Téma: Sebeobrana

Od: Anonym: Marta--- )
Kdy: 19. 10. 2019 12:38
Předmět: Sebeobrana

Navigace: link | přehled | fórum
Pokud Vás někdo napadne, tak:
a) nastavíte druhou tvář,
b) postavíte se zlu v síle víry,
c) rizikovým místům jako jsou podchody se vyhýbáte.
Doplňková dotazy: Prošli jste kurzem sebeobrany? Nastala situace, kdy jste užili nebo kdy by se Vám hodil výcvik sebeobrany?
Včerejší video, kdy partner obtěžované dívky byl boxer, neumím dohledat. Bylo optimističtější.
Od: Anonym: Ján--- )
Kdy: 19. 10. 2019 13:45
Předmět: Re: Sebeobrana

sem tmavsi pleti,,na mne si nedovolujii
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 19. 10. 2019 14:10
Předmět: Re: Sebeobrana

Ani jedno. Pokud mě někdo napadne, udělám či vydám mu to, co pod nátlakem žádá. Potom ihned oznámím napadení na policii. Z důvodu především ochrany ostatních, potenciálních obětí téhož agresora.
Od: Anonym: Marta--- )
Kdy: 19. 10. 2019 18:15
Předmět: Re: Sebeobrana

Díky za odpověď.
Mě ze vzpomínky na jedno vyšetřování doteď mrazí. Když existuje svědek a lékařská zpráva, proč musí oběť odpovídat na otázky typu: 'A stalo se to vůbec?'
Chápu potřebu případ hlásit a vyšetřit. Chápu i ty, co raději chrání sebe a nehlásí.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 10. 2019 19:12
Předmět: Re: Sebeobrana

Já bych ty varianty dal jiné, z mých zkušeností. Tedy, co uděláte, když vás někdo napadne:
a) hodím na zem peněženku a zapnu turbo na nohách
b) bude bitka
c) nechám promluvit moji plynovku
Kámoša obstoupili rómové u nádraží a zvolil variantu A. Stálo ho to 30 Kč. Já jsem býval bitkař, ale občas jsem dostal na budku, ale v 18ti jsem si koupil plynovku. Mám ji u sebe i když jdu jen vynést smetí. Je to komfort. Jednou na mě doráželi lehce opilí rómáci, jen jsem ji vytáhl a bylo "neblbni kámo, my do tebe nič". Jednou jsem vezl babičku k doktorovi a nějací hejsci v oktávce mě předjížděli jak hovada a když jsem zatroubil, vybrzdili si mě a šli si pro mě. Já vystřelil do luftu a oni nacupitali do auta a švihem ujeli. 😆😆😆 Jsem Čak Noris.
Od: Anonym: Ján--- )
Kdy: 20. 10. 2019 13:02
Předmět: Re: Sebeobrana

sem nebil ja!!
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 20. 10. 2019 14:31
Předmět: turecká intervence v Sýrii

Dovoluji si mírně změnit téma na tureckou invazi v Sýrii. Jelikož toto řeším s našimi přáteli Turky, tak budu rád za zralé a promyšlené názory na tuto invazi, které mi pomohou rozšířit obzor, zaujmout a prezentovat správný a křesťanský názor našim přátelům v Istanbulu.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 20. 10. 2019 16:56
Předmět: Re: turecká intervence v Sýrii

Texty Nového zákona jsou plné pacifismu, zamítání agresivity, výzev k mírnosti a tichosti a chudobě srdce… Je zřejmé, že křesťanství zásadně zamítá válku a válčení. Snad jen v extrémním případě, jako ryze obrannou ji lze křesťansky akceptovat. V případě, že odvrátí zla ještě zřetelně větší, než přinese sama. Což jistě není případ turecké intervence ke Kurdům. Proti je křesťanské tuto válku en bloc zamítnout.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 20. 10. 2019 18:46
Předmět: Re: turecká intervence v Sýrii

Ladislave, Váš názor sdílím, nicméně Turci tvrdí, že na ně ze Syrské strany posílá YPG rakety a prezentují to v oficiálních prohlášeních. Vymýšlí si? Dost pochybuji.. , i když je pravděpodobné, že Turci jen čekali na záminku. Posílali mi dost manipulativní videa: https://www.youtube.com/watch?v=O5on4M2aYdg&;feature=youtu.be
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 20. 10. 2019 20:46
Předmět: Re: turecká intervence v Sýrii

Jiří Polák napsal(a):
 Ladislave, Váš názor sdílím, nicméně Turci tvrdí, že na ně ze Syrské strany  posílá YPG rakety  a prezentují to v oficiálních prohlášeních. Vymýšlí si? Dost pochybuji.. , i  když je pravděpodobné, že Turci jen čekali na záminku. Posílali mi dost  manipulativní videa:  https://www.youtube.com/watch?v=O5on4M2aYdg&;feature=youtu.be    
Na co Turkové potřebují křesťanský názor na vpád do Sýrie? Sami se přece pohybují v dosti odlišných hodnotových souřadnicích, než je křesťanství.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 20. 10. 2019 19:23
Předmět: Re: turecká intervence v Sýrii

Ladislav Cajthaml napsal(a):
 Texty Nového zákona jsou plné …
Pane Cajthaml, nepouštějte se prosím do exegetického diletantismu Nového zákona, ani do politických záležitostí, když zjevně informovaností neoplýváte.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 20. 10. 2019 20:43
Předmět: Re: turecká intervence v Sýrii

Jančo, na vaše kokrhání může být zvědav jedině psychiatr, když už ne policisté. Povězte mu nebo povězte jim, jakým způsobem se léta ukájíte na Evangnetu. Jak é tu píšete obscénní pakárny a úchylnosti, jak vás tu fascinuje nenápadité, ale explicitní psaní o sexualitě, zejména o homosexualitě. Jak tu sprostě nadáváte druhým, jak jim říkáte "hovado" a dokonce jim vyhrožujete fyzickým napadáním. Třeba vám je ještě pomocí - odbornými medicínskými prostředky, léky, terapií. Špinavé pracky někoho, jako jste vy, by se každopádně exegetické problematiky vůbec neměly dotýkat. Vy jako exeget Nového zákona? To by byl ten nejnechutnější bizár pod sluncem Šalamounovým.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 20. 10. 2019 21:56
Předmět: Re: turecká intervence v Sýrii

Ladislav Cajthaml napsal(a):
 Jančo, na vaše kokrhání může být zvědav jedině psychiatr, když už ne  policisté. Povězte mu nebo povězte jim, jakým způsobem se léta ukájíte na  Evangnetu. Jak é tu píšete obscénní pakárny a úchylnosti, jak vás tu  fascinuje nenápadité, ale explicitní psaní o sexualitě, zejména o  homosexualitě. Jak tu sprostě nadáváte druhým, jak jim říkáte  "hovado" a dokonce jim vyhrožujete fyzickým napadáním. Třeba vám  je ještě pomocí - odbornými medicínskými prostředky, léky, terapií. Špinavé  pracky někoho, jako jste vy, by se každopádně exegetické problematiky vůbec  neměly dotýkat. Vy jako exeget Nového zákona? To by byl ten nejnechutnější  bizár pod sluncem Šalamounovým.
Prosím Vás oba, abyste neodbočovali od tématu tímto hašteřením. Rád bych zde četl rozumné názory k věci.
Od: Anonym: Marta--- )
Kdy: 20. 10. 2019 20:46
Předmět: Re: turecká intervence v Sýrii

Známe Mnichov a obsazení Československého pohraničí. Známe bratrskou pomoc 1968.
Zralý a promyšlený názor nemám, snad jen že je vhodné respektovat hranice druhého - osobního prostoru, bytu, i státu.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 20. 10. 2019 22:01
Předmět: Re: turecká intervence v Sýrii

No, to je právě těžké posoudit.. Hranice Turecka, nebo hranice separatistů, kteří (jak Turci tvrdí) zacházejí s částí Sýrie jako s Kurdistánem? My jsme také nedali dobrovolně území sudeťákům, ale kdyby bývali bojovali proti Hitlerovi a měli významný podíl na jeho porážce… (stejně jako Kurdové na ISIS….?)
Od: Anonym: Marta--- )
Kdy: 21. 10. 2019 18:37
Předmět: Re: turecká intervence v Sýrii

Existuje mezinárodním společenstvím uznaná hranice mezi Sýrií a Tureckem. Přes tuto hranici by turecké vojsko nemělo vstoupit bez povolení představitelů Sýrie, tj. Asada. Pokud vím, Asad Turky do Sýrie nepozval (a Asad na Turecko neútočil).
To se útoky odehrály v srpnu a září, kdy uzemí společně kontrolovali Američané s Turky? https://www.bbc.com/news/world-middle-east-49973218 Dost by mě zajímala kvalita důkazů na přeshraniční útoky.
Body české historie jsem uváděla jako příklad, že ani anexe uznaná mezinárodním společenstvím není automaticky spravedlivá. Dokonce ani pozvání vojsk reprezentací země nemusí být vnímáno jako spravedlivé.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 21. 10. 2019 10:09
Předmět: Re: turecká intervence v Sýrii

Marta napsal(a):
 Známe Mnichov a obsazení Československého pohraničí.  Známe bratrskou pomoc 1968.    Zralý a promyšlený názor nemám, snad jen že je vhodné respektovat hranice  druhého - osobního prostoru, bytu, i státu.
Marto, když chcete vygenerovat křesťanský náhled na nějakou dějinnou událost, v tomto případě tureckou intervenci do kurdských oblastí Sýrie, těžko postupovat jinak než určitou vnitřní prací s evangeliem, objektivně tedy s novozákonním textem. Tam ale o respektování hranic zemí, o "mé zemi", "tvé zemi", "naší zemi", "jejich zemi" najdete akorát velké a významné mlčení. Historické hranice území vznikaly velmi často, pokud ne převážně jako výsledek minulých válečných konfliktů. Můžete trvat z pragmatických důvodů na jejich konzervování, ale netvařme se, že vznikly jako nějaké posvěcené danosti. Hranice zemí jsou postavené na kostech dřívějších mrtvých a padlých, vlastních i cizích. No ale v Novém zákoně se o povinnosti nebo prospěchu hájení hranic nic nepraví. Tam se máte starat o Boží království, které není z tohoto světa, milovat bližního svého a upřednostňovat ho, setkávat se s Bohem ve společenství (dejme tomu v církvi), v rodině, v modlitbě. Válčení křesťana se v Novém zákoně nepředpokládá, nepožaduje, jedná se o silně pacifistické a apolitické učení. Snad leda u takového nacismu, naprosto antikristovského režimu, který loupí cizí území a vykonává tam genocidní praxi, je nějaká obrana nejzákladnějších mírových hodnot myslitelná. Ale jinak se na válčení dívá evangelium evidentně nepříznivě.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 21. 10. 2019 12:00
Předmět: Re: turecká intervence v Sýrii

Začátem mého přemýšlení k této otázce bylo nejdříve obrovské naštvání, že Američané nechali Kurdy na pospas. A pak - dlouhé roky už je mi Kurdů líto, je to vůči nim dlouhá desetiletí trvající nespravedlnost, že nemůžou mít vlastní stát. Tahle dva hodnocení u mně převažují, i když vím, že i tato by se dala trochu zpochybnit. - A ve zbytku událostí se moc nevyznám. Přál bych si, aby se věci zmocnila nějaká věrohodná mezinárodní autorita. A taky si myslím, že všechny historické analogie (např. s Mnichovem) kulhají.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 22. 10. 2019 08:21
Předmět: Re: turecká intervence v Sýrii

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Začátem mého přemýšlení k této otázce bylo nejdříve obrovské naštvání, že  Američané nechali Kurdy na pospas. A pak - dlouhé roky už je mi Kurdů líto,  je to vůči nim dlouhá desetiletí trvající nespravedlnost, že nemůžou mít  vlastní stát. Tahle dva hodnocení u mně převažují, i když vím, že i tato by  se dala trochu zpochybnit. - A ve zbytku událostí se moc nevyznám. Přál bych  si, aby se věci zmocnila nějaká věrohodná mezinárodní autorita. A taky si  myslím, že všechny historické analogie (např. s Mnichovem) kulhají.
Přesně tak, je to šložité. "Kurdistán" , který by Kurdové postupně chtěli získat je dost velké území v Sýrii, Turecku a myslím že i v Iráku. Je pravda, že Kurdové vystřelili 900 raket na Turecko před tureckou ofenzívou, jak tvrdí Erdogan??