Téma: Re: pár poznámek

Od: Anonym: Mira---.57.broadband2.iol.cz )
Kdy: 31. 01. 2006 12:48
Předmět: Re: pár poznámek

Navigace: link | přehled | fórum
Já si myslím, že se homosexualita dá vypěstovat. A mám konkrétní zkušenost ze svého okolí. Heterosexuální muž se "najednou" stal ve 25 letech homosexuálem.
Ještě jednu věc. Když už je někdo homosexuál, tak by to měl vědět odmalička. Jestli někdo do 20 (30 apod.) let má styk se ženami a pak na "to" přijde, není to asi obvyklé.
"Beru" homosexuála, kterému se ženy "hnusí" od malička (ale neschvaluji to). Ale to, že na svoji homosexualitu přijde až po nějaké době aktivního sexuálního života - je pro mne podezřelé. IMHO hledá útěk ze světa (určitou exkluzivitu?) a nachází ho ve společnosti mužů, kteří mu rozumějí lépe než žena, ví, jak ho lépe uspokojit (nejen sexuálně) atd. atd. A je pak jedno, jestli to jsou drogy, práce, alkohol, milenky, počítače atd. atd.
Asi proto ohromný rozmach homosexuality (a dalších -lit) předznamenával pád velkých říší.
Od: Anonym: josef---.home.nbox.cz )
Kdy: 01. 02. 2006 12:16
Předmět: Re: pár poznámek

Já si myslím, že se homosexualita dá vypěstovat. A mám konkrétní zkušenost ze svého okolí. Heterosexuální muž se "najednou" stal ve 25 letech homosexuálem.
Mluvil jste s tím dotyčným o tom, takže víte zcela jistě k čemu vlastně došlo? Ono je jedna věc vědět o své orientaci (což opravdu člověk poznává od útlého mládí) a jiná věc je přijmout to a vyrovnat se s tím. Bývá velmi časté, že se gay snaží "předělat" a to i za cenu toho, že se ožení (očekává, že ho manželství předělá). Nicméně (pokud je opravdu vyhraněný homosexuál, nikoli bisexuál) časem zjistí, že takový vztah k ničemu nevede - jen k zoufalství obou partnerů. V takových případech buď v manželství zůstane a bude se vybíjet někde bokem (což jsou případy ne zrovna řídké - vím o takových a nepovažuju je rozhodně za nic ideálního), nebo se s manželkou rozejde, čímž se mu otevře možnost navázat trvalý a otevřený celoživotní vztah (podle mého názoru lepší varianta osobně a většinou i společensky). Navíc věk 25-ti let, který uvádíte, není pro coming-out v naší generaci nic neobvyklého. Můj partner se snažil "přeonačit" do 24 let, já do 20, i když jsme o své orientaci věděli už z dětsví.
Současně bych upozornil na jeden mýtus - ani vyhraněným homosexuálům se ženy nehnusí (Vám se snad jako hererosexuálům muži hnusí?). Možná tento mýtus souvisí s jiným, totiž že homosexuální orientace se týká pouze sexu, což není pravda. Jde o celkovou vazbu (zahrnující rozum i emoce) na osobu téhož pohlaví (sexuální stránka je pouze jedna z kapitol této orientace). Proto je možné, aby i některý vyhraněný homosexuál (pokud má velimi silný sexuální pud) měl sexuální styk se ženou, ale já bych to (s odpuštěním) v tom případě spíš nazval masturbací, kde žena poslouží jako erotická pomůcka - rozhodně při tom ti dva nebudou jedno, jak se předpokládá.
Také by mě zajímalo, co myslíte pojmem "rozmach homosexuality"? Možná vůbec by stálo za to upřesnit, co myslíte pojmem homosexualita (orientaci, homofilní vztahy, nebo jen sex…?). Rovněž bych podotkl, že velké říše padaly a padat budou bez ohledu na to, jak se stavěly či staví k různým formám homosexuality (pokud narážíte na starověký řecko-římský svět, tak bych upozornil, že se zde nacházelo pochopení pro homofilní-homosexuální vztahy už celá staletí před jeho zánikem, tedy i v době rozkvětu. Myslím si proto, že není možné apriori dávat do spojitosti zánik této starověké civilizace s jejím postojem k homofilním vztahům).
Od: Anonym: Tomáš Pavelka---.185.broadband4.iol.cz )
Kdy: 02. 02. 2006 00:33
Předmět: Re: pár poznámek

(Vám se snad jako hererosexuálům muži hnusí?)
To tedy ano.
Od: Uživatel Evangnetu Petr Tomášek <>
Kdy: 02. 02. 2006 10:01
Předmět: Re: pár poznámek

Ono je ovsem otazka, nakolik je toto "hnuseni" chovani "vrozenym", a nakolik naucenym a nakolik vubec souvisi se sexualitou;-).
Osobne musim rict, ze jsem parkrat potkal par opravdu hezkych chlapu, i kdyz do postele bych s nima nevlezl, ani me nijak sexualne nepritahovali, nemuzu na druhou stranu rict, ze by se mi hnusili…
Naopak je existuje mnoho zen, ktere se mi hnusi…