Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Hlas pro podporování LGBT v ČCE

Od: Anonym: Hodan Daniel jr.--- )
Kdy: 10. 12. 2017 17:53
Předmět: Re: Hlas pro podporování LGBT v ČCE

Moderovat? To rozhodně ne. Naopak, rád Vás sleduji bez zásahů. Jen kladu otázky, které mě zajímají.
Neodpověděl jsem na Váš komentář v jiném vláknu, protože ho stále řeším. Přijde mi to s tou masturbací zmatené. Jestli je diskutabilní, zda pro pár veršů starého textu označit homosexualitu za hřích, pro masturbaci už nevidím vůbec žádný důvod. Snad Vám ve škole řekli, že Ónan hřešil něčím jiným, ačkoliv je ustanovení levirátního sňatku pro dnešního křesťana těžko pochopitelné. Ano, vím, že jste schopen najít slova o masturbaci i tam, kde o ní nejde, například v Pavlově slovu proti zbožnému odpírání sexu mezi manžely, ale to už jste, odpusťte mi to srovnání, skoro jako Janča, který/a je schopen hledat homosexualitu i v reklamě na zapůjčení lešení.
Kulhá i to, že sám víte, že pro homosexualitu se člověk nerozhoduje. Je vrozená. Je možné vrozenou dispozici označit za hřích?
Ježíš se nezastává jen hříšníků, ale i nespravedlivě obviňovaných, třeba učedníků, mnoucích v sobotu klasy, což by podle Bible i Talmudu skutečně dělat neměli.
Ale od Vašich vstřícnějších kolegů bych se zase rád dozvěděl, zda svojí vstřícností ustupují z biblických pozic, nebo je jiný proud v té knize k té vstřícnosti motivuje?
Pan Vymětal, to už jsem si ověřil, takovou otázku vůbec zodpovědět neumí.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód