Téma: Křesťanské zmatení

Od: Anonym: Sayo <> ( ---.47.220.130.jmnet.cz )
Kdy: 27. 04. 2016 18:00
Předmět: Křesťanské zmatení

Navigace: link | přehled | fórum
Ahoj!
Předem děkuji za všechny milé reakce a že mě nebudete považovat za kacířského trolla, jsem jenom upřímně zmatená bytost.
Nedávno jsem přišla do styku s jedním evangelickým farářem, moc milým usměvavým a otevřeným člověkem. A dnes jsem narazila na jedny katolické stránky. Nic zlého jsem netušila, tak jsem s nimi začala diskutovat, říkala jsem si, že se třeba dozvím něco nového a pochopím některé myšlenky, alas!
Takže i když jsem nikomu nenadávala, okamžitě jsem měla z jejich reakcí pocit, že mě za moje reakce odsuzují. Navíc ta témata, co se na těch stránkách řešila - hrozně zdrbali papeže za to, že říká, jak jsou si lidé rovni, ženy by se měly nahnat k plotně a měly by být nucené k umírání při potratech, případně k rození těžce postižených dětí, všechno je zakázané, tady je peklo, tamhle je peklo, tohle je zakázané, snoubenci nesmí toto a tamto… Sice se kasají, jak nesnášejí islám, ale v podstatě mi jejich vyjadřování a agitka přišla skoro stejná jako muslimské vyjadřování.
A pak je tu ten evangelický farář, který byl tak milý.
A teď konečně moje otázky:
1. Je mezi katolickou a evangelickou (v principu, nezajímají mě v tuto chvíli jednotlivé formy evangelické církve) tak rozdílné, nebo jsem měla jenom štěstí a smůlu, že jsem narazila na tak skvělého ev. faráře a na tak úchylné katolické stránky?
2. Je katolictví jenom fašistickou sektou křesťanství vyznávající totalitní vládu několika lidí v nuceném celibátu? Nechce se mi věřit, že by křesťanské náboženství formující naši společnost bylo islámem v jiné podobě.
3. Jen tak pro zajímavost - jaká je nejpříjemnější a nejpřirozenější odnož křesťanství? Víte, něco, co neklade takový důraz na formu, ale na obsah? (Sníst nízkokalorickou sušenku v kostele je ok, ale běda tomu, kdo si ji namaže nutelou! Chodit do kostela v neděli je ok, ale jak tam budeš místo toho chodit v pondělí, tak zdechni kacíři!).
Díky!
Od: Anonym: Janča141.170.144.--- )
Kdy: 27. 04. 2016 20:24
Předmět: Re: Křesťanské zmatení

To jsi narazila na partu magorů, zřejmě z nějaké tridenťácké nebo lefébvrovské sekty. Je jich plný internet, plný facebook. Hodného faráře najdeš u katolíků i evangelíků, stejně hodného i zlého katolíka či evangelíka. Co to bylo za stránky?
Od: Anonym: Sayo <> ( ---.47.220.130.jmnet.cz )
Kdy: 27. 04. 2016 21:28
Předmět: Re: Křesťanské zmatení

Nějaká Duše a hvězdy.
No, věc je taková, že nás bude oddávat evangelický farář, tak jsem si říkala, že by bylo dobré prozkoumat křesťanské směry, protože hovořil o tom, jak katolíci mají manželství jako svátost a evangelíci ne, no já jsem dělala, co umím nejlépe - tedy jsem se tvářila superinteligentně a chápavě s tím, že si to dohledám, a narazila jsem na toto.
A prostě mě vyděsilo, že podle jejich představy by bylo asi hrozně fajn ženy nutit násilím do toho, aby porodily postižené děti (pro mě asi tak nejhorší noční můra, co si dovedu představit), a vůbec.
Skoro jsem si říkala, že je to docela naprd, úřady vážně neberu, neb jsem anarchista, a jestli křesťanské teorie jsou taky něco, co si budu muset upravit podle toho, abych si nepřipadala, jako když mi někdo strká rezavé vidle kamsi, abych faráře brala vážně… Že to se radši nechám oddat svým imaginárním kamarádem.
Od: Anonym: Sayo <> ( ---.47.220.130.jmnet.cz )
Kdy: 27. 04. 2016 21:33
Předmět: Re: Křesťanské zmatení

A taky mě šokovalo to, jak jsou schopni nadávat na papeže Františka kvůli tomu, že si nosí sám kufřík do letadla, nebo že obědvá s obyčejným sprostým lidem.
Ne že bych byla vyloženě křesťan, ale taťka nadhodil myšlenku, když nás tedy farář bude oddávat, jestli se nechci nechat pokřtít. A tenhle styl náboženství, kdy se prosazuje forma na úkor obsahu, to přece není to, o co má jít, nebo snad ano?
A nechávat se pokřtít, abych si pak vzala seznam věcí a z nich si vybrala ty, na kterých záleží, a vyškrtala ty, které jsou pro mě navíc, to mi připadá tak trochu blbé. Takže i když je mi základní pramyšlenka křesťanství blízká, tyhle moje rešerše mě zase pěkně rychle vracejí do mého světa fantazie…
Od: Anonym: Janča141.170.144.--- )
Kdy: 27. 04. 2016 22:23
Předmět: Re: Křesťanské zmatení

Ano, duše a hvězdy, to jsou oni. Zakomplexovaní tridenťáci, obvykle nižšího IQ a hulváti.
Pokud je potrat zabití člověka, a o tom není sporu, že ano, pak nemůžeme dělat selekci jako Adolf a ty dobré nechat žít, postižené zabijeme. V tom mají pravdu. www.stopgenocide.cz - shlédněte.
Pokud nejste křesťanka, tak nerozumím tomu, proč chcete svatbu v církvi. Není lepší udělat si svatbu někde na zámečku, tam je to přece taky pěkné.
Touha nechat se pokřtít vyplývá ze vztahu s Bohem jako tatínkem, Kristem jako osobním Spasitelem a Pánem a oddat se Duchu Svatému, řídit se Biblí, rozhodnutím žít nový život a činit pokání z hříchů… Pokud to není Váš případ, pak není důvod ke křtu ani ke svátostnému manželství.
Od: Kazatel ČCE Filip Keller <>
Kdy: 29. 04. 2016 17:54
Předmět: Re: Křesťanské zmatení

Rešerše na internetu je věc zrádná. Potkala-li jste evangelického faráře, ke kterému máte důvěru, určitě Vám poradí, za jakým katolickým knězem jít, abyste se dozvěděla víc a pak můžete volit.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 30. 04. 2016 08:34
Předmět: Re: Křesťanské zmatení

Církevní (křesťanský) sňatek u nekřesťanů je obyčejné divadélko, nic jiného. Co vede faráře k účasti na něm? Speciálně Českobratrská církev evangelická bere každého (koneckonců nikdo nejsme bez hříchu) a říká tomu, že je tolerantní.Jinak já když chci do divadla, tak si koupím vstupenku.
Od: Anonym: Apokalyptik---.net102.tcservis.cz )
Kdy: 04. 05. 2016 13:03
Předmět: Re: Křesťanské zmatení, neplatnost sňatku v ČCE

Církevní sňatek lidí - kteří nevěří v Boha / osob stejného pohlaví / rozvedených mimo smilstva býv. manžela / člověka se zvířetem / sňatek více osob - to vše je neplatné co se týká posvátnosti manželství (platnosti křesťanského manželství). Platné před světem (úřady) ano (pokud to umožňuje zákon), v církvi ne.