Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Křesťanství a reinkarnace

Od: Anonym: Karel <> ( ---.pilsfree.net )
Kdy: 17. 11. 2019 09:53
Předmět: Re: Křesťanství a reinkarnace

No zalezi jak vnimame cas, trochu se zabyvam nyni po skusenostech mam i jine samozrejme, Indoevropskou kulturou, kulturou nasich predku, ktera nebyla potrisnena “jedem z Judey” jak mlivili o krestanskych Keltove:-). Je zajime jak se nam historie dnes otvira a jak vidime souvislosti hostorickych vazeb. Dnes zijeme ve spolecnosti, ktera vidi cas linearne od az do. Problem je v tom, ze nasi predkove videli pritomnost ne ted ve 14 hodin, 15 hodin, atd. Ale ted a tady znazornujic to kolovratem. Dnesni se veda priklani k tomu, ze vse se deje najednou jen mi mame to tak nevnimame.
Reinkarnace pokud se na to clovek podiva a porovna obe nauky tedy se soucasnou krestanskou vizi, tak je reikarnace na otazku dobra a zla odpovida srozumitelneji, proc nekdo trpi timto a druhy zase timto, atd.
Dalsi problem je to, ze dnesni zkoumani historie odhaluje zajimave skutecnosti i o tom, kdo byl Mojzis, cetl jsem studii o Osarphsehovi odpadlem egyptskem knezi monoteistickych reforem faraona Achnatona, ktery vyvedl narod malomocnych z Egypta. Pokud Mojzis nebyl tim kym rika Bible, tak pada jak Judaismus, tak i krestanstvi. Videl jsem film Agora kde tehdy zidovska sekta krestane popravila brutalnim zpusobem Hypatii z Alexandrie a znicila Alexandrii perlu vzdelanosti a tehdejsiho sveta. Trosku mne ten film vydesil. Potom jsem si precetl reformy Cyrila a Metodeje ke Slovanskym narodum coz mne taky vydesilo, kdy predstava krestanstvi nabozenstvi miru prinaselo pokoj se rozplyva v historickych faktech. Atd. je moc dobre, ze svetlo poznani naplnuje jenzemi a at je pravda jakakoliv chci ji poznat?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód