Etika na Evangnetu

Diskuse o tom, jak na Evangnetu konstruktivně diskutovat, jak přispívat, aniž bychom se vzájemně napadali.

Odpověď na příspěvek: Re: (ne)diskuse

Od: Anonym: Hodan Daniel jr.--- )
Kdy: 28. 07. 2017 20:17
Předmět: Re: (ne)diskuse

Částečně máte pravdu. ČCE má dle vyznavačských textů velmi zdravý vztah k písmům svatým, ale ze zkušenosti vím, že do praxe to moc neproniká, i faráři bývají teologickým studiem dost nepoznamenáni. Těžko pak mohou postoje své i své církve fundovaně a přesvědčivě obhajovat. S biblí se nakonec vyrovná mnohým přimhuřováním očí, spíš než pozorným studiem. Ještě podivnější je postav pana faráře Vymětala, který v časopisu Nota nebe přiznává, že mu křesťanství nic neříká, ale umožňuje mu provozovat své aktivity. Budiž, kdyby to byl nějaký aktivista, který vděčně přijme prostor církve, ale proč farář, to mi hlava moc nebere. Ve stejném časopise se to snaží napravit pan Pechar. Uvidíme, jak mu to půjde.
Vy sám nejste úplně vyrovnán ani s biblí ani s tím, jak s ní Vaše církev pracuje. Vaše fakulty a duchovenstvo by mělo tyto věci přitom vysvětlovat. Ale v ČCE mi chybí otevřená diskuse. Ta však předpokládá schopnost naslouchat, jak říká Jakub: "lidským hněvem spravedlnost neprosadíš". Ale mezi křesťany je víc božích bojovníků, než následovníků. Vzniká tak jalový prostor, který ochotně vyplní všelijací psychopati.
Prima, že si ceníte diskusního prostoru. Ale tak ho zaplňte něčím hodnotným a pečujte o něj. Jestli něco tihle vandalové odhalují, pak to, jak zhoubné je, když si po několika jejich invazích řeknou ti "moudří" a slušní, že je pod jejich úroveň v tom pokračovat. Naopak. Měli by se toho o to intenzivněji chopit.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód