Krize/Vize ČCE

Otevřená diskuze - jakýsi evangelický think tank, který se pokusí dlouhodobě a systematicky zaobírat situací ČCE.

Odpověď na příspěvek: Re: ČCE a zodpovědnost

Od: Anonym: Locika---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 03. 12. 2014 12:12
Předmět: Re: ČCE a zodpovědnost

děkuji, dost kompetentní odpověď.
Řešit ani studovat to nebudu, spíš jsem chtěla na tuto kauzu upozornit. Postřehy z pobytu: rozhodně mě personál nepřesvědčil o své loyalitě k správci, potažmo majiteli. Nevstřícný až hostilní (ne všichni), v církevním středisku možná běžné, pro mne nezvyklé. Cena za nabízené služby, ve srovnání s okolím vyšší. Když se podívám na presentaci střediska na webu ve vyhledávání možností pobytu, chybí foto, neaktuální info, popis žádný, atraktivita nula.
Zodpovědnost: přece musí být najemní smlouva sepsaná tak, že pokud vzniknou ztráty ze strany nájemce, musí je někdo uhradit, proč majitel? tu smlouvu bych si ráda přečetla.
Víc se tím zabývat nebudu, akorát těžko pochopím, jak může ČCE hodit na bedra takový objekt sboru (nevím, jak velkému), to je alibismus, nad tím si myji ruce…
Jsem přesvědčena, že středisko po prodeji bude prosperovat, potenciál tam v prostorách i lokalitě je.
Vidím, že pád ke dnu se táhne už léta a přesto jako řadový člen, o tom nevím, ikdyž do kostela zavítám aspoň 1x za měsíc, dva. Nic jsem neviděla, nečetla, neslyšela, v kostele, v Bratru, v Jiskrách.
Poslední mé věty z minule byly myšleny do budoucna, že projekt církev v takovéto režii mou podporu nemá. Pohrdání menšími sbory, kausy se nachávají vyšumět, nehledá se radikální řešení. Ok, konvent má být náš mediátor. Co se ke mně donese, tak prý to tam je, jak komustické schůze a nikdo tam nechce jezdit. Mě osobně by tam nikdo nedostal.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód