Liberalizace personálního fondu

Diskuse o liberalizaci personalního fondu a otázkách souvisejících

Odpověď na příspěvek: Re: matematické hledisko

Od: Uživatel Evangnetu Petr Tomášek <>
Kdy: 02. 01. 2006 18:44
Předmět: Re: matematické hledisko

host napsal(a):
nechápu jakou to má souvislost. pokud farář káže capiny, není důvod ho neokřiknout,
Kdyz farář káže xxxx-ny, tak přece existují způsoby, jak to řešit: ovšem od toho je tu staršovstvo, nebo v nejhorším pastýřské rady a pod.
i kdyby ho okřikl sponzor sboru (co to je "zřejmě sponzor"? nějaká forma závisti?).
Proč? Ať si každý má peněz, kolik chce, ale ať nejsou peníze tím, co by rozhodovalo o tom, co se má kázat! (Mimochodem, nepřipomíná vám to jakýsi "artikul" o čemsi jako "svobodném kázání Božího slova"? )
To radši, ať jsou sbory bez faráře!
když sbor zbankrotuje, protože mu po odvedení všech repartic a odvodů nezbyde na vlastní provoz - učiní ho to snad nezávislejším? proč se VŠECHNO ve sboru musí přizpůsobit jeho finančním možnostem, ale repartice a platy se považují za fixní?
pokud dokážou sbory být tak urputně nezávislé na ekonomické realitě, že budou nezávislé i na dodávkách energií, stavebních prací, nákladů na adminstraci, budou telefonovat telepatií, farář se bude přepravovat teleportem a živit se manou nebeskou - nemám nic proti.
To jistě ne, ale neměli by být závislé na libovůli jednoho, nebo několika málo členů sboru jenom proto, že má prachy! Proto si myslím, že má přerozdělování toho, co se vybere, smysl.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód