Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: homosexuálové

Od: Kazatel ČCE Jiří Tengler <>
Kdy: 23. 12. 2017 00:36
Předmět: Re: homosexuálové

Jančo, kasáte se zde svým evangelictvím. Je vidět, že sil máte dost, tak už konečně něco v té evangelické církvi dělejte!
Přestaňte se schovávat. (Všimněte si, že v Písmu je bez vlastního jména a identity posedlý ubožák v Gerase. Vystupuje pod falešným jménem Legie. Kristus tuhle ďábelskou prasárnu odhalí a ukáže jasně, že když se jí dá volný průchod, vede to do záhuby.)
Dělejte něco! Využijte svůj vliv ve svém okolí. Kolikrát jste v klidu mluvil o otázce homosexuality se svým farářem či farářkou? Kolik stránek jste přečetl ze synodního materiálu o homosexuálních vztazích? Kolika presbyterům jste sdělil svou obavu o věrnost církve Bibli? Kolikrát jste oslovil konventuály z vašeho seniorátu, kteří mají možnost schválit požadavky na synod? Kolikrát jste vyslechl osobní příběh nějakého křesťanského homosexuála? Kolikrát jste se modlil s nějakým svým názorovým odpůrcem?
Obávám se, že je to dlouhý seznam nul. To všechno jsou cesty, které jsou otevřené a vy jimi nejdete. Jak znám evangelické prostředí, je v něm obrovský prostor pro diskusi a i naši volení zástupci jsou ochotni zohlednit odlišný názor, když se dobře zpracován. Osobně se domnívám, že hlas proti současnému mainstreamu by měl být slyšen. (A že samotný církevní mainstram o to stojí.) Je třeba upozorňovat na nesrovnalosti a ledabylost ve výkladu Písma, jenže je zapotřebí být důsledný, nepomíjet zbrkle závažné otázky, nemotat páté přes deváté. Tohle máte dělat a ne tahat sem jakési extravagantní brožurky o Santovi.
Místo polemiky s věcnými argumenty prskáte na evangelickém portálu, který je nezávislý a není tudíž oficiálním reprezentantem církve. (MOžná jste si toho nevšiml, ale někteří lidé mají docela chuť debatovat, ne po sobě štěkat.) Vy předvádíte úsečné výpady, ale nic kloudného jste nepředložil. Kde je ta vaše petice? Dejte nám přečíst, čím jste chtěl rozhýbat církev! Nedivte se, že působíte otravně. Chrlíte mnoho slov, která nikam nespějí. Nestylizujte se do role mučedníka za pravdu, nikdo vás neohrožuje. (Pokud tedy za ohrožení nepovažujete výzvu k vyjití z anonymity a pobídku k pořádné činnosti.)
Někdo říká, že jste trol. Mně se však jevíte jako tlučhuba, kterému je dobře u počítače, ale jinak je docela líný.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód