Krize/Vize ČCE

Otevřená diskuze - jakýsi evangelický think tank, který se pokusí dlouhodobě a systematicky zaobírat situací ČCE.

Odpověď na příspěvek: Re: III. Sbor

Od: Kazatel ČCE Jaromír Strádal <>
Kdy: 25. 05. 2010 19:53
Předmět: Re: III. Sbor

1/ Veliký dík za výborné zpracování a mně blízké postižení a popsání "uzlů", krizových bodů.
2/ Je potřeba tyto náměty dotáhnout dvěma směry: a) Jaké jsou kořeny těchto problémů, z čeho vyrůstají a působením jakých vlivů narůstají? b) Jaké jsou možné, vhodné, přiměřené cesty a nástroje k jejich překonávání?
3/ Chybí mi "expresis verbis" připomenutý základní kámen: Ježíš Kristus - Kristovou církví chceme (chceme?) být = On dal zadání: "Jděte-kažte-křtěte-učte" (Mt 28:18-20) i zaslíbení své mocné přítomnosti při tom. = Fungující, pěkný sbor, milé společenství atd. musí zůstat TOLIKO NÁSTROJEM vhodným a užívaným k dosažení tohoto cíle = aby všichni poznali pravdu a došli spásy. (1Tm 2:1-6) K tomuto výsostnému cíli, myslím, NENÍ ALTERNATIV!! Ani dnes. Zato ke všem těm podružným, pěknému společenství,kde mohu zakusit tolik potřebné přijetí a ocenění, naplnění času, kulturního vyžití, terapeutické komunity, mystického souručenství = v těchto oblastech je dnes konkurence ve srovnání s minulými lety veliká a mnohdy pro nás již až i nedostižná. (Třeba materiálním zázemím a podporou apod.)
4/ Doporučuji vytvořit seznam "jednoslovných" názvů jednotlivých návrhů Š.G.&J.Š., doplnit je dalšími od ostatních účastníků a uložení k následnému postupnému zpracování (až i zapracování) každého z nich zvlášť. S úpornou, neúnavnou snahou dotáhnout každý z těchto bodů až do "hmatatelného" výstupu - např. formou návrhu na konvent/synod apod.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód