Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Co hýbe s ČCE...

Od: Anonym: Olga Navrátilová---.dkm.cz )
Kdy: 09. 02. 2009 14:48
Předmět: Re: Co hýbe s ČCE...

ad 3) informace tiše zmizela proto, že je to nefér k dalším lidem v ÚCK, kteří pro církev pracují (někdy třeba lépe, než někteří členové církve) a z ČCE nejsou
SR poslala do sborů již dva dopisy, kde situaci vysvětluje. Informaci podává také na svých webových stránkách. Nic se tedy nezakrývá. Jak se píše v dopise druhém, má být synodu předložena zpráva nezávislé komise, která se skládá z odborníků, kteří s církví nemají nic společného, měli by celou situaci vyšetřit a zjistit chyby a selhání.
Jestliže jste, milý bratře, kazatelem této církve, tak zajisté víte, že většina saláru nejde do ústředí církve, ale do sborů. A za to, jak s těmito prostředky hospodaří sbor, nese odpovědnost staršovstvo a kazatel a kurátor - rozpočet pak schvaluje a nad celým hospodařením má bdít sborové shromáždění. Jestli se někde ve sborech přelévají prostředky přes soukromé účty, je to problém v první řadě členů sboru. Rozhodnout se neplatit salár je tedy alibismus. Taky můžeme ČCE rovnou rozpustit… Jaké další defraudace máte na mysli?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód