Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Křesťanství a reinkarnace

Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 27. 03. 2019 16:55
Předmět: Re: Křesťanství a reinkarnace

Pane, nebo bratře, vám to tedy myslí pěkně "zběsile", myšleno v dobrém. A proč píšete všechno velkým píseme? Ale dobře, dvě věci.
Na tu "předsíň" už jste si asi sám odpověděl, lépe bych to nenapsal: BUDDHISMUS JE SPIRITUALITOU OČIŠTOVÁNÍ MYSLI A VLASTNÍHO ÚSILÍ A KŘESŤANSTVÍ JEMU NADŘAZENOU SPIRITUALITOU ZJEVENÍ, LÁSKY A MILOSTI BOŽÍ. Tedy vyprázdnění a naplnění. Odložení nečistého v předsíni a koupání se ve světle Boží milosti v chrámu. -
A k našemu "překročení dualismu života a smrti". Vaše formulace jsou pro mě už srozumitelné. ŽIVOT I SMRT JSOU PLNĚ INTEGROVÁNY DO DUCHOVNÍ REALITY VYŠŠÍHO ŘÁDU. Už vám snad rozumím, teď však nejsem schopen souhlasit, nebo pochopit, že by to byla myšlenka kompatibilní s křesťanstvím. Napíšete: POCHOPITELNĚ TO NENÍ MYŠLENO FYZICKY, ALE DUCHOVNĚ. Podle mě však křesťanství stále trvá na důležitosti fyzického bytí. Teď jde o tělo, trápí nás bolesti těla, pomíjivost těla a fyzické umírání. Zaslíbeno je "těla z mrtvých vzkříšení". To, co píšete, mi z křesťanských herezí připomíná nejvíce dokétismus: "vyznávající, že Ježíš neměl reálné lidské tělo, nýbrž pouze "zdánlivé"."

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód