nedá mi neodpovědět, tak to vezmeme popořadě.
1. Co německý Sonntag? Co je jako s ním?, memyslím si, že jsem nechápavý, ale tuto narážku jsem nepochopil, čili asi bude chyba v tom, že nedokážete podat otázku. Pište proto prosím vás příště jasně a srozumitelně jako já a své jinotaje si nechte pro ty, co si libují v relativismu. A ano Alexandrie a Řím byli centry pohanského vědění a náboženství. To nevíte?
2. Takže co spojení první den po Sobotě? Uvidíme jestli mám zase pravdu já jako doposud nebo ne. Stáhněte si Textus Receptus a vyhledejte si tam ty samé verše co jste tu ukázal a uvidíte, že v originále každé to spojení zní "v jedné s těch Sobot" nebo "té jedné ze sobot" a ne prvního dne týdne nebo první den po Sobotě. Tak to akorát bylo přeloženo, protože se milí teologové domnívali, že v originále je to špatně. Jsou ale překlady, které to mají správně, např. Lutherův překlad a některé další.
3. Apoštolové světili Sobotu, protože je v Desateru a Ježíš ji světil taky. Zato oběti a ostatní židovské tradice už nesvětili, tak jak to vysvětlíte? Kde je sobota? V desateru nebo v Mojžíšově zákoně?
4. Tak vy nevíte? To je smůla, protože já jsem to napsal dost jasně. Nebudete mi tedy doufám vyčítat když vám řeknu, že jen hledáte kde byste mě chytil za slovo. Myslím si ve skutečnosti, že víte, jen to nechcete chápat.
5. A řekněte mi tedy, která organizace je na světě nejmocnější. Jestli řeknete OSN tak se budu smát. Uveďte mi argumenty, že katolická církev nemá obrovskou moc a já vám uvěřím neboť břemeno důkazu je na vaší straně. To, že má katolická církev obrovskou moc je všeobecná znalost a podložený fakt po deset století, vyvraťte ho. Nevím proč bych vám měl já dávat důkazy. Ty jsou všude kolem vás. Papeži se klaní prezidenti z celého světa, klaní se mu dalajláma, anglická královna i skoro celá protestantská církev. Anglikánská církev je už celá v jeho moci, Luteráni také a ti se dokonce omluvili Papeži za reformaci a když Jan Pavel II. zemřel, katolický tisk napsal, že se mu podařilo dostat nejmocnější muže světa na kolena. Když poprvé po staletích navštívil Papež Anglii zpívali před ním obrovské davy lidí že "celý svět má ve svých rukou". A když přijel do USA, Americký prezident prohlásil, že co papež poručí, to USA udělá, a vy, který jste o tom zřejmě v životě nepřečet řádku, tady tvrdíte, že nemá obrovskou moc? Koho tím chcete přesvědčit? A že dnešní adventisté neoznačují papeže za antikrista? Označují, to jen většina lidí o tom neví, protože na předsednická křesla se dostali liberálové, alespoň tak to adventisté tvrdí, pokud vím. A nejde ani o to, že papeže tak označují adventisté, jde o to, že ho tak zcela prokazatelně označuje Bible. To by vám potvrdil nezávisle každý reformátor od Wiklefa přes Luthera, Komenského a Kalvína až po Wesleyho a dál.
6. Tato diskuse má název svěcení Neděle, a kdo se nechce dozvědět pravdu tak ať sem neleze. Copak vás trápí? Že tady píši fakta? Tak si založte diskusi jménem "relativní a nepodložené, liberální výklady Bible" a třeba vám tam lidi budou psát. POkud si myslíte, že toto téma je méně důležité, tak si založte důležitější a sem nechoďte" Jistý Tomáš Lachtan a nějaký Jim tu založili docela dost "důležitějších" témat, nevšiml jsem si, že byste na některé podal nějakou odpověď a divím se, že tedy raději trávíte čas na tak málo důležité diskusi. Nebo chcete aby se v diskusi o svěcení neděle psalo o lásce, toleranci a charitě, modlitbě, duchovnosti atd. a když ne, tak se to má raději zavřít? Pokud vím to tu chybí tak si tato témata založte ale nechoďte sem mi říkat, že nechcete abych psal pravdu o svěcení neděle.
A nakonec. Proč jste mě vlastně nepožádal abych Vám poslal výtisk oněch článků? Jestli jste neztratil důvěru ve váš vlastní výklad této otázky, tak byste neměl mít problém si přečíst něco co podporuje jiný pohled. Jsou to přece stejně jen bláboly ne, takže budete moci aspoň lépe a s větší jistotou argumentovat proti nim. Máte přece pravdu tak jak vás to může ohrozit?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód