Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: jediný zájem

Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 03. 09. 2019 22:28
Předmět: Re: jediný zájem

Sestro Marto, samozřejmě takovéto velmi ojedinělé případy z historie nás opravdu vybízí více přemýšlet a dávat si pozor, abychom zahleděností do správnosti svého jednání dnes například nikoho neurazili nebo nedemotivovali. Využívat však tento případ pro nařčení křesťanů z fanatismu jen proto že věří poselství Ježíše Krista je stejně ostudné, je stejným "umlčováním Hypatie" byť z jiného úhlu pohledu.
Už si také začínám vážit a se zálibou čtu příspěvky, které nejsou o homosexualitě. Mám toho plné zuby, už mně to nebaví stále řešit! Bylo toho napsáno dost, správný křesťanský náhled na věc je naprosto jasný. Je vyjádřen Kristovým "neodsuzuji Tě, jdi a už nehřeš!" Tečka, konec. On totiž Boží "recept" na život opravdu není jednoduchý a když jej opravdu Pánu dáme, tak jsm e jím proměňováni a formováni. Většinou to není nic příjemného a přichází spousta "Hypatií" se kterými si nevíme rady, ale víme že "zabít je " je špatné. Co třeba:
kde našel Kain ženu?- Kolik tedy bylo Adamů a Ev? Který z nich tedy zhřešil? jak to bylo se dny stvoření? jak je přesné Danielovo proroctví o "téhodnech" - světových epochách? jak doslovné je Janovo Zjevení? Co Noe a Fu-Si-Či- Jao? Kde tedy přešli Izraelci moře? Bylo to v Aqabském zálivu? Co Etiopský dvořan a koptská Církev? Má mít skutečný křesťan alespoň jeden z darů Ducha? Mohou mít nějaký duchovní význam katolické relikvie? co křest nemluvňat, je plnohodnotný? co ponoření vs. pokropení? sobota nebo neděle? chrám z cihel vs. chrám srdce
a další….

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód