Téma: Spam

Od: Anonym: Jiří Hoblík <> ( ---.as-l028.contactel.cz )
Kdy: 31. 03. 2005 18:45
Předmět: Spam

Navigace: link | přehled | fórum
Nebudu popírat vděčnost za evangnet, ale jeví se mi tento server spíše jako prostřený stůl pro všechny spamaře. Bude to tak prosím navěkyvěkůamen? Děkuji moc. J.H.
Od: Správci Evangnetu (Filip Keller) <>
Kdy: 01. 05. 2005 20:53
Předmět: Re: Spam

Nebude. V současné době intenzivně pracuje Evangnetní servermaster na novém systému, který bude obsahovat také dokonalejší filtry proti spamu. Spamy na věky věků asi budou. Bránit se lze různými způsoby. Jednak na straně serveru (na tom pracujeme), jednak na straně uživatele. K tomu doporučuji užívat cenově dostupný velmi dobrý e-mailový klient pro Windows The Bat! (www.thebat.cz), který v sobě má nejkvalitnější antispamový filtr, který znám.
Od: Anonym: Jiri Hoblik <> ( ---.contactel.cz )
Kdy: 09. 05. 2005 01:26
Předmět: Re: Spam

Filipe, clovece, to jsi teolog? Kam se ti vytratila eschatologie? Spamy na veky veku nebudou a mozna dokonce budou vrzeny do hořícího jezera.
Ale díky za odpověď. Sám používám takovou primitivni metodu (kupodivu se do ní leccos zachytí, ale nestačí to) a třeba se naučím krotit Spamasassin nebo něco podobného.
Od: Správci Evangnetu (Petr Tomášek) <>
Kdy: 06. 05. 2005 17:54
Předmět: Re: Spam

Pokud se jedna o emailove adresy sboru, kazatelu uzivatelu evangetu v diskuzich a pod., ktere jsou pristupne z webu, pak ty jsou chraneny proti jejich automatickemu sberu takzvanymi robotu (coz je metoda, kterou spammeri hojne vyuzivaji). Tato metoda je specificky napsana pro evangnet, cimz by se melo zabranit tomu, aby se ji spammeri naucili obchazet (znamenalo by to, ze by specialne kvuli evangnetu museli do svych robotu implementovat specificky algoritmus). Samozrejme tato ochrana neni 100%, ale je to myslim dorby kompromis mezi potrebou, aby tyto adresy byly z webu dostupne a rizikem jejich zneuziti.